به گزارش «جمله» به نقل از رسانه های بین المللی، دکتر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان روز گذشته، ساعات پرکاری را در نیویورک سپری کرد. بر این اساس رئیس جمهور کشورمان روز سه شنبه ضمن دیدار با مدیران ارشد رسانه ای آمریکا، با برخی از رهبران جهان دیدار و گفت و گو کرد. حسن روحانی […]
به گزارش «جمله» به نقل از رسانه های بین المللی، دکتر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان روز گذشته، ساعات پرکاری را در نیویورک سپری کرد. بر این اساس رئیس جمهور کشورمان روز سه شنبه ضمن دیدار با مدیران ارشد رسانه ای آمریکا، با برخی از رهبران جهان دیدار و گفت و گو کرد.
حسن روحانی صبح روز سه شنبه به وقت نیویورک و در دیدار مدیران ارشد رسانه های آمریکا، گفت: «تداوم تحریم هایی که تحت عنوان فشار حداکثری اجرا شده است، به مثابه پیش شرط های عملی آمریکا برای مذاکره است، در حالیکه از نظر ما برای مذاکره، ابتدا هر پیش شرطی باید برداشته شود». رئیس جمهور افزود: «خجالت آور است که مبنای اتهام زدن به ایران در مورد حمله به آرامکو، صرفا این است که نمی خواهند قبول کنند ارتش یمن توان نظامی حمله موشکی و پهپادی را دارد. این یعنی اتهام زنندگان به ایران هیچ برآورد واقعی از پیشرفت های نظامی یمنی ها ندارند، چشمان خود را بسته اند و صرفا به گمانه زنی بسنده کرده اند». روحانی ادامه داد: «ضعف راداری و پدافندی تجهیزات عظیم آمریکایی در مسیر ادعایی این موشک ها و پهپادها قابل انکار نیست و یمنی ها در واقع آمریکا را تحقیر کرده اند و به تامین کنندگان تسلیحات عربستان هشدار داده اند». همچنین حجت الاسلام حسن روحانی در دیدار با «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن که در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، ضمن اشاره به سفر اخیر آقای آبه به تهران، بر پیگیری اجرای هر چه سریعتر توافقات این سفر تاکید کرد. رئیس جمهوری همچنین از تلاش های دولت ژاپن برای حفظ و تداوم اجرای برجام تشکر و بر حفظ و توسعه روابط دوجانبه در همه زمینه ها و به ویژه روابط اقتصادی تاکید کرد.
نخست وزیر ژاپن نیز در این دیدار گفت: «توکیو به حمایت از توافقنامه هستهای ایران ادامه خواهد داد». “شینزو آبه” ضمن اشاره به سفر اخیرش به تهران و اینکه از ملاقات و شنیدن فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت سلاح هسته ای و همچنین مواضع صلح جویانه و ابتکار اخیر دکتر روحانی برای امنیت در منطقه بسیار دلگرم شده است، افزود: توکیو دوست تاریخی ایران است و تمام توانش را برای کاهش تنش در منطقه بکار خواهد گرفت.
اما در این میان دیدار روئسای جمهور ایران و فرانسه و همچنین دیدار خارج از برنامه صدر اعظم آلمان با دکتر روحانی بیش از همه مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. روحانی و امانوئل مکرون در این دیدار در خصوص توسعه همکاریهای دوجانبه در زمینههای مورد علاقه ایران و فرانسه، شرایط حساس منطقه و ابتکار جدید روحانی برای حفظ امنیت منطقه خلیج فارس موسوم به «ابتکار صلح هرمز» تبادل نظر و بر عزم خود برای توسعه روابط و همکاری در عرصههای مختلف دو جانبه و بینالمللی تاکید کردند.
روحانی در این دیدار ضمن تاکید بر وظایف و مسئولیت سایر طرفهای برجام از جمله فرانسه برای حفظ این توافق مهم بینالمللی بعد از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن، بیانیه روز دوشنبه کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان را اتهامزنی بیاساس به جمهوری اسلامی ایران عنوان و از آن انتقاد کرد. امانوئل مکرون نیز در این دیدار ضمن استقبال از طرح روحانی برای امنیت منطقه، به تشریح تلاشهای فرانسه برای کمک به اجرای برجام پرداخت و همکاری اروپا با سایر طرفهای این توافق بهویژه روسیه و چین را ضروری دانست. دیدار با عمران خان، نخست وزیر پاکستان نیز از دیگر برنامه های روز گذشته رئیس جمهور بود. صدر اعظم آلمان نیز برای نخستین بار با رئیس ایران دیدار و درباره تقویت همکاریها، حفظ برجام و راههای کاهش تنش در منطقه تبادل نظر کرد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با حضور در محل اقامت حجت الاسلام حسن روحانی با رئیس جمهور کشورمان دیدار رد.