وزیر راه و شهرسازی در ملاقات با وزیر مدیریت منطقهای و زیرساختهای ارمنستان با اشاره به توافق فیمابین برای اتصال راهآهن مستقیم دو کشور و تاکید کرد: در صورت تکمیل ۳۰ درصد پيشرفت در ساخت مسير داخل ارمنستان، قطعه داخل ایران اجرایی خواهد شد. محمد اسلامی با سورن پاپیکیان، وزیر مدیریت منطقهای و زیرساختهای ارمنستان […]
وزیر راه و شهرسازی در ملاقات با وزیر مدیریت منطقهای و زیرساختهای ارمنستان با اشاره به توافق فیمابین برای اتصال راهآهن مستقیم دو کشور و تاکید کرد: در صورت تکمیل ۳۰ درصد پيشرفت در ساخت مسير داخل ارمنستان، قطعه داخل ایران اجرایی خواهد شد.
محمد اسلامی با سورن پاپیکیان، وزیر مدیریت منطقهای و زیرساختهای ارمنستان ملاقات و در خصوص توسعه همکاریهای دوجانبه گفتوگو و تبادلنظر کردند.
در این ملاقات وزارت راه و شهرسازی، به دیدارهای سازنده اخیر مقامات دو کشور در جریان برگزاری اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نیز کنفرانس ظرفیتهای ترانزیتی اوراسیا در ایروان اشاره کرد و امضای موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را به عنوان فرصت مناسبی برای استفاده از ظرفیت این سازوکار با هدف توسعه همکاریهای حملونقل، ترانزیتی و تجارت بین دو کشور دانست.
وی همچنین با توجه به پروژه بزرگراه شمالی جنوبی ارمنستان و آمادگی شرکتهای توانمند ایرانی در اجرای بخشی از این پروژه در نزدیکی مرز دو کشور، تشکیل کنسرسیومی متشکل از شرکتهای معتبر و بانکهای ایرانی و ارمنی را با هدف تسریع در احداث آن پیشنهاد کرد. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توافقات قبلی فیمابین برای اتصال مستقیم راهآهن دو کشور و انجام مطالعات بخش داخلی ایران، تأکید کرد که در صورت تکمیل ۳۰ درصد پيشرفت در ساخت مسير داخل ارمنستان، قطعه داخل ایران اجرایی خواهد شد. در این جلسه مقرر شد؛ به منظور پیگیری پروژه های فیمابین و شروع عملیات اجرایی پروژه ها، کمیته مشترک همکاریهای زیرساختی ظرف یک ماه آینده برگزار شود.
همچنین بر پیگیری توافقات قبلی، توسعه همکاریهای فیمابین در حوزه ترانزیت، حلوفصل مشکلات ایجادشده از سوی طرف ارمنی در خصوص اخذ عوارض یکجانبه از ناوگان جمهوری اسلامی ایران، توسعه کریدورهای حملونقل بینالمللی و ترانزیتی بهویژه کریدور خلیجفارس-دریای سیاه، تأکید شد.
گفتنی است، سورن پاپیکیان براساس دعوت اردکانیان، وزير نیرو بهمنظور شرکت در «نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی برق» ايران سفر کرده است.
مدیرکل فرودگاههای خراسان جنوبی:
ایرتاکسی در فرودگاه بیرجند راهاندازی میشود
مدیرکل فرودگاههای استان خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت یک آموزشگاه خلبانی در فرودگاه بیرجند گفت: بخش خصوصی برای راهاندازی ایرتاکسی در بیرجند برنامهریزی کرده است.
هادی سلامی به توسعه هوانوردی عمومی در فرودگاه بیرجند اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با حمایت اداره کل، بخش خصوصی یک مدرسه خلبانی فوق سبک در فرودگاه بیرجند راه اندازی کرده است و در حال حاضر پروازهای آموزشی در این فرودگاه برقرار است.
سلامی با اشاره به برنامه ریزی برای برقراری پروازهای ایرتاکسی در فرودگاه بیرجند افزود: این آموزشگاه به دنبال گسترش کسبوکار خود است و به این سمت می رود که با خرید هواپیما، در نقش ایرتاکسی نیز فعالیت کند.
وی ادامه داد: پیشنیاز توسعه هوانوردی عمومی، آموزش خلبانی سبک و فوق سبک است. بنابراین ما از این حوزه حمایت کردیم تا بتوانیم به سمت راهاندازی ایرتاکسی نیز حرکت کنیم.
مدیرکل فرودگاههای استان خراسان جنوبی با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده میان وزارت راه و شهرسازی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تسهیل هوانوردی عمومی در کشور و ارائه تخفیف به این حوزه گفت: هوانوردی عمومی در فرودگاه بیرجند از تخفیف برخوردار است و همان دستورالعملی که از ستاد و بخش بازرگانی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در مورد تخفیف هزینه خدمات فرودگاهی برای هوانوردی عمومی ابلاغ شده، در فرودگاه بیرجند رعایت می شود.
عملیات فاز ۲ طرح توسعه بندر شهید بهشتی
در دست اجرا است
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: بندر چابهار توان تخلیه روزانه ۱۲ هزار تن کالا و خروج ۲ هزار و ۵۰۰ تن کالای اساسی در روز را دارد.
بهروز آقایی در حاشیه بازدید مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان از طرح توسعه بندر شهید بهشتی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت پذیرش بخشی از کالاهای اساسی کشور در بزرگترین بندر اقیانوسی ایران، پیگیری های متعددی برای ورود کالاهای اساسی مورد نیاز استان های شرقی از طریق این اداره کل انجام شد. وی افزود: در پی این پیگیری ها، برگزاری جلسات متعدد، بازدید مقام های کشوری و در نهایت ابلاغ وزارت صمت به ۲ شرکت بزرگ دولتی مبنی بر انتقال ۵۰ درصد کالاهای وارداتی خود از طریق بندر چابهار، از مهرماه امسال شاهد پهلوگیری کشتی های حامل کالای اساسی در این بندر بودیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: طی سال جاری ۶ کشتی حامل کالای اساسی در مجموع با ظرفیت ۳۴۰ هزار تن در بندر چابهار پهلو گرفته و عملیات تخلیه و بارگیری نیز با نرم مثبتی در حال انجام است.
آقایی ادامه داد: با توجه به زیرساخت های مناسب تخلیه و بارگیری و به منظور جلوگیری از رسوب کالا و بهره مندی مردم از کالاهای وارداتی بیش از ۷۰ درصد کالاهای تخلیه شده، بارگیری و از بندر خارج شده است. وی با اشاره به ظرفیت تخلیه روزانه ۱۲ هزار تن کالا در بندر چابهار و خروج ۲ هزار و ۵۰۰ تن کالای اساسی در روز خاطرنشان کرد: انتقال کالاهای اساسی از مسیر بندر چابهار باعث کاهش قیمت ها و ترافیک کشتی های در نوبت انتظار تخلیه در دیگر بنادر جنوبی کشور می شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در فاز نخست طرح توسعه بندر چابهارعلاوه بر استحصال ۲۰۳ هکتار از دریا، هزار و ۷۰۰ متر اسکله با درافت ۱۶,۵- متر احداث شده که ممتازترین و بیشترین عمق برای پهلودهی کشتی ها نسبت به سایر بنادر کشور است.