مطالبات مراکز طرف قرار داد سازمان تامین اجتماعی در حال پرداخت است بطوریکه طی ۴ ماه به اندازه ۷ ماه مطالبات پرداخت شده است. معاون اول رئیس جمهور گفت: به گفته مصطفی سالاری مدیر سازمان تامین اجتماعی در ۴ ماه به اندازه ۷ ماه مطالبات مراکز طرف قرارداد از سوی تامین اجتماعی پرداخت شده است. […]
مطالبات مراکز طرف قرار داد سازمان تامین اجتماعی در حال پرداخت است بطوریکه طی ۴ ماه به اندازه ۷ ماه مطالبات پرداخت شده است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: به گفته مصطفی سالاری مدیر سازمان تامین اجتماعی در ۴ ماه به اندازه ۷ ماه مطالبات مراکز طرف قرارداد از سوی تامین اجتماعی پرداخت شده است. اسحاق جهانگیری افزود: همچنین میزان پرداختی دولت به بخش درمان نیز باید سرعت بیشتری بگیرد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز چندی قبل عنوان کرده بود که در یک ماه اخیر نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت شده است.
سالاری با اشاره به اینکه بهترین راهکار را برای پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد اتخاذ میکنیم گفت: درحال مذاکره برای اتخاذ بهترین راهکار برای پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد هستیم تا ارائه دهندگان خدمات درمانی به جامعه تحت پوشش تأمین اجتماعی نسبت به دریافت هزینه خدمات اطمینان حاصل کنند.
وی ادامه داد: طرح اولیه ما که با اخذ نظرات ذینفعان این حوزه امکان اصلاح آن نیز وجود دارد، این است که مطالبات معوق مراکز طرف قرارداد که به ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است، از محل وصول مطالبات معوق سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با تأکید بر اینکه استفاده از فنآوری اطلاعات در زمینه مدیریت منابع حوزه درمان محور اصلی برنامههای آینده سازمان تأمین اجتماعی خواهد بود، اظهار داشت: درصورتی که مراکز درمانی طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی به سامانههای الکترونیک این سازمان متصل شوند، امکان پرداخت نقدی ۶۰ تا ۷۰ درصد مطالبات به صورت نقدی فراهم میشود.
یک پنجم زوجین کشور نابارور هستند
مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا، گفت: در حال حاضر از هر پنج زوج در کشور، یک زوج با مشکل ناباروری درگیر است.
علی صادقیتبار، افزود: با توجه به زندگی صنعتی و شهرنشینی و همچنین محدودیتهای اقتصادی، شاهد افزایش سن ازدواج و کاهش تمایل زوجین به فرزندآوری هستیم.
وی با بیان اینکه به دلیل کاهش جمعیت کشور، باید با این عوامل و زمینهها مقابله کنیم، ادامه داد: در حال حاضر از هر پنج زوج، یک زوج درگیر ناباروری هستند و مسئله حائز اهمیت در این زمینه، توجه به جمعیت کشور و سلامت روان افراد درگیر با ناباروری است.
صادقیتبار تصریح کرد: در ناباروری باید نگاه افراد و خانوادهها را تغییر دهیم چرا که این موضوع به معنای ناتوانی جنسی نیست و در توسعه یک جامعه، جوان بودن رده سنی بسیار اهمیت دارد.
مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا درباره داروهای درمان ناباروری نیز توضیح داد: داروهای موجود در کشور، همان داروهای استانداردی است که در دیگر کشورها موجود است. داروهای تولید داخل نیز در کنار داروهای خارجی وجود دارد و خوشبختانه سازمان بیمه بسیاری از این داروها را تحت پوشش خود قرار داده است.
وی درباره توریسمدرمانی در حوزه ناباروری افزود: در ایران مجموعاً هزینه درمان ناباروری حدود هزار دلار است و به دلیل سطح درمانی بالا و از سوی دیگر، پایین بودن هزینههای درمانی، شاهد مراجعه بسیاری از بیماران خارجی برای درمان به کشور هستیم.
۳۰ تا ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی بر عهده زنان خانهدار است
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از اینکه برخی عامدانه نقش زنان خانهدار در تولید ناخالص داخلی را نادیده میگیرند انتقاد کرد
طیبه سیاوشی در صفحه توییترش نوشت: «امروز، روز جهانی زنان خانهدار است. زنانی که در یک کارگاه خانگی بدون دستمزد کار میکنند و همچنان برخی عامدانه نقش آنان در تولید ناخالص داخلی را نادیده میگیرند و تاکنون روش علمیِ دربرگیرنده و دقیقی برای محاسبهی خدمات تولید شده توسط زنان خانهدار در جهان ارائه نشده است.
براساس برخی پژوهشها، سرانهی ساعت کار روزانه برای زنان خانهدار ایرانی حدود ۵ ساعت است. با احتساب نرخ دستمزد و جمعیت حدوداً ۶۰ درصدی نسبت به کل زنان، تخمین زده میشود ۳۰ تا ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی بر عهدهی این زنان است اما به همین میزان، سهمی در بودجه ندارند. با وجود تلاشهایی که از دورهی اول مجلس و بهویژه مرحومه بهروزی برای ارزشگذاری کارِ خانهداری انجام شد، اما بهدلیل عدم توجه و فقدان اولویت، هنوز هیچ دولتی نتوانسته این زنان را تحت حمایتهای بیمه، بازنشستگی و از کارافتادگی قرار دهد و حتی نامی از آنان در قوانین ذکر نشده است. هر چند در قانون برنامه ششم توسعه توانستیم بیمهی زنان خانهدار با بیش از سه فرزند را به تصویب برسانیم اما سال گذشته، نمایندگان مجلس با پیشنهادم درخصوص اختصاص بودجهی مجزا برای بیمهی آنان مخالفت کردند.»