مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان اعلام کرد: درخت هزار ساله کوف (نم دار) درفک در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شد. شهرود امیرانتخابی افزود: درخت هزار ساله کوف (نم دار) که مردم محلی آن را کوفِ دار می نامند در مسیر جاده قله درفک و در روستای سیاه دشتِبِن قرار دارد […]
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان اعلام کرد: درخت هزار ساله کوف (نم دار) درفک در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شد.
شهرود امیرانتخابی افزود: درخت هزار ساله کوف (نم دار) که مردم محلی آن را کوفِ دار می نامند در مسیر جاده قله درفک و در روستای سیاه دشتِبِن قرار دارد و قطر تنه این درخت حدود چهار متر و سن آن به صورت تقریبی چیزی حدود هزار سال تخمین زده شده است ؛ نم دار کهنسال درفک به تنهایی در مسیر بام گیلان قرار گرفته و یادگار جنگل های انبوه این منطقه در گذشته ای نه چندان دور است.
وی ادامه داد: ارتفاع این درخت حدود ۲۰ متر است و گلابی وحشی ، سیاه ولیک، سرخ ولیک، آلوچه وحشی، کیکم ، زرشک از گونه های گیاهی و گونه های جانوری این منطقه نیز بسیار غنی بوده و از جمله انواع پرندگان شکاری و پستانداران بزرگ مثل پلنگ و خرس و … در این منطقه یافت می شوند.
امیرانتخابی وجود زیبایی طبیعی درفک، مناظر چشم نواز که ترکیبی از طبیعت و زندگی روستایی مردمان منطقه است، غارهای باستانی و طبیعی دربند رشی، غار یخی و اسپهبدان و … را از دلایل اصلی ثبت این اثر عنوان کرد.
وی اضافه کرد: با ثبت جنگل های هیرکانی و سایت سیاهرود رودبار به عنوان یکی از سایت های دوازده گانه هیرکان، این منطقه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.
وی گفت: جدا از نکات ارزشمند طبیعی گونه نمدار، عمر بالای این درخت نشان دهنده ارزش ژنتیکی و مقاومت بالای درخت است که در صورت مطالعه موردی و بررسیهای ژنتیکی و اکولوژیکی آن میتوان به نتایج ارزشمندی دست یافت.
ایران زیباست؛ آبشار شیر آباد
جنگل های انبوه، کوهستان هایی مرتفع، رودخانه ها و دریاچه های بکر و زیبا و آبشارهای فراوان استان گلستان را به یکی از بهترین مناطق کشور برای طبیعت گردان و گردشگران تبدیل کرده. مجموعه آبشار شیرآباد شامل ۷ آبشار کوچک و بزرگ به شکل پلکانی و غار شیرآباداست این آبشار در فاصله حدود۵۵ کیلومتری از گرگان قرار گرفته که بلند ترین آبشار این مجموعه حدود ۲۵ متر ارتفاع دارد.
غار دیو سپید، در میانه مسیر آبشارهای هفت گانه با طول ۲۳۵ قرار گرفته و به دلیل داشتن شرایط مطلوب، گونه هایی از مهره داران و بی مهرگان نظیر گاماروس، عنکبوت، خرچنگ آب شیرین، خفاش، قورباغه جنگلی و گونه در حال انقراض سمندر غارزی ایرانی در آن زندگی می کنند. آبشار شیر آباد در تمامی فصول زیبایی چشم نواز خود را جلوه میدهد. این مجموعه بدلیل بالا بودن اهمیت محیط زیستی تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارد.