انجام مذاکرات حمل و نقلی اجلاس شانگهای با حضور وزیر راه و شهرسازی در ازبکستان
انجام مذاکرات حمل و نقلی اجلاس شانگهای با حضور وزیر راه و شهرسازی در ازبکستان

وزیر راه و شهرسازی از مذاکرات دو و چند جانبه‌ با همتایان خود در کشورهای عضو اجلاس شانگهای برای توسعه شقوق حمل و نقل خبر داد. محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی درخصوص سفر به ازبکستان و حضور در اجلاس شانگهای گفت: اجلاس شانگهای در ازبکستان در سطح نخست وزیران کشورهای عضو این اجلاس برگزار […]

وزیر راه و شهرسازی از مذاکرات دو و چند جانبه‌ با همتایان خود در کشورهای عضو اجلاس شانگهای برای توسعه شقوق حمل و نقل خبر داد.
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی درخصوص سفر به ازبکستان و حضور در اجلاس شانگهای گفت: اجلاس شانگهای در ازبکستان در سطح نخست وزیران کشورهای عضو این اجلاس برگزار می شود.
وی افزود: در این اجلاس تمرکز بر مباحثی همچون ترانزیت، حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی بوده و در این خصوص تصمیم گیری می‌شود.
این عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به رشد مناسبات با کشور ازبکستان، اظهار داشت: پیش از این گفت‌و گوهایی با دولت ازبکستان با هدف همکاری‌های دو جانبه انجام گرفته بود، اما دولت جدید این کشور نگاه متفاوت‌تری نسبت به ایران داشته و تمایل زیادی به همکاری هرچه بیش‌تر بین دو کشور دارد.
وی در پایان گفت: امیدواریم در این فرصت مذاکرات دو جانبه و چند جانبه با وزرای حمل و نقلی که در این اجلاس حضور دارند، انجام شود، تا در راستای تسهیل و تسریع توسعه ترانزیتی توافقات مناسبی به دست آید.

 

راه‌اندازی ۸ دستگاه سامانه جدید هوشمند
در راه‌های خراسان جنوبی

مدیر کل حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی از بهره‌برداری شش سامانه ثبت تخلف سرعت و ۲ سامانه نظارت تصویری، در محورهای شریانی استان خبر داد.
به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان خراسان جنوبی، جعفر شهامت در اين رابطه اظهار داشت: با توجه به نتایج حاصل از تحلیل داده­های ترافیک عبوری، برگرفته از سامانه های هوشمند مرکز مدیریت راه‌های استان، درصد سرعت های غیر مجاز در شش ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد کاهش داشته و از ۲۶ به ۲۰ درصد از مجموع تردد رسیده است که عملکرد مثبت سامانه‌های ثبت تخلف این اداره کل را در کاهش تخلفات سرعت نشانگر است و لیکن متاسفانه همچنان جایگاه دوم تخلفات سرعت کشور (به لحاظ درصد خودروهای دارای سرعت غیر مجاز از مجموع تردد) برای این استان حفظ شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ادامه داد: به همین منظور، ۶ مورد سامانه ثبت تخلف سرعت در محورهای نهبندان- زاهدان (انتهای حوزه استحفاظی)، دیهوک- راور و بیرجند- قاین به بهره‌برداری رسید که با برنامه­ریزی صورت گرفته در خصوص ثبت سرعت های لحظه ای و میانگین در تمامی این سامانه‌ها، اجرای این طرح، رعایت بیشتر قوانین راهنمایی و رانندگی در محورهای مذکور را بدنبال خواهد داشت که امید می رود از شدت تصادفات در محورهای کویری استان کاسته شود.
دبیر کمیته اجرایی کمیسیون ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی استان گفت: سامانه های ثبت تخلف این اداره کل توانسته است در هفت ماهه ابتدای ۹۸، بیش از ۷۲ هزار مورد ثبت تخلف داشته باشد همچنین با در دستور کار قراردادن موضوع مدیریت سرعت ترافیک در محل های فاقد ایستگاه ثبت تخلف، از مجموع کل تخلفات ثبتی در هفت ماهه ابتدای ۹۸، ۵۸ درصد از کل تخلفات ثبتی مربوط به تخلف سرعت میانگین بوده که بیش از ۴۲ هزار تخلف را شامل می شود، لذا می توان این اطمینان را به کاربران جاده ای داد که هر گونه تخلف سرعت از جانب رانندگانی که به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام نمی‌گذارند، مورد رصد سامانه های ثبت تخلف این اداره کل خواهد بود.
شهامت افزود: به منظور پایش و اطلاع از آخرین وضعیت جوّی و ترافیکی محورهای مواصلاتی مرکز استان، ۲ دستگاه دوربین نظارت تصویری در تقاطعات غیر همسطح غدیر و بعثت در ورودی- خروجی شهرستان بیرجند در ابتدای محورهای بیرجند- سربیشه و بیرجند- قاین نصب و راه اندازی شد. وی ضمن تشکر از بهبود رعایت مقررات در راه‌های استان توسط رانندگان اظهار امیدواری کرد پایش ترافیکی محورهای مواصلاتی استان در کنار اقدامات زیرساختی، ایمنی کاربران جاده ای استان را بهبود یابد.

آغاز عملیات ریل‌گذاری راه‌آهن
بستان‌آباد- تبریز

معاون ساخت وتوسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها در آستانه بهره‌برداری از راه‌آهن میانه- بستان‌آباد گفت: به منظور ساماندهی کریدورهای شرقی- غربی و تکمیل هرچه سریع‌تر خط‌آهن میانه- تبریز از روز گذشته عملیات ریلگذاری راه‌آهن بستان‌آباد- تبریز آغاز شد. عباس خطیبی با تاکید بر تکمیل عملیات اجرایی راه‌آهن میانه-بستان‌آباد گفت:‌ به زودی شاهد بهره‌برداری از این مسیر ریلی خواهیم بود.
وی ضمن اعلام این خبر از آغاز عملیات ریلگذاری حدفاصل بستان‌آباد تا تبریز خبر داد و افزود: با توجه به نقش این مسیر ریلی در ساماندهی و افزایش سرعت ترانزیت داخلی و بین‌المللی کالا و مسافر از روز گذشته عملیات بالاست‌ریزی، تراورس چینی و ریلگذاری در این بخش نیز آغاز شد.
خطیبی در تشریح اهمیت این خط ریلی در ترانزیت بین‌المللی اظهار داشت: از پنج کریدور مهم در اتصال شرق آسیا به اروپا، سه کریدور مهم از ایران عبور می‌کند و راه‌آهن میانه- تبریز یکی از بخش‌های مهم این کریدورها است که از مرزهای شمال شرق و جنوب شرق کشور تا غرب آسیا و اروپا امتداد پیدا می‌کند.
معاون ساخت وتوسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها احداث راه‌آهن میانه- تبریز را موجب ساماندهی و تسهیل تزانزیت کالا و مسافر دانست و اظهار داشت: بهره‌برداری از این مسیر ریلی موجب تحول در جا‌به‌جایی بار و مسافر در کریدورهای شرقی- غربی عبوری از ایران خواهد شد.
خطیبی تکمیل این بخش از راه‌آهن میانه- تبریز را منوط به تامین به موقع اعتبارات دانست و گفت: طبق‌ برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه در صورت تامین اعتبار مورد نیاز تا پایان سال ۱۳۹۹ ریلگذاری بستان‌آباد- تبریز( ایستگاه خاوران) به طول ۴۴ کیلومتر به اتمام خواهد رسید.