در گفت وگو با دکتر میترا وثوقی، جراح و متخصص دندانپزشک نمونه کشور:/ تحریم ها هزینه دندانپزشکی را افزایش داده است
در گفت وگو با دکتر میترا وثوقی، جراح و متخصص دندانپزشک نمونه کشور:/ تحریم ها هزینه دندانپزشکی را افزایش داده است

دکتر میترا وثوقی، دندانپزشکی با اخلاق و کاربلد و دارای تحصیلات عالیه با تخصص اندو یا همان جراحی و درمان ریشه است. وی عضو انجمن اندودنتیست‌های آمریکا و ایران، دارای مدرک فلوشیپ زیبایی و ایمپلنت و دارای مقالات علمی تحقیقاتی بیشماری در کشور و سطح بین الملل هستند. وی در یک خانواده کاملا علمی متولد […]

دکتر میترا وثوقی، دندانپزشکی با اخلاق و کاربلد و دارای تحصیلات عالیه با تخصص اندو یا همان جراحی و درمان ریشه است. وی عضو انجمن اندودنتیست‌های آمریکا و ایران، دارای مدرک فلوشیپ زیبایی و ایمپلنت و دارای مقالات علمی تحقیقاتی بیشماری در کشور و سطح بین الملل هستند. وی در یک خانواده کاملا علمی متولد و تربیت شده است. گفت وگویی با وی ترتیب داده ایم که از نگاهتان می‌گذرد:

 

 

برگردیم به دوران مدرسه شما و زمانی که دوران ابتدایی بودید، آن زمان‌ها دوست داشتید چه شغلی داشته باشید؟
من از همان ابتدا دوست داشتم دندانپزشک شوم و یکجورایی انگار در مطب دندانپزشکی متولد شده ام.

چرا؟
چون مادر من دندانپزشک بود و همیشه من و خواهرم در مطب دندانپزشکی بودیم و علاقه شدید من به حرفه مادرم باعث شد تا من هم ادامه رو راه مادرم باشم.

تحصیلات عالیه شما در کدام دانشگاه بوده است؟
بنده دوران عمومی را در دانشگاه آزاد تهران و تخصصم را در رشته اندو در دانشگاه علوم پزشکی همدان و با توجه به امتیاز بالایی که داشتم می‌توانستم دوران طرح را در تهران یا کرج بگذرانم اما با توجه به خاصه قلبی ام به مناطق محروم رودبار و ایلام رفتم و چیزی حدود شش سال را در این مناطق سپری کنم.

شما می‌توانستید کمتر در این مناطق محروم بمانید و زودتر به درآمدزایی در شهرهای کلان برسید. چرا این کار را نکردید؟
به هر حال چنین احساس مسئولیتی در من وجود داشت که زکات کارم را با خدمت کردن به مردم محروم ایلام و رودبار بتوانم ادا کنم و واقعا وجود ما در آن منطقه خیلی ضروری بود و در کنار سختی‌ها، رسیدگی به حال مردم آنجا بسیار برایم روزهای شیرینی بود.

و بعد مراجعه به شهر تهران و دایر کردن مطب دندانپزشکی، شرایط کار چگونه است؟
البته محیط کاری و کلینیک دندانپزشکی مادرم همیشه بستر مناسبی برای پیشبرد کارم بوده است و نیازی به تاسیس مطب جدید نداشتم اما با توجه به پتانسیل کاری خودم و همسرم تصمیم گرفتیم مکانی را به عنوان مطب شخصی دایر کنیم و در این مرکز کلیه خدمات تخصصی دندانپزشکی را برای بیماران و مراجعین عزیز انجام دهیم.

شما یک خانواده دندانپزشک هستید. توضیح می‌دهید؟
مادر عزیزم و خواهرم دندانپزشک هستند و یکجورایی خانوادتا دندانپزشک هستیم.

خاطره انگیز ترین دندانی که بازسازی کردید؟
دانشجو دندان بودم که یکی از دندان‌های مادرم را ترمیم کردم و چون اوایل کارم بود خیلی استرس داشتم اما خداراشکر توانستم با موفقیت دندان را ترمیم کنم.

رمز موفقیت دکتر میترا وثوقی؟
خودستایی است که بخواهم خودم را موفق بدانم اما تا این مرحله از موفقیت که پیش رفتم ابتدا لطف و عنایت خداوند در همه مراحل زندگی ام بوده است و سپس پشتکار و تحمل سختی‌ها و مشکلات و بهره مند شدن از تجربیات طلایی مادر و پدرم که هر دو از اساتید برجسته دانشگاه هستند و حمایت‌های بی دریغانه همسرم بوده است.
خیلی از خانواده‌ها بخاطر ترس و فوبیایی که از دندانپزشکی دارند خیلی دیر اقدام به دندانپزشک‌ها می‌کنند. چرا ترس از دندانپزشکی وجود دارد؟
متاسفانه خیلی از خانواده‌ها زمانی به ما مراجعه می‌کنند که دندان به مرحله آخر و عفونت شدید دندان و ضایعه انتهای ریشه رسیده است و همانطور که شما گفتید ترس، عامل اصلی این تاخیر است اما خانواده‌های عزیز بدانند هر چقدر درمان دندان‌هایشان را به تاخیر بیندازند باید درد بیشتری را تحمل و هزینه مضاعفی را پرداخت کنند. بنابراین توصیه ما این است که اولا برای چکاپ سلامتی دهان و دندان خود هر شش ماه یکبار مراجعه داشته باشند و اگر دندان آسیب دیده ای دارند هر چه سریعتر برای رفع مشکل و درمان با هزینه و آسیب پذیری کمتر مراجعه کنند.

شما به عنوان یک متخصص وجراح دندانپزشک حاذق، روش خاصی برای غلبه ترس در بیماران دارید؟
من خودم به شخصه سعی کرده ام که روشی را برای درمان بیماران و مراجعین محترم به کار بگیرم که ابتدا از لحاظ روانشناسی به یک نقطه عطفی از آرامش برسند و دوم اینکه اعتمادی را از سوی خودم و پرسنل برای آن‌ها ایجاد کنیم که هیچ گونه احساس ترس و یا تردیدی نسبت به درمان خود نداشته باشند.

چه توصیه ای دارید برای اینکه مردم زودتر به دندانپزشک مراجعه کنند؟
اولا خوشحال می‌شویم مردم هیچ وقت به ما مراجعه نکنند که مشکلات مضاعف دندان‌هایشان را درمان کنیم اما به هر حال توصیه می‌کنیم که پیشگیری را مقدمه درمان قرار دهند و رسانه‌ها هم باید دست به دست هم بدهند که فرهنگسازی در این زمینه داشته باشند که انشاالله شاهد یک جامعه پویا با حداقل بیماری‌ها باشیم.

چرا تخصص درمان ریشه یا همان رشته اندو را انتخاب کردید؟
من مادرم سال‌ها پیش دانش آموخته دانشگاه تهران بودند و بعد از گرفتن مدرک به عنوان هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در بخش تخصصی اندو در قامت استاد دانشگاه تدریس داشتند و همیشه توصیه‌شان به من این بود که تخصص خودشان یعنی رشته اندو را انتخاب نکنم اما خودم به دلیل علاقه و کاربردی بودن این تخصص که پایه دندانپزشکی است انتخابم را انجام دادم.

با توجه به گلایه مند بودن برخی از مراجعین و بیماران از عدم کیفیت مواد اولیه و تجهیزات فرسوده در برخی از مراکز و مطب‌ها، نظر شما نسبت به این معضل چیست؟
با توجه به سابقه کاری در خانواده و تجربیات کسب شده، به این اصول معتقد هستم که کمترین و حداقل ترین حق بیماران و مراجعین و منشور حقوقی بیماران چه از لحاظ وجدانی و چه کار حرفه ای، می‌توانند درخواست مواردی از قبیل تهیه متریال با کیفیت و استاندارد وزارت بهداشت و درمان و به روز کردن دستگاه‌ها و تجهیزات در حد استانداردهای اروپا و آمریکا با بهترین برندها از سوی مراکز دندانپزشکی باشد. مهمترین بخش و نگرانی بیشتر مراجعه کنندکان استریل کردن وسایل و تجهیزات است که مرکز ما این گونه مسائل را جزء خط قرمزهای خود دانسته است.

همیشه برای بسیاری از خانواده‌ها این سوال وجود دارد که چرا برخی‌ از دندانپزشکان درمان ایمپلنت را جایگزین درمان‌های دیگر می‌کنند. نظرتان چیست؟
من فقط در پاسخ به سوال شما این مطلب را می‌گویم که دندان تا جایی که امکان دارد باید تعبیه و بازسازی شود و نباید خیلی سریع اقدام به کشیدن دندان کرد. من به طبیعی بودن طرح درمان و استفاده نکردن از جسم خارجی اعتقاد دارم و چون خودم به شخصه متخصص درمان ریشه هستم سعی کرده ام با جراحی و درمان مجدد، و با توجه به سختی کار، ریشه دندان را حفظ و تاج را بازسازی کنم. با اینکه طرح درمان ایمپلنت برای بخش درآمدی این مرکز خیلی باصرفه تر و بی دردسرتر و احتیاج به زمان کمتری دارد و با توجه به داشتن مدرک دوره ایمپلنت تا جایی که می‌توانم نگذاشته ام کار به مرحله ایمپلنت برسد.

شما به جزء تخصص درمان ریشه، کار زیبایی هم انجام می‌دهید. توضیح می‌دهید؟
در این مرکز علاوه بر درمان ریشه ، با توجه به گذراندن دوره های زیبایی و ایمپلنت کارهایی از قبیل کامپوزیت ونیر، لمینیت، درمان‌های تخصصی ایمپلنت را با توجه به درخواست‌های مکرر بیماران و مراجعین محترم انجام می‌دهیم.

مهمترین وجه تمایز کار شما نسبت به مراکز دیگر؟
سوال شما بسیار تخصصی و خارج از این گفت وگو برای خوانندگان این نشریه است اما بیشتر مراجعه کنندگان از شکسته شدن فایل در کانال دندان و یا کامل صورت نگرفتن مرحله درمان عصب و ایجاد کیست و ضایعه در انتهای ریشه شکایت دارند که ما در این مرکز این مشکلات را با صبر و حوصله و علم به کار خود برطرف کرده ایم.

دغدغه این روزهای دندانپزشک‌ها؟
با توجه به تحریم ها، مواد اولیه و وسیله‌های گران تر شده است متاسفانه این روزها دغدغه دندانپزشکان است.

به عنوان کلام اخر؟
از شما تشکر می‌کنم بابت مصاحبه ای که ترتیب دادید و یک تشکر ویژه از همسرم که بسیار پشتوانه گرمی برای من در تمام مراحل کاری ام بوده اند. همچنین از جناب آقای دکتر علی دل پیشه، ریاست پیشین دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بابت زحماتی که برای پیشرفت تحقیقات علمی و خدمات منطقه محروم کشیدند تشکر می‌کنم.