حذف معاف مالیاتی هنرمندان صنایع دستی نه تنها کارگاههای تولیدی را تعطیل می کند بلکه همانند سال ۸۵ که سازمان صنایع دستی منحل شد، ضربه مهلکی به این هنر وارد می شود. یک پژوهشگر صنایع دستی با بیان این مطلب گفت: دفتر پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی کشور پیش نویس لایحه اصلاح […]
حذف معاف مالیاتی هنرمندان صنایع دستی نه تنها کارگاههای تولیدی را تعطیل می کند بلکه همانند سال ۸۵ که سازمان صنایع دستی منحل شد، ضربه مهلکی به این هنر وارد می شود.
یک پژوهشگر صنایع دستی با بیان این مطلب گفت: دفتر پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی کشور پیش نویس لایحه اصلاح قوانین و مقررات مالیاتی کشور را ایجاد کرده و برخی از بندها و حوزه هایی که مشمول معافیت مالیاتی بود را حذف کرده است. یکی از این موارد ماده ۱۴۲ قانون مالیات های مستقیم هست که می گوید درآمد کارگاههای فرش دستباف و صنایع دستی و شرکت های تعاونی و اتحادیه های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف هستند. حجت مرادخانی ادامه داد: این بند در پیش نویس حذف شده است یعنی اینکه اگر به تصویب نهایی برسد تمام این حوزه مشمول مالیات می شود این اقدام ضربه مهلکی بر پیکره صنایع دستی و فرش به خصوص کارگاههای صنایع دستی است. حتما اگر این اتفاق بیفتد کارگاههایی که در نواحی روستایی کشور هستند، تعطیل می شوند و تولیدات خیلی از کارگاهها نیز محدود خواهد شد احساس می کنم پیشنهاد حذف ماده ۴۲ بدون مطالعه بوده و کسی به تبعات آن فکر نکرده است.
وی بیان کرد: در صورت حذف این بند حداقل یک دهم جمعیت کشورمان با چالش معیشتی مواجه می شود این اتفاق مانند اتفاقی است که یک شبه در سال ۸۵ سازمان صنایع دستی منحل و تبعات حقوقی و اقتصادی وتجاری به این حوزه تحمیل شد و تا امروز هم این مشکلات ادامه دارد. امیدواریم تمرکز در حوزه های دیگر باشد و این ماده را به حالت اولیه برگردانند.
این پژوهشگر هنر افزود: دولت ترکیه صنعت طلا و جواهر خود را با حمایت حقوقی و تشویق های مختلف و معافیت از مالیات رونق داده است و اکنون در رقابت با ایتالیا سهم قابل ملاحظه ای از بازار اروپا را در اختیار دارد و در این مسیر اشتغال زیادی هم بوجود آورده است. وزارت نساجی هم با سرمایه گذاری ۳ میلیار دلاری در سال ۲۰۱۶، زمینه پایداری برای رشد نساجی سنتی ایجاد کرده است این شرایط در کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند فیلیپین، تایلند و اندونزی نیز حاکم است.