سرپرست اداره کل بهزیستی مازندران در نشست با اصحاب رسانه مطرح کرد اختصاص بسته حمایت معیشتی دولت به ۶ هزار و ۸۰۰ نفر از مستمری‌بگیران
سرپرست اداره کل بهزیستی مازندران در نشست با اصحاب رسانه مطرح کرد اختصاص بسته حمایت معیشتی دولت به ۶ هزار و ۸۰۰ نفر از مستمری‌بگیران

اشاره به همت اداره کل بهزیستی مازندران، نشست خبری به مناسبت روز جهانی معلولان، در محل سالن کنفرانس شیرخوارگاه شکوفه‌ها برگزار شد. سرپرست اداره کل بهزیستی مازندران در ابتدا با اشاره به شعار این روز، (ارتقای مشارکت افراد دارای معلولیت برای دستیابی به توسعه فراگیری عادلانه و پایدار)، گفت: با توجه به گرانی بنزین و […]

اشاره

به همت اداره کل بهزیستی مازندران، نشست خبری به مناسبت روز جهانی معلولان، در محل سالن کنفرانس شیرخوارگاه شکوفه‌ها برگزار شد.
سرپرست اداره کل بهزیستی مازندران در ابتدا با اشاره به شعار این روز، (ارتقای مشارکت افراد دارای معلولیت برای دستیابی به توسعه فراگیری عادلانه و پایدار)، گفت: با توجه به گرانی بنزین و رشد صعودی قیمت‌ها به دنبال آن، دولت تدبیر و امید، به ویژه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، بسته‌های حمایتی بسیار خوبی را برای مستمری‌بگیران این نهاد خدمات‌رسان در نظر گرفته است که از آبان ماه به حساب آنان واریز شده است.

سید جمال باقری با بیان اینکه حق پرستاری از بیماران معلول دارای ضایعه نخاعی نیز در حال حاضر از ۱۸۰ هزار تومان در گذشته به ۵۵۴ هزار تومان افزایش یافته است که این امر حاصل نگاه حمایتی و توجه بی دریغ دولت به این پرستاران زحمتکش و سختکوش است که برای رفاه حال این بیماران بسترگرا از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند.
باقری همچنین افزود: با حمایت‌های دولت، یارانه مراکز شبانه روزی نگهداری از معلولین نیز از ۷۷۰ هزار تومان به ۹۲۰ هزار تومان افزایش یافته است که             یک افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.
وی در ادامه با اشاره به تهیه بسته‌های معیشتی برای ۶ هزار و ۸۰۰ نفر از معلولین، توسط دولت، نیز گفت: به این ترتیب برای خانوارهای یک نفره ۱۲۰ هزار تومان، دو نفره ۱۳۰ هزار تومان، سه نفره ۱۴۰ هزار تومان و ۴ نفر به بالا ۱۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده که این مبالغ، به غیر از مستمری و یارانه‌ای است که به طور روال به این افراد از گذشته تعلق می‌گرفته است.
این مقام مسوول، تعداد معلولین را در استان مازندران، ۵۸ هزار و ۸۱۰ معلول برشمرد و افزود: از این تعداد، چیزی نزدیک به ۳۶ هزار نفر یارانه‌بگیر بوده و در حدود ۵ هزار و پانصد نفر نیز در مراکز تحت پوشش بهزیستی نگهداری می‌شوند که از این تعداد نیز بیش از ۲ هزار نفر در ۲۶ مرکز شبانه روزی و حدود ۳ هزار نفر نیز در ۶۶ مرکز روزانه نگهداری می‌شوند.
وی با بیان اینکه رویکرد کلی بهزیستی به این شکل است که حتی‌الامکان، افراد معلول و نیازمند به مراقبت، در کانون گرم خانواده‌ها نگهداری شوند، خاطرنشان کرد: بر این اساس تنها آن دسته از سالمندان معلول و معلولین جسمی – حرکتی شدید که نیاز به مراقبت‌های ویژه اعم از (فیزیوتراپی، کاردرمانی و …) دارند، به دلیل آنکه خانواده‌ها توان و امکان نگهداری از آنها را ندارند در مراکز شبانه روزی و یا روزانه ما نگهداری می‌شوند.
جمال باقری، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع مناسب سازی فضای شهری نیز گفت: دسترسی سهل و آسان به امکانات عمومی و دولتی از جمله حقوق اولیه هر شهروندی از جمله معلولان است که متاسفانه در این امر، هنوز بسیاری از شهرها و دستگاه‌های اجرایی آنطور که باید و شاید ورود نکرده‌اند.
وی ادامه داد: البته از شما خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز انتظار می‌رود، امروز بیش از گذشته در این زمینه اطلاع رسانی کنید و در خصوص این مشکل همه‌گیر برای افراد توان‌خواه، از دستگاه‌های اجرایی ذیربط مطالبه‌گر باشید.
باقری همچنین با بیان اینکه شهرداری ساری البته از جمله شهرهای پیشتاز در انجام مناسب سازی فضای شهری برای افراد معلول به ویژه نابینایان بوده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز در بسیاری از نقاط شهر، رمپ‌هایی با شیب مناسب و پیاده‌روهایی مطلوب برای معلولان ایجاد شده است که در این حوزه جا دارد از شهرداری مرکز استان تشکر ویژه‌ای داشته باشیم.
سرپرست اداره کل بهزیستی مازندران البته این را هم گفت که سازمان نظام مهندسی نیز می‌تواند در این زمینه بسیار کمک‌کننده و اثرگذار باشد و با تعیین مهندسین ناظر در پروژه‌های عمرانی شهرداری، قطعا شهری مناسب‌تر برای معلولان و افراد توان‌خواه خواهیم ساخت.
وی همچنین به یک مساله دیگر در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه سازمان بهزیستی یک سازمان عمرانی نیست و هیچ نقشی هم در پروژه‌های عمرانی شهرها ندارد، اما چالش‌های آن (نامناسب بودن فضای شهری)، به طور مستقیم به بهزیستی بازمی‌گردد.
سید جمال باقری همچنین در بحث جذب و اشتغالزایی افراد معلول نیز تاکید کرد: سهم سه درصدی معلولان در جذب و استخدام ادارات دولتی و موسسات غیرانتفاعی اگر تا دیروز به عنوان یک دغدغه اجتماعی مطرح بوده است، امروز به مثابه یک ضرورت اجتماعی تلقی می‌شود، چراکه امروز در جامعه ما معلولان توانمند و خلاق و با استعدادی وجود دارند که بعضا از افراد سالم نیز با اراده‌تر و با انگیزه‌تر هستند و نباید جامعه از فرصت به‌کارگیری از این افراد محروم کرد.
باقری همچنین تصریح کرد: اگر در گذشته افراد معلول برای بدست آوردن سهم سه درصدی استخدام با افراد عادی جامعه در رقابت بوده‌اند، امروز بر اساس بخشنامه جدید دولت، این رقابت در میان جامعه معلولان انجام خواهد گرفت و بر این اساس، یکی از جدی‌ترین موانع بر سر راه اشتغال و استخدام معلولان از بین رفته است.
جمال باقری در بخش بعدی اظهاراتش، با بیان اینکه سازمان بهزیستی وظایف بسیار گسترده‌ای را در حوزه آسیب‌های اجتماعی در کشور بر عهده دارد، گفت: موضوع بهزیستن (زندگی بهتر) و بهبود ارتقای سلامت روحی و روانی آحاد جامعه از جمله مهم‌ترین وظایف و مسوولیت‌های خطیر بهزیستی است که در این زمینه البته در طول سال‌های مختلف، اقدامات بسیار مناسبی از سوی این نهاد حمایتی صورت گرفته است.
سرپرست اداره کل بهزیستی مازندران به کارویژه مهم معاونت پیشگیری این سازمان در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق اشاره کرده و افزود: همانطور که می‌دانید امروز دیگر همه پرونده‌های طلاق قبل از ورود به دستگاه قضا از کانال مشاوره‌های اجتماعی بهزیستی می‌گذرد و بر این اساس جلوی بسیاری از طلاق‌ها گرفته می‌شود.
این مقام مسوول همچنین در خصوص آموزش مهارت‌های زندگی نیز با بیان اینکه این امر از عهده بهزیستی به تنهایی خارج بوده است، افزود: امروز این کار با کمک مراکز متعدد مشاوره و اورژانس اجتماعی بهزیستی در حال پیگیری و انجام است، چنانچه امروز  در بسیاری از مجتمع‌های پزشکی، یک یا دو روانشناس و مشاور وجود دارند و حال آنکه در گذشته چنین چیزی در مجتمع‌های پزشکی مرسوم نبوده است.
این مقام مسوول البته به نقش پایگاه‌های خدماتی تیم سیار، ۱۲۳ (اورژانس اجتماعی)، ۱۴۸۰ (صدای مشاور) نیز به عنوان مراکز خدمات رسان در حوزه پیشگیری اشاره کرد.
جمال باقری، توسعه سمن‌های اجتماعی را نیز در این بخش قابل توجه اعلام کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین پیش زمینه‌ها در این خصوص، فرهنگ‌سازی (جا انداختن فرهنگ پیشگیری) در جامعه است که متاسفانه هنوز در این بخش، کمبودهایی وجود دارد و هنوز هم بسیاری از افراد جامعه مادام که در ارتباطات اجتماعی‌شان دچار مشکل نشوند، به دنبال پیگیری برای رفع آن نمی‌روند.
سرپرست اداره کل بهزیستی مازندران، در قسمت دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع معتادان متجاهر، نیز اشاره کرد: امروز خوشبختانه کمتر شاهد رهاشدگی معتادان متجاهر (کارتن خواب) در خیابان‌ها و اماکن عمومی، در جامعه هستیم که این امر به دلیل کارهای مداخله‌ای مطلوبی است که توسط سازمان بهزیستی و ادارات تابعه آن انجام می‌پذیرد.
وی در همین ارتباط به موضوع ساماندهی مرکز ماده ۱۶ (مرکز نگهداری از معتادان متجاهر و رها شده) در روستای قاجارخیل ساری نیز اشاره کرده و گفت: متاسفانه بر اساس گزارش‌هایی که از این مرکز به ما رسیده بود، بخشی از معتادان غیرمتجاهر و در وضعیت کاملا نابهنجار در این مرکز نگهداری می‌شده‌اند که بعد از مدتی با مداخله دستگاه قضایی، مشکلات این مرکز برطرف شد. جمال باقری در ادامه با اشاره به تعداد ۱۶ هزار نفر زنان سرپرست خانوار تاکید کرد: الزاما همه زنان سرپرست خانوار، تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند، چراکه بسیاری از این بانوان در حوزه‌های مختلف اقتصادی، توانمند و حتی کارآفرین هستند و نیازی به نگاه حمایتی دولت ندارند.
این مقام مسوول همچنین ادامه داد: دولت برای کارفرمایان محترم نیز در به‌کارگیری از بانوان سرپرست خانوار، یک وام قرض‌الحسنه ۵۰ میلیون تومانی و کسر هزینه بیمه سهم کارفرما را در نظر گرفته است.