صدور ویزای الکترونیکی ایران متوقف نشده است
صدور ویزای الکترونیکی ایران متوقف نشده است

با وجود قطعی اینترنت در یک هفته گذشته، صدور ویزای الکترونیکی ایران متوقف نشده و همچنان در جریان بوده است. اینترنت از روز پنج‌شنبه (۳۰ آبان‌ماه) به تدریج درحال اتصال است. قطعی آن در یک هفته گذشته به گفته رییس جامعه تورگردانان ایران سبب قطع ارتباط با آژانس‌ها و توریست‌های خارجی شد، آن هم درست […]

با وجود قطعی اینترنت در یک هفته گذشته، صدور ویزای الکترونیکی ایران متوقف نشده و همچنان در جریان بوده است.
اینترنت از روز پنج‌شنبه (۳۰ آبان‌ماه) به تدریج درحال اتصال است. قطعی آن در یک هفته گذشته به گفته رییس جامعه تورگردانان ایران سبب قطع ارتباط با آژانس‌ها و توریست‌های خارجی شد، آن هم درست در فصل سفر گردشگران خارجی به ایران. با این حال مجتبی کریمی ـ رییس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه ـ به این خبرگزاری اعلام کرد که «در این مدت، صدور روادید الکترونیکی در جریان بوده و متوقف نشده است.»
ثبت و صدور روادید ایران برای اتباع خارجی از طریق سامانه e_visa.mfa.ir امکان‌پذیر است. این سامانه تقریبا از دو سال پیش راه‌اندازی شده و از آن پس اتباع خارجی می‌توانند بدون مراجعه به سفارتخانه‌ها، کنسولگری‌های ایران و یا حتی آژانس‌های توریستی برای دریافت روادید ایران، مستقیم اقدام کنند.
هزینه و اعتبار روادید الکترونیکی مشابه روادید معمول ایران است که به شکل سنتی صادر می‌شد. اینک با صدور روادید الکترونیکی، برچسب‌های ویزا از روی گذرنامه حذف شده و حتی مُهر ورود و خروج ایران نیز دیگر ثبت نمی‌شود.
این روادید تقریبا در ۱۱۰ نقطه از جمله در فرودگاه‌های بین‌المللی داخل کشور و همچنین نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر می‌شود. طبق توضیح وزارت خارجه ایران، «سامانه روادید الکترونیکی ایران قادر به ارائه انواع روادیدهای تعریف‌شده توسط دولت جمهوری اسلامی است. هرچند به دلیل برخی ملاحظات و روابط سیاسی، ارائه برخی از انواع روادید برای شهروندان بعضی از کشورها صرفا از طریق نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران به صورت حضوری امکان‌پذیر است.» کانادا، انگلیس و آمریکا از جمله کشورهای مورد اشاره وزارت خارجه است.

 

 

 

ایران زیباست؛ جنگل پاییزی «سنگده»

در قلب جنگل‌های هیرکانی در مازندران، در کنار شروین‌کوه و شهریارکوه و در روستایی به همین نام یعنی «سنگده» قرار گرفته است. این مکان به اسم جنگل «سنگده» شناخته می‌شود که در نزدیکی سه شهر یعنی ساری، تهران و سمنان قرار دارد.
به خاطر فاصله‌ای که جنگل‌های هیرکانی بین این روستا و روستاها و شهرهای اطراف به وجود آورده‌اند، هنوز «سنگده» دست‌نخورده باقی مانده است. سنگده از توابع بخش دودانگه شهرستان ساری‌ است و اهالی آن به زبان مازندرانی حرف می‌زنند. زیبایی این منطقه به جنگل‌هایی‌ است که از جنوب و شمال، آن را محصور کرده‌اند. جنگل راش در روستای سنگده، ‌یکی از با ارزش‌ترین درخت‌های منطقه هیرکانی از توابع سوادکوه است.
آبشار اوبن، مرز بین سمنان و مازندران است که در دل این جنگل قرار گرفته و ارتفاعش از سطح آب‌های آزاد به حدود ۱۸۰۰ متر می‌رسد. برای دسترسی به این آبشار باید از مسیری جنگلی عبور کنید. رسیدن به این آبشار تنها از طریق جاده‌ روستایی و بعد با پیاده‌روی از بین جنگل ممکن است.