حواشی فوتبال در نگاه جمله رشوه عربستان، داستان کالدرون و جونیور روزهای پر خبر فدراسیون فوتبال
حواشی فوتبال در نگاه جمله رشوه عربستان، داستان کالدرون و جونیور روزهای پر خبر فدراسیون فوتبال

رنگ و روی تکامل در جامعه ورزش ایران، بدرستی نقش نشده و هرلحظه، سند و مدرکی در مورد کم تدبیری آن، کشف می شود. در این اوضاع باید گفت؛ ظرف ورزش ایران علیرغم داشتن درون مایه های گرانبها، کوچک بوده و برای لبریز نشدن آن، ایده و برنامه ای وجود ندارد. نزول فوتبال ایران در […]

رنگ و روی تکامل در جامعه ورزش ایران، بدرستی نقش نشده و هرلحظه، سند و مدرکی در مورد کم تدبیری آن، کشف می شود. در این اوضاع باید گفت؛ ظرف ورزش ایران علیرغم داشتن درون مایه های گرانبها، کوچک بوده و برای لبریز نشدن آن، ایده و برنامه ای وجود ندارد.

نزول فوتبال ایران در رنکینگ فیفا
هرچند، رتبه های اختصاص داده شده در رنکینگ فیفا به تیم های ملی فوتبال کشورهای مختلف، که بر اساس آیتم های قراردادی و قابل تغییر، تعیین می گردد. دلیل کاملی بر قدرت فوتبال کشور های عضو این نهاد نیست. و به عنوان مثال فوتبال ایران، با وجود صدر نشینی در قاره کهن، سالها، نتوانسته است. در رده ملی و باشگاهی، مقام قابل توجهی بدست بیاورد. اما با این وصف و به علت همان بی برنامه بودن و یا بد برنامه بودن درفوتبال ایران، و شکست های اخیر، تیم ملی فوتبال، در جدیدترین رنکینگ ماهیانه فدراسیون جهانی فوتبال، صدرنشینی در قاره آسیا از دست داد. و بعد از سال ها، سامورایی ها صدر آسیا را از ایران ربودند. علاوه بر آن دراین رنکینگ، «ماه نوامبر۲۰۱۹» برای اولین بار، طی چند ماه گذشته، تیم ملی ایران از جمع ۳۰ تیم برتر دنیا خارج و با سقوط شش پله ای در جایگاه سی و سوم ایستاد. این در حالی است که ژاپن به عنوان تیم اول قاره آسیا همچنان در بین ۳۰ تیم باقی مانده و با اختلاف دو امتیاز از ایران جایگاه اول را در قاره کهن به خود اختصاص داده است. شاید در مقطع کنونی، همه چیز متوجه سرمربی، و عدم توانایی ها او در مقایسه با پتانسیل فوتبال ایران و همچنین، سرمربی سابق این تیم باشد. اما باید اذعان کرد؛ این ناکامی ریشه در اختلافات و گاهی یک سونگری مدیرانی دارد که گاهی نگاه ملی نداشته، و به موازات آن، باشگاه های ما همچنان با معضلات ریز و درشت درگیر بوده، و به تبع آن فوتبال ملی، در مقطع کنونی، حال روز مناسبی ندارد.

فدراسیون با هروه رنار به توافق رسیده بود؟!
عباس ترابیان سرپرست سابق تیم ملی می گوید؛ «من از سوی فدراسیون، ماموریت پیدا کردم تا به سنگال بروم و با رنار مذاکره کنم. مذاکرات خیلی خوبی هم انجام دادیم و به نتایج مطلوبی رسیدیم. حتی ایشان با فدراسیون فوتبال مراکش به توافق رسیده بود که بعد از جام ملت های آفریقا قطعا جدا شود، اما یک مساله مانع از عقد قرارداد شد.» این مدیر دلیل اصلی عدم انتخاب هروه، به عنوان سرمربی ایران را، تحت فشار بودن، فدراسیون دانسته و مدعی است که به همین دلیل فدراسیون مجبور شد به سراغ گزینه های دیگری برود. ابراز تمایل این مربی و حتی پیشبینی همسر وی در مورد محل تحصیل فرزندش در ایران، نشان از انگیزه های بالای او، برای رهبری تیم ملی، داشته و اگر به نتایج و نحوه بازی تیم مراکش در بازی های جام جهانی با هدایت رنار، نگاه دقیق تری بیاندازیم و نظم و دیسیپلین خاص او را در این تیم مورد بررسی قرار بدهیم، متوجه می شویم که ایران، مهره ارزشمندی را برای جایگزینی کارلوس کیروش از دست داده است. و براستی چرا باید، فشار کاذب موجود در فدراسیون که شاید در انتخاب های بعدی هم تکرار شود. اینگونه، باعث فرصت سوزی و ناکامی گردد.

کالدرون مسئولیت جونیور را بپذیرد
نیکمت پرسپولیس آنقدر قوی هست که بتوان با چند جابجایی و یا تغییر تاکتیک، مشکل گلزنی این تیم را حل کرد. پرمهره ترین تیم، لیگ نوزدهم، علیرغم داشتن بازیکنان طراز اول، همچنان مشکل گلزنی دارد. خط هافبک این تیم با وجود دومهره ارزشمند و تاثیر گذار همچون نورالهی و ترابی، توانایی گلزنی و ایجاد موقعیت برای مهاجمان را دارد. در روزهایی که علیپور، نتوانسته، همچون گذشته، خطر ساز باشد. داستان تکراری جونیور از زبان سرمربی، هواداران این تیم را شاکی و ناراضی کرده است. کالدرون در حالی بازیکن برزیلی خود را از تمرین تیمش اخراج کرده است و بی پروا برعلیه او سخن می راند که؛ بنابر اخبار موثق، اصرار کالدرون باعث نهایی شدن این انتقال شده است. گزینه ای که بعد از رد کردن بازیکنانی از ازبکستان و صربستان توانست جذب باشگاه پرسپولیس شود. به نظر می رسد؛ لازم است، کالدورن مسئولیت جذب وی را بپذیرد.

الهلال با رشوه قهرمان آسیا شد؟
الهلال عربستان با شکست اوراوا ردز ژاپن در دو بازی رفت و برگشت توانست، جام قهرمانی را در لیگ قهرمانان آسیا بالای سر برد.
با این حال، بعد از گذشت چند روز یورو اسپورت عربی در این خصوص نوشت؛ شخصی با منتشر کردن ویدئویی مدعی شد که الهلال برای قهرمان شدن در لیگ قهرمانان آسیا رشوه ۲۷ میلیون دلاری به یکی از اعضای کنفدراسیون فوتبال آسیا داده است. کنفدراسیون آسیا در خصوص پرداخت و دریافت رشوه، مسبوق به سابقه است. علاوه بر آن ریال ها و دلارهای نفتی شاهزاده ولید بن طلال نیز به اندازه لازم وسوسه کننده می باشد. هرچند قرار است؛ کنفدراسیون فوتبال آسیا در این زمینه تحقیق کند. و هرچند توانایی های فنی الهلال به لحاظ داشتن مهره های تاثیر گذاری چون؛ جومیز،قابل انکار نیست. اما پیگیری این امر، لایه های تاریک فوتبال آسیا، که آبستن حوادث و اخبار ضد و نقیضی در مورد بعضی از فینالیستهای آسیا می باشد، را روشن خواهد کرد.