آذر منصوری فعال سیاسی، با بیان اینکه اصلاح طلبان بعد از انتخابات ۸۸ و به رغم همه محدودیتها و با توجه به عدم حضور کاندیداهای اصلی خود، به خاطر منافع ملی کشور و دور کردن تهدیدها در سه انتخابات ۹۲،۹۴و ۹۶مشارکت فعال داشتند، گفت: «اصلاح طلبان در هر سه این انتخاباتها، بین گزینههای بد و […]
آذر منصوری فعال سیاسی، با بیان اینکه اصلاح طلبان بعد از انتخابات ۸۸ و به رغم همه محدودیتها و با توجه به عدم حضور کاندیداهای اصلی خود، به خاطر منافع ملی کشور و دور کردن تهدیدها در سه انتخابات ۹۲،۹۴و ۹۶مشارکت فعال داشتند، گفت: «اصلاح طلبان در هر سه این انتخاباتها، بین گزینههای بد و بدتر و ناگزیر با همین رویکرد به حداقلها تن دادند. چه درانتخابات ریاست جمهوری و چه در انتخابات مجلس. چه بسا باز هم اگر برگردیم به شرایط زمانی و محیطی این سه انتخابات، به فرض مشارکت و حضور فعال، گزینه های دیگری غیر از این پیش روی ما وجود ندارد».
وی با بیان اینکه کاندیداهای مطلوب ما هم در انتخابات ریاست جمهوری و هم مجلس یا رد صلاحیت شدند و یا ممنوع التصویر و یا در حصرند، خاطرنشان کرد: «در واقع ما در شرایط ناگزیر و برای بهره گرفتن از صندوق رای و با هدف تقویت منافع ملی کشور و حفظ جمهوریت، از کاندیدای مقدور و ممکن حمایت کردیم.منصوری ادامه داد: موضع ما در مواجهه با منتخبین، موضع انتقاد و حمایت بوده است. برای قضاوت منصفانه در مورد عملکرد اصلاح طلبان اولین الزام برگزاری انتخابات آزاد است. طبیعی است با توجه به شرایط کشور و تجربه ای که در سه انتخابات گذشته داشته ایم، باید ببینیم که در وهله اول؛ نهادهای انتخابی مجلس و دولت از چه جایگاهی در مناسبات حقیقی و حقوقی قدرت سیاسی کشور برخوردار هستند. مهم ترین مسئله این است که جایگاه نهادهای انتخابی کجاست؟ این نهادها چه نقشی در تحقق خواست و مطالبات مردم دارند و تا چه حد قادرند فرآیند دمکراتیزاسیون را در کشور تقویت کنند»؟
وی با بیان این اعتقاد که از طرف دیگر ما نمی دانیم که آیا برای کلیت نظام مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش رو تا چه حد اولویت دارد؟ تصریح کرد: «طبعا چنانچه اولویت باشد، نباید اجازه داده شود که نهادهای انتخابی تضعیف شوند. نباید شعار “به توپ بستن مجلس” و یا “حذف انتخابات” در تجمعی که قرار بوده نماد وحدت باشد، اجازه طرح شدن داشته باشد.ما در حال بررسی شرایط هستیم. آنچه که قابل کتمان نیست، این است که اعتماد عمومی به شدت آسیب دیده است».
منصوری در پاسخ به این سوال که آیا امکان ائتلاف در انتخابات های آینده وجود دارد یا خیر، تاکید کرد: «تجربه ائتلافهای گذشته نهتنها بر سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان نیفزوده، بلکه باعث کاهش و افت این سرمایه نیز شده است. بنابراین با این تجربه چنین ائتلافی تقریبا غیرممکن است»./بهار نیوز