پرتماشاگرترین بازی لیگ   هزینه سنگینی داد
پرتماشاگرترین بازی لیگ   هزینه سنگینی داد

پس از اتفاقات و حواشی مسابقه میان دو تیم تراکتورسازی تبریز و استقلال تهران که در چارچوب رقابت‌های هفته نهم لیگ برتر فوتبال ایران در شهر تبریز و با بیشترین تعداد تماشاگر برگزار شد،هفت تماشاگر به دلیل رفتارهای ناشایست و خارج از عرف بازداشت شدند. ماجرای تلخ این مسابقه از آنجا آغاز شد که تعدادی […]

پس از اتفاقات و حواشی مسابقه میان دو تیم تراکتورسازی تبریز و استقلال تهران که در چارچوب رقابت‌های هفته نهم لیگ برتر فوتبال ایران در شهر تبریز و با بیشترین تعداد تماشاگر برگزار شد،هفت تماشاگر به دلیل رفتارهای ناشایست و خارج از عرف بازداشت شدند.

ماجرای تلخ این مسابقه از آنجا آغاز شد که تعدادی از تماشاگرنماهای حاضر در ورزشگاهحرکاتی خارج از عرف داشته و با سردادن شعارهايقوم گرايانه ونافرجام ضد ملي، ساحت ورزش را خدشه‌دار نموده و نظم ورزشگاه را مختل کردند که در نهایت پای مسئولان امنیتی و مقامات تصمیم‌گیر در برخی نهادهای اطلاعاتی و نظامی را نیز به میدان باز کرد.

در همین باره حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزارت کشور ضمن اعلام دستگیری هفت نفر از تماشاگران،یادآور شد که چند فرد دیگر نیز به دلیل نوشتن مطالبی از سوی دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضایی تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

همچنین مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان نیز با اشاره به وقایع اخیر در برخی استادیوم‌های ورزشی بر لزوم تشکیل هر چه سریعتر کارگروه صیانت از ارزش‌های اخلاقی و فرهنگی در محیط‌های ورزشی تاکید کرد.

حسن نوروزینماینده مجلس شورای اسلامی نیز در همین رابطه اظهار داشت: «این اتفاق را خیلی نباید حاد کرد. اما در عین حال مسئولان فرهنگی کشور از جمله صداوسیما، صداوسیمای استان آذربایجان و مسئولان ورزشی باید کار فرهنگی کنند تا یک نوع آگاهی بخشی صورت گیرد.»

با این وجود تب تند اين رفتار مشمئز‌كننده بلافاصله با برخورد قاطع همشهريان ستارخان وباقرخان تقليل يافت.

اما چاره‌اندیشی برای جلوگیری از وقوع چنین رویداد‌های تاسف باری می‌بایست آسیب‌شناسی شود، چنانچه در اكثر كشورها بررسي و رصد رفتارهاي جمعي وخارج از عرف تماشاگران و هواداران تيم‌های ورزشی توسط عوامل انتظامي با همراهي متخصصين روان شناسي اجتماعي وجامعه شناسان مورد بررسي و تجزيه و‌تحليل قرار گرفته و راهكارهاي پيشگيرانه و آموزش‌هاي لازم براي جلوگيري از اين رفتارهاي ضد اجتماعي اتخاذ شود.

شایسته است جهت سیاستگذاری‌های فرهنگی و اجتماعی در چنین اتفاقاتی، مراجع ذیصلاحضمن بهره‌گيري از توان فدراسيون فوتبال، عوامل باشگاه‌ها، بازيكنان، ليدرها و هواداران با كسب آگاهي و آموزش‌هاي لازم به مقابله صحيح و منطقي با چنین رفتارهایی اقدام نمایند، چه بسا سياستگذاري سودجويان به صورت طولاني‌مدت هدفگذاري شده و حواشي پيش‌آمده مقدمه‌اي براي اقدامات ضدميهني هدفمند آتي باشد.