رییس پژوهشکده ابنیه و بافت های تاریخی گفت: کاربردیسازی و کاربردی کردن پژوهشها یکی از اولویتهای کاری و برنامهای پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی به شمار میرود، چون پژوهشهایی که کاربردی و ملموس نباشد، محکوم به فنا و فراموشیاند. علیرضا انیسی با بیان اینکه پژوهشکده ابنیه و بافت های تاریخی جزو قدیمیترین پژوهشکدههای پژوهشگاه است […]
رییس پژوهشکده ابنیه و بافت های تاریخی گفت: کاربردیسازی و کاربردی کردن پژوهشها یکی از اولویتهای کاری و برنامهای پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی به شمار میرود، چون پژوهشهایی که کاربردی و ملموس نباشد، محکوم به فنا و فراموشیاند.
علیرضا انیسی با بیان اینکه پژوهشکده ابنیه و بافت های تاریخی جزو قدیمیترین پژوهشکدههای پژوهشگاه است گفت: هدف اولیه این پژوهشکده تحقیق و بررسی تاریخ معماری و شهرسازی ایران بوده که به دلیل عدم ثبات مدیریت، در سالهای گذشته نتوانست به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کند. او تغییر نام پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی را از دیگر اهداف پژوهشکده دانست و اضافه کرد: نام فعلی آن با طرحها و برنامههای آن همخوانی ندارد. وی با بیان این مطلب که فعالیتهای این پژوهشکده در حوزه بناها و بافتهای تاریخی محدود نمیشود، افزود: در حال حاضر موضوع محوطههای تاریخی به همراه منازل فرهنگی به عنوان یکی از چارچوبهای جدید در برنامههای پژوهشکده به شمار میرود که این موضوع در ۲۰ سال اخیر در دنیا مطرح بوده است.
او با اشاره به اینکه متمرکز شدن بر معماری و محوطههای تاریخی از جمله اقداماتی است که تصمیمهایی برای اجرای آن شده است، اضافه کرد: محیط تاریخی براساس تعریف یونسکو ، مکانی را شامل میشود که هر گونه اثر تاریخی را در بر می گیرد. وی هدف و رسالت پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی را فعالیت در زمینه تاریخ و حفاظت از میراث فرهنگی غیر منقول بیان کرد و گفت: در حال حاضر پژوهشکده براساس ساختاری که در گذشته داشته است، چهار گروه تخصصی بناهای تاریخی، بافتهای تاریخی، تزئینات معماری و گروه معماری دستکند است و امیدواریم با تغییر نام پژوهشکده این ساختار هم تغییر یافته و ساختاری منطبق با شرایط روز ایجاد شود. انیسی با اشاره به اینکه مقدمات کار برای تغییر نام پژوهشکده فراهم شده، افزود: با تصویب نهایی هیات امنای پژوهشگاه، نام پژوهشکده تغییر خواهد کرد.