محمدحسین جعفری سمیع دبیر گروه سیاسی/ دو شنبه هفته گذشته بود که اطلاعات سپاه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که روح ا… زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز را طی یک عملیات فوق پیچیده اطلاعاتی و عملیاتی، ابتدا به داخل کشور کشانده و سپس دستگیر کرده است. کمتر از چند دقیقه از انتشار این […]
محمدحسین جعفری سمیع
دبیر گروه سیاسی/
دو شنبه هفته گذشته بود که اطلاعات سپاه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که روح ا… زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز را طی یک عملیات فوق پیچیده اطلاعاتی و عملیاتی، ابتدا به داخل کشور کشانده و سپس دستگیر کرده است. کمتر از چند دقیقه از انتشار این خبر نگذشته بود که واکنش های داخلی و خارجی به این بازداشت، آغاز شد. واکنش هایی که با گذشت بیش از یک هفته همچنان ادامه دارد.
به گزارش «جمله» در روزهای اخیر و پس از بازداشت روح ا… زم، موضوع ارتباطات این چهره اپوزیسیون ساکن در فرانسه با عناصر داخلی همچنان در صدر موضوعات شبکه های اجتماعی قرار دارد. اما آنچه که برای بخشی از افکار عمومی همچنان مجهول باقی مانده این موضوع است که چرا بازداشت یک مدیر کانال تلگرامی تا این حد از اهمیت بالایی برخوردار است؟ چرا برخی این عملیات اطلاعاتی را با عملیات جسورانه و شجاعانه بازداشت عبدالمالک ریگی سرکرده جندالشیطان که دستش به خون صدها انسان بی گناه آغشته بود مقایسه می کنند؟ چرا روح ا… زم نسبت به دیگر چهره های رسانه ای اپوزیسیون خارج نشین، برای سازمان های اطلاعاتی از اهمیت بیشتری برخوردار است؟
از انتشار شایعه تا ساخت کوکتل ملوتوف
کانال خبری آمدنیوز در طول فعالیت خود توانست مخاطبان زیادی را جذب کند. این کانال به اصطلاح خبری در مدت زمان کوتاهی اما با یک برنامه ریزی دقیق و پشتیبانی کارشناسانه، جای خود را میان دیگر رسانه های معاند باز کرد و با توجه به منابعی که در اختیار داشت توانست مورد توجه اسپانسر های متعدد قرار گیرد.
زم با انتشار طرح ادعاهایی و آمیختگی مطالب راست و دروغ درباره سران و مقامات عالیرتبه کشور در کانال تلگرامی و سایت خود، با راه اندازی یک عملیات روانی دقیق به دنبال ایجاد یک آشوب سراسری در کشور بود. در همین راستا، به دنبال برخی اعتراضات مردمی در داخل کشور نسبت به مسائل اقتصادی در دیماه ۹۶، فعالیتهای تخریبی کانال آمدنیوز وارد فاز جدید شد؛ اوبا برانگیختن احساسات مردم، آنها را به اغتشاش و خرابکاری در نقاط مختلف کشور ترغیب و تشویق کند. آمد نیوز در این ایام، ویدئوهایی آموزشی برای ساخت بمبهای دستی (کوکتل مولوتف) منتشر کرد و در تلاش بود تا با دعوت مردم به شورش مسلحانه و بلوای اجتماعی، امنیت کشور را با چالشهایی مواجه کند.
این اقدامات دقیق گردانندگان کانال و سایت آمد نیوز نشان داد که نمی توان از کنار آن به سادگی عبور کرد. از سوی دیگر روح ا… زم در ادعاهای خود به منابع موثقی اشاره می کرد که حکایت از نفوذ برخی عناصر نامطلوب در سازمان های حساس کشور داشت. از این رو بازداشت چنین عنصری می تواند آغاز پاکسازی سازمان ها و نهادهای دولتی و حکومتی از عناصر وابسته و خودفروخته باشد.
زم،اولین حقه زنجیره نفوذ
همانطور که اشاره شد روح ا… زم می تواند اولین حقله از زنجیره نفوذ عناصر نامطلوب در ساختارهای حکومتی و دولتی باشد. علی مطهری اولین کسی بود که به این موضوع اشاره کرد.
بلافاصله پس از انتشار خبر بازداشت زم،علی مطهری، نماینده مردم تهران در اظهار داشت: «اخباری که سرشبکه آمدنیوز منتشر میکرد نشان میداد که از درون نظام اطلاع دارد و این اخبار از درون نهادهای حکومت به آنجا ارسال میشود. بنابراین با معرفی منابع اخبار زم، بسیاری از مسائل روشن خواهد شد».
کمتر از ۷۲ ساعت از بازداشت زم گذشته بود که هویت یکی از عناصر نزدیک به او افشا شد. این شخص به نام محمدحسین رستمی از مدیران سایت «عماریون» نزدیک به حامیان احمدی نژاد در سال ۸۸ بود که ارتباط نزدیکی با دلواپسان داشت. خبرگزاری فارس در باره محمدحسین رستمی بسیار جالب به نظر می رسد. فارس در گزارشی با عنوان «روایت یک نفوذ/ اولین همکار داخلی آمدنیوز لو رفت»، چنین می گوید:«محمد حسین رستمی، جوان ۳۴ سالهای با هیبت کاملا حزباللهی بود که چندی قبل خبر بازداشت شوک آورش به اتهام جاسوسی برای رژیم اسرائیل رسانه ای شد».
اتهام زنی های زنجیره ای دلواپسان
با پر رنگ شدن موضوع رابطان آمد نیوز و بحث نفوذ حالا نوبت به دلواپسان بود که از این ماجرا بهره برداری کرده و مردم را نسبت به رقیبان سیاسی خود بدبین کنند. کریمی قدوسی نماینده مشهد که سابقه ای طولانی در اتهام زنی به افراد و نشر مطالب خلاف حقیقت دارد، در جدیدترین ادعای خود، انگشت اتهام را به سوی دولت گرفت. او در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشته بود: «نقش حسام الدین آشنا مسئول اتاق عملیات روانی دولت در ماجرای آمدنیوز باید مورد توجه قرار بگیرد. دستگیریهای صورت گرفته مرتبط با حوزه نهاد ریاست جمهوری در ارتباط با آمدنیوز باید برای مردم روشن شود.»
البته مشاور رئیس جمهور هم بی تفاوت به این ادعا پاسخ داد: «چه بسا یکی هم بگوید؛ نقش جواد کریمی قدوسی مأمور اتاق عملیات روانی ضد دولت در ماجرای آمد نیوز باید مورد توجه واقع شود.»
روز گذشته حمید رسایی مشاور دولت را با چوب «آمدنیوزی» مورد نوازش قرار داد و نوشت:« سوال افکار عمومی این است که چرا پرویزاسماعیلی (معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر حسن روحانی) بلافاصله بعد از دستگیری روح ا… زم عزل شد؟ آیا ترکش این عزل به محدوده مشاوران آشنا و وزیران نقاش امنیتی هم می رسد؟…» در پاسخ به این اظهارات، مشاور همیشه آنلاین رئیس جمهور پاسخ داد:« شما و سوال افکار عمومی؟ جناب آقای اسماعیلی عزل نشدندبلکه در سمت دیگری مشغول خدمت هستند. به شیوه آمدنیوزی لجن پراکنی نکنید. عاقبت ندارد».
اما این اتهام زنی ها تنها به چند توئیت ختم نمی شود. روزنامه کیهان پس از آنکه الیاس حضرتی درباره دستگیری روح ا…زم نیروهای اطلاعاتی دستمریزاد گفت، نوشت:« روزنامه کیهان نوشت: یک روزنامه زنجیرهای، از اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهخاطر بازداشت مدیر کانال ضدانقلابی آمدنیوز تشکر کرد»!
البته کیهان به این موضوع اشاره نکرد که به اعتقاد کارشناسان اطلاعاتی و امنیتی یکی از اقداماتی که آمدنیوز در دستور کار خود قرار داده بود(ایجاد دو دستگی و تفرقه) در جامعه بود. یعنی همان اقداماتی که بسیار در لباس دلسوزان نظام همچنان با قدرت و جدیت انجام می دهند و بعد از آنکه کشور را دچار بحران کردند، حتی حاضر به عذرخواهی نیز نیستند. با اینحال این روزنامه در ادامه مدعی می شود: «باید از مدیر روزنامه اعتماد پرسید مگر باند آمدنیوز در پشت نقاب رسانه، کدام خیانت را مرتکب شدند که نشریات زنجیرهای مدعی اصلاحطلبی مرتکب آن نشدهاند؟ اگر کار باند روحا… زم، تولید و انتشار شایعه، ترور شخصیت نظام، تحریک به آشوب و ایجاد ناامنی و عدم تمکین از قانون بود – که همین است – نشریات زنجیرهای از سال ۷۶ تا به امروز و به تناسب همین ماموریت را دنبال کردهاند».
در نهایت موضوع بازداشت روح ا… زم به عنوان یکی از عناصر دستگاه های اطلاعاتی بیگانه، هرچند اقدامی قابل تحسین است، اما این روزها به موضوع در جهت بازی های سیاسی و اتهام زنی های متعدد شده تا جایی که برخی از نزدیکان کیهانی ادعا کردند پس از دستگیری زم، چندین نفر در ریاست جمهوری در ارتباط با این پرونده دستگیر شده اند.
روز گذشته غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه به صراحت این اخبار را تکذیب کرد و گفت: «تا امروز غیر از خود روح ا… زم فرد دیگری از بخشهای مختلف چه در دولت و چه در قوه و چه در نیروهای مسلح بازداشت نشده است و بی جهت گمانه زنی نشود. توصیهام این است که انگشت اتهام به سمت یکدیگر روانه نکنید». وی یادآور شد: «قبلا در بخشهایی که اطلاع رسانی شد و مستند ایستگاه پایانی دروغ پخش شد، افرادی در آن فرایند دستگیر شده بودند و قبل از این قصه رسیدگی و محکوم شدند، اما در برهه اخیر دستگیری جدید نداشتیم».