«گوهرهای پنهان ایران» در هفتمین «گیلگمش»
«گوهرهای پنهان ایران» در هفتمین «گیلگمش»

جمله: هفتمین شماره از فصلنامه انگلیسی‌زبان «گیلگمش» با موضوع «گوهرهای پنهان ایران» منتشر شد. فصلنامه میراث و گردشگری «گیلگمش» در بخش‌هایی شامل «جغرافیا»، «ایران‌شناسی»، «سبک زندگی»، «وقایع»، «هنر»، «اسطوره‌شناسی»، «محیط زیست»، «مطالعاتی» و «تاریخ» منتشر و عرضه می‌شود. هفت در بیشتر باورها عددی پر رمز و راز است و اکنون شماره هفتم مجله انگلیسی‌زبان «گیلگمش» […]

جمله: هفتمین شماره از فصلنامه انگلیسی‌زبان «گیلگمش» با موضوع «گوهرهای پنهان ایران» منتشر شد.
فصلنامه میراث و گردشگری «گیلگمش» در بخش‌هایی شامل «جغرافیا»، «ایران‌شناسی»، «سبک زندگی»، «وقایع»، «هنر»، «اسطوره‌شناسی»، «محیط زیست»، «مطالعاتی» و «تاریخ» منتشر و عرضه می‌شود. هفت در بیشتر باورها عددی پر رمز و راز است و اکنون شماره هفتم مجله انگلیسی‌زبان «گیلگمش» با موضوع گوهرهای پنهان در دسترس خوانندگان است.
در هفتمین شماره از این مجله، در بخش «جغرافیا» از جزیره پر رمز و راز هرمز و تنگه‌ ایلام می‌خوانید. در بخش «ایران‌شناسی» از خانه‌های سنتی ایرانی و دو گوهر عقیق و فیروزه صحبت شده و در بخش «سبک زندگی» مقاله‌هایی درباره طعم‌های ایرانی و سفرنامه خوزستان انتشار یافته است. مقالات بخش «وقایع» به رویداد سفرنگاری دزفول‌گرام، صلح ـ میراث ناملموس ایران ـ و خانه استیو در کاشان پرداخته‌اند. در بخش «هنر» این شماره از کاشی هفت‌رنگ و نقاشی‌خط مدرن می‌خوانید و در «اسطوره‌شناسی» از شیمرها در هنر و اساطیر ایران باستان سخن به میان آمده است. در بخش «محیط زیست» مجله «گیلگمش»، درباره پرنده‌نگری و حیوانات پارک گلستان صحبت شده است. همچنین بخش «مطالعاتی» معماری سرای سعدالسلطنه قزوین و کوچ‌روی در ایران را بررسی می‌کند. بخش پایانی «گیلگمش» به «تاریخ» اختصاص دارد؛ در این بخش با «شهر یری» آشنا می‌شوید و از جام زرین حسنلو بیشتر می‌خوانید.
به خوانندگان مجله‌های گردشگری پیشنهاد شده است شب‌های پاییزی را با خواندن این مجله پررمز و راز کوتاه کنند.
هفتمین شماره فصلنامه انگلیسی‌زبان «گیلگمش» در تعدادی از کتاب‌فروشی‌ها، فروشگاه‌ها، کافه‌کتاب‌ها و اقامتگاه‌های کشور در دسترس است. فهرست نمایندگی‌های تهران و شهرستان‌ها در سایت این مجله به آدرس www.gilgameshmag.com قابل دسترس است.

 

 

سیلِ بی‌خطر برای بناهای تاریخی گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد: سیل گیلان تا کنون به بناهای تاریخی قرارگرفته در مسیرِ باران آسیبی وارد نکرده است. امیر انتخابی با اشاره به این‌که سیل بیشتر املش و سپس تالش و اسالم را درگیر کرده است، ادامه داد: هرچند متاسفانه آسیب‌هایی به برخی مناطق وارد شده است، اما هیچ گزارشی از وارد شدن آسیب به بناهای تاریخی قرارگرفته در این مناطق به ما اعلام نشده، اما کارشناسان همچنان درگیر بررسی‌ آسیب‌های احتمالی هستند. به گفته‌ او، هرچند خبرهایی از تخریب چند پل در مناطق مختلف گیلان منتشر شده است، اما هیچ‌کدام از پل‌های تخریب‌شده تاریخی نبوده‌اند. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان این‌که مهمترین معضل کنونی برای بناهای تاریخی، داشتن مالکیت خصوصیِ درصدِ زیادی از آثار و بناهای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی است که حفاظت آن آثار نیز برعهده‌ مالکان است، اظهار کرد: از یک سو براساس قانون برنامه ششم توسعه، میراث فرهنگی نمی‌تواند اعتباری برای مرمت این آثار اختصاص دهد، از سوی دیگر این بارش‌ها بیشترین ضربه را به دنبال ایجاد رطوبت و نم در بنا به آن‌ها وارد می‌کند.