وزیر راه و شهرسازی در پیامی فرا رسیدن بیستم اکتبر، روز جهانی کنترلر ترافیک هوایی را تبریک گفت. محمد اسلامی در پیامی ضمن تبریک بیستم اکتبر، روز جهانی کنترل ترافیک هوایی نوشت: ایران اسلامی به عنوان ام القرای جهان اسلام که پرچمدار امنیت، ایمنی و صلح است، به وجود فرزندان متخصص، متعهد و توانمند خویش […]
وزیر راه و شهرسازی در پیامی فرا رسیدن بیستم اکتبر، روز جهانی کنترلر ترافیک هوایی را تبریک گفت.
محمد اسلامی در پیامی ضمن تبریک بیستم اکتبر، روز جهانی کنترل ترافیک هوایی نوشت: ایران اسلامی به عنوان ام القرای جهان اسلام که پرچمدار امنیت، ایمنی و صلح است، به وجود فرزندان متخصص، متعهد و توانمند خویش افتخار میکند، همانها که همواره در حساسترین برههها توانستهاند نام ایران را سربلند سازند، پرچم مقدس ایران را در اوج به اهتزار درآوردند و اعتبار ایران و ایرانی را در جهان بلند آوازه کنند. وی ادامه داد: صنعت هوانوردی به عنوان بخش مهم و تاثیرگذار خانواده بزرگ حمل و نقل کشورمان که ارتباط بسیار زیادی نیز با جهان دارد، طلایه دار ایمنی و خدمترسانی است و این دستاورد مهم، ممکن نمیشد اگر تخصص، دقت، دلسوزی و تلاش بیدریغ تمامی ارکان متخصصان این صنعت وجود نداشت. در این میان، نقش متخصصان عرصه کنترل ترافیک هوایی، نقشی حیاتی و انکارنشدنی است، همانهایی که غفلت، واژهای نامانوس و ناموجود در قاموس عملکردی آنان است. اسلامی با تاکید بر نقش حیاتی کنترلرهای ترافیک هوایی در تامین ایمنی هوانوردی، خطاب به ایشان نوشت: بدون شک، اکنون که ایران در دوره ای حساس قرار دارد و تحریم های ظالمانه جهانی، در گام نخست، صنعت هوانوردی کشورمان را هدف قرار داده است، تلاش قابل ستایش شما، بیش از پیش اهمیت دارد و ایمنی پروازها در آسمان ایران، هم در پروازهای داخلی و هم در پروازهای عبوری از آسمان کشورمان، مدیون نقش آفرینی شماست. وی افزود: اینجانب فرارسیدن بیست و هشتم مهرماه؛ مصادف با بیستم اکتبر، روز جهانی کنترلرهای ترافیک هوایی را خدمت تمامی فعالان این حوزه مهم و ارزشمند در شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران تبریک می گویم و از خداوند متعال بهروزی، موفقیت و تندرستی شما متخصصان گرانقدر را خواستارم. روزتان خجسته باد.
کنترلرهای ترافيک هوايی؛ سرمايه های فوق تخصصی هوانوردی کشور
مديرکل کنترل ترافيک هوايی نیز در پيامی فرارسيدن روز جهانی کنترلرها را تبريک و از آنها به عنوان سرمايه های فوق تخصصی هوانوردی کشور ياد کرد. مسعود نیکبخت در این پیام خطاب به کنترلرهای ترافیک هوایی عنوان کرده است: صلابت، بصیرت و همت والای یکایک شما کنترلرهای ترافیک هوایی که با تدابیر علمی متکی بر دانش، تخصص و تجربه در عرصه شبکه های پیچیده فضای کشور مسیرهای متراکم ورودی و خروجی پروازها در فرودگاه ها موجبات برقراری ایمنی، امنیت و سلامت ناوگان هوایی ایران و جهان را در کشورمان در هر لحظه و بدون وقفه تضمین می کند، رونق تولیدات زیربنایی اقتصادی و سیاسی کشور عزیزمان را محقق می کند. نیکبخت در ادامه از کنترلرهای ترافیک هوایی به عنوان سرمایه های فوق تخصصی هوانوردی کشور یادکرده و فرارسیدن ۲۰ اکتبر را تبریک گفته است.
سامانه طرح پرواز الکترونیکی(IFPS)
در فرودگاهها تا پایان سال راه اندازی میشود
مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در معرفی برنامه های آتی این اداره کل از پیگیری خرید سیستم اتوماسیون رادار برای مرکز کنترل و فرودگاهها و نیز پیگیری تجهیز برخی از فرودگاهها به سیستمهای ارتباطی با همکاری شرکتهای دانش بنیان داخلی خبر داد.
مسعود نیک بخت همزمان با بیستم اکتبر روز جهانی کنترلرهای ترافیک هوایی به معرفی مهم ترین اقدامات انجام شده در اداره کل کنترل ترافیک هوایی در سال گذشته پرداخت. نیکبخت به راه اندازی مرکز تجسس و نجات فرعی زاهدان و تجهیز مراکز تجسس و نجات فرعی بندرعباس، کرمانشاه و اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۷ فرودگاه مجهز به گزارش روزانه الکترونیکی شدهاند. وی همچنین از راه اندازی سامانه طرح پرواز الکترونیکی(IFPS) خبر داد و افزود: راه اندازی این سامانه بریفینگ مرکزی طرح پرواز در برقراری ارتباط شبکهای فرودگاههای مهرآباد، امام خمینی(ره)، یزد، بندرعباس، آبادان، اصفهان و مشهد به همراه فرودگاههای اقماری آنها محقق شده و تا پایان سال جاری در تمام فرودگاهها انجام خواهد شد. به گفته وی، راه اندازی این سامانه یکی از مقدمات راه اندازی سامانه ATFM مدیریت جریان ترافیک هوایی است که به تنظیم پروازها در بازههای زمانی مختلف در جهت جلوگیری از افزایش ترافیک در ساعات خاص میانجامد.
نیکبخت از به روز رسانی سامانه های AMD فرودگاههای تبریز و ارومیه نیز خبر داد و گفت: از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته میتوان به دریافت گواهینامه ATO مرکز آموزش هوانوردی اداره آموزش اداره کل کنترل ترافیک هوایی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری اشاره کرد که این گواهینامه در خصوص آموزش های خاص و مصوب ایکائو و اجرای آن توسط اداره آموزش این اداره کل برگزار میشود. در سال گذشته دو دوره رادار ۰۵۴، چهار دوره تقرب و ACC (۰۵۳) ، چهار دوره برج (۰۵۲)، ۴۵ دوره آموزشی زبان سطح چهار کنترلرها و همچنین آزمون های صلاحیت کاری برگزار شده است.
وی با اشاره به صدور مجوز دو میلیون و ۴۵۳ هزار و ۳۳۳ مجوز برای پروازهای عبوری و نشست و برخاست بینالمللی داخل کشور و اجرای طرح کلی WGS۸۴ سیستم موقعیت یابی جهانی فرودگاهها افزود: همچنین در این راستا میتوان به ارایه ۸۸ طرح ورود و خروج، بازبینی ۱۰۵ طرح تقرب پروازها، ارایه هشت طرح تقرب جدید سامانه ILS و ۵۵ طرح تقرب بر اساس دستگاه های VOR و DME، محاسبه شیب فرود(PAPI) برای ۱۲ فرودگاه، ۲۲۰۰ مورد هماهنگی نظامی شامل صدور نوتام و هماهنگی با فرودگاهها، هماهنگی در مورد پذیرش پروازها با بسته شدن فضا به واسطه مناقشه پاکستان و هند و افزایش موقعیت کاری و ارتقای ارائه سرویس در بخشی از فضای کشور از غیرراداری به راداری اشاره کرد.