تددابنی خالق آتاری در سن ۸۰ سالگی درگذشت. اگرچه شاید بسیاری نام دابنی را برای اولین بار است که می شنوند اما بدون شک در طول زندگی، نام آتاری را هزاران بار شنیده اند. متولدین دهه ۶۰، آتاری را به خوبی به یاد می آورند. بازی مهیجی که در زمان ورودش، به عنوان بزرگترین سرگرمی […]
تددابنی خالق آتاری در سن ۸۰ سالگی درگذشت. اگرچه شاید بسیاری نام دابنی را برای اولین بار است که می شنوند اما بدون شک در طول زندگی، نام آتاری را هزاران بار شنیده اند. متولدین دهه ۶۰، آتاری را به خوبی به یاد می آورند. بازی مهیجی که در زمان ورودش، به عنوان بزرگترین سرگرمی مطرح بود. اگرچه در حال حاضر این وسیله، دیگر استفاده چندانی ندارد اما آن زمان به نوعی بهترین سرگرمی بچه ها بود.
شرکت آتاری در سال ۱۹۷۲ توسط دو شخص با نامهای تد دابنی و نولان باشنل تاسیس شد. این شرکت در آن زمان با توسعه کنسولهای بازی و همچنین تعدادی از محبوبترین بازیهای ویدیویی، به شهرت فوقالعادهای رسید ولی به مرور زمان و با معرفی نسل جدیدی از کنسولها توسط شرکتهایی چون نینتندو، سگا یا حتی سونی، کم کم آتاری آن فروغ سابق را از دست داد و فعالیتهای این شرکت نیز کمتر شدند. اما از این مسائل که بگذریم، طبق جدیدترین اخبار بازی، تد دابنی، یکی از بنیانگذاران این شرکت فراموشنشدنی، دیشب در سن ۸۰ سالگی درگذشت.
این خبر را لئونارد هرمن، شخصی که از دوستان نزدیک دابنی بود و پیش از این در سال ۲۰۰۹ هم مقالهای با محوریت زندگینامه دابنی به قلم وی در مجله Edge منتشر شده بود، خبر مرگ دابنی را اعلام کرده است. وی در این مورد گفت: مطلع شدم که تد دابنی، دوست نزدیک من و یکی از بنیانگذاران آتاری، در سن ۸۰ سالگی درگذشت. روحت در آرامش دوست من. میراثی که از تو به جا مانده فراموشنشدنی است.
دابنی در سال ۱۹۳۷ در سن فرانسیسکو به دنیا آمد. طبق اعلام نزدیکانش، وی سال گذشته متوجه شد که دچار سرطان مری شده است و پس از آنکه پزشکان اعلام کردند در هر حالت نهایتا هشت ماه زنده خواهد بود، تصمیم گرفت تا سراغ درمان خاصی نرود و از فرصت باقیمانده زندگیاش به بهترین شکل استفاده کند.
دبنی به سرعت جزو بازی سازان موثر و سرشناس قرار گرفت و نسخه های بازی آتاری و پونگ به محبوب ترین بازی ها در سطح بین المللی تبدیل شدند. جالب است بدانید او در مورد الکترونیک در شرایطی آموزش دید که در نیروی دریایی ایالات متحده استخدام بود. وی پس از خروج از ارتش، نقشی تکنولوژی محور در بانک مرکزی امریکا وسپس شرکت اچ پی بر عهده گرفت. با این وجود این مشاغل روحیه خلاق وی را راضی نکرد و در سال ۱۹۶۱ به Ampex پیوست. این تجربه او را با فناوری صفحه نمایش آشنا کرد و در نهایت پس از آشنایی و دوستی با باشنل ایده های خود در حوزه بازی را عملی کرد.