به گزارش وب سایت خبری روزنامه “واشنگتن تایمز” آمریکا با انتشار گزارشی تحلیلی در این باره نوشت: تداوم تجارت چین با ایران از طریق شرکت‌های دولتی چینی و شرکت های واسط که ارتباط زیادی به بازار آمریکا ندارند می‌تواند پکن را به برنده اصلی خروج آمریکا از برجام تبدیل کند. واشنگتن تایمز در ادامه نوشته […]

به گزارش وب سایت خبری روزنامه “واشنگتن تایمز” آمریکا با انتشار گزارشی تحلیلی در این باره نوشت: تداوم تجارت چین با ایران از طریق شرکت‌های دولتی چینی و شرکت های واسط که ارتباط زیادی به بازار آمریکا ندارند می‌تواند پکن را به برنده اصلی خروج آمریکا از برجام تبدیل کند.

واشنگتن تایمز در ادامه نوشته است:

در حالی که شرکت‌های بزرگ و متوسط اروپایی در روزها و هفته‌های گذشته یک به یک از بیم تنبیهات تحریمی آمریکا از بازار ایران خارج می‌شوند دولت چین در تلاش است تا پیوندهای تجاری خود با ایران را در راستای استراتژی سرمایه گذاری در کشورهای داخل پروژه ” احیای جاده ابریشم” تقویت کند. دولت چین در نظر دارد در راستای پروژه احیای جاده ابریشم، مدیریت مسیر تجاری چین به غرب را از طریق دهها کشور موجود در مسیر به دست گیرد.

با وجودی که وزارت خزانه داری دولت ترامپ تهدید کرده که استثنایی در اعمال تحریم‌ها بر کشورها و شرکت‌هایی که همچنان در دوره پسا خروج آمریکا از برجام در بازار ایران فعالیت کنند، قایل نخواهد شد اما به نظر نمی‌رسد دولت ترامپ به طور مستقیم شرکت‌های دولتی چینی را به خاطر حضور در بازار ایران هدف تحریم قرار دهد چون این کار ممکن است به مذاکرات تجاری دو کشور برای رسیدن به یک توافق تجاری جامع دوجانبه آسیب برساند.

در عین حال منابع نزدیک به مقامات امنیت ملی آمریکا معتقدند که حتی با وجود تحریم این قبیل شرکت‌های چینی آسیب زیادی به آنها نخواهد رسید چون چینی‌ها در راستای استراتژی حفظ دارایی‌های کلیدی اقتصادی خود، آنها را به گونه‌ای مدیریت شده و هدفمند از ادغام گسترده در بازار جهانی به دور نگه داشته‌اند.

کسب و کار چینی‌ها در بازار ایران در یک دهه گذشته دو برابر شده است؛ و این بیشتر مدیون معامله نفتی چین با ایران است ، چین هم اینک بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است و این کشور پس از امارات متحده عربی در منطقه خاورمیانه دومین وارد کننده بزرگ کالا از چین است. همزمان با خروج یک به یک شرکت‌های اروپایی از بازار ایران  پس از خروج آمریکا از برجام، شرکت‌های چینی در حال جایگزینی آنها هستند.