شورای‌عالی شهرسازی و معماری پیگیر ساماندهی دانشگاه تهران
شورای‌عالی شهرسازی و معماری پیگیر ساماندهی دانشگاه تهران

    نشست علمی-تخصصی بررسی مسائل و مشکلات نظام شهرسازی کشور با حضور، فرزانه صادق مالواجرد، معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی، مدیران‌کل این معاونت و تعدادی از دانش‌آموختگان جوان و دانشجویان شهرسازی دانشگاه‌های مختلف کشور برگزار شد. معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی از پیگیری دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری […]

 

 

نشست علمی-تخصصی بررسی مسائل و مشکلات نظام شهرسازی کشور با حضور، فرزانه صادق مالواجرد، معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی، مدیران‌کل این معاونت و تعدادی از دانش‌آموختگان جوان و دانشجویان شهرسازی دانشگاه‌های مختلف کشور برگزار شد.
معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی از پیگیری دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری برای تحقق مصوبه ساماندهی پردیس مرکزی دانشگاه تهران خبر داد. وی در بخشی از این نشست با بیان اینکه تجربه نشان می‌دهد، هرگاه به جوانان اعتماد کرده‌ایم و کارها را به ایشان سپرده‌ایم، موفق بوده‌ایم، هدف از تشکیل این نشست را استفاده از دانش روزِ شهرسازان جوان در امور مرتبط با وزارت راه و شهرسازی، زمینه‌سازی برای تداوم، انباشت و انتقال دانش و تجربه میان نسل‌های مختلف نیروهای متخصص خواند و زمینه‌سازی جهت ارتقای کارآمدی مهندسان مشاور با استفاده از شهرسازان جوان و حمایت از نیروهای مشاور مسئولیت‌پذیر علمی و فنی را از دیگر اهداف برگزاری این نشست عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه مسائل و مشکلات متعددی در شهرهای کشور و نظام برنامه‌ریزی، طراحی و مدیریت شهری داریم، ابراز امیدواری کرد، با همفکری نیروهای دلسوز، فعال و با انگیزه در عرصه شهرسازی بتوانیم بر عمده این مشکلات فائق آییم و حضور تعداد قابل توجهی از جوانان متخصص در این نشست از فضای امیدوارانه برای کار و فعالیت در آینده حکایت دارد و مطمئنا فضای هم‌اندیشی و همکاری با جوانان ادامه خواهد داشت.
صادق مالواجرد در پاسخ به مباحث مطرح‌شده از سوی برخی از مهمانان در خصوص مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون»طرح ساماندهی پردیس مرکزی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران» و اتمام مهلت زمانی مقرر در این مصوبه برای انجام تکالیف توسط دانشگاه، گفت: دبیرخانه شورای‌عالی با تمام توان پیگیر تحقق الزامات این مصوبه است و تاکنون جلسات متعددی در رابطه با آن در سطوح مختلف تشکیل‌شده که نتیجه همگی این جلسات و تلاش‌های دبیرخانه شورا، اجرای کامل مصوبه مذکور است.
معاون وزیر راه و شهرسازی، حضور منسجم مردم، متخصصان و مسئولان را در ساماندهی شهرها موثر دانست و با بیان این‌که جایگاه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران و مصوبات این نهاد در حوزه برنامه‌ریزی فضایی و کالبدی کشور قابل توجه است، خاطرنشان کرد: باید به‌طور مستمر در فکر تقویت هر چه بیشتر جایگاه آن باشیم و مشارکت هرچه بیشتر و تعامل هماهنگ و منسجم سازمان‌های مردم‌نهاد و جوانان خوش‌فکر شهرساز می‌تواند بیش از پیش ما را در تحقق اهداف موردنظر یاری رساند.
غلامرضا کاظمیان، مدیرکل دفتر طرح‌ریزی شهری و طرح‌های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی نیز در این نشست، اصلاحات و رفع مسائل و مشکلات در شهرسازی و نظام برنامه‌ریزی را بطئی و تدریجی خواند و گفت: اگرچه در مواردی این اصلاحات به شکل غیرملموس پیش می‌رود اما تجارب گذشته نشان داده است، باید در این زمینه صبور باشیم و ناامید نشویم.
در بخش دیگری از این نشست، دانش‌آموختگان شهرسازی به بیان چالش‌های نظام شهرسازی و وضع موجود شهرهای کشور و خواسته‌های خود پرداختند و همچنین راهکارهایی جهت رفع این مسائل از سوی ایشان مطرح شد.
عدم ارتباط منسجم بین سلسله‌مراتب طرح‌های توسعه و عمران از مقیاس ملی تا محلی، بی‌توجهی به برنامه‌های فرادستی در طرح‌های موضعی و موضوعی، عدم ارتباط منسجم بین عرصه عمل (نهادهای دولتی و حاکمیتی ذی‌مدخل در نظام شهرسازی) با دانشگاه‌ها، بی‌توجهی طرح‌ها و برنامه‌ها به بحران‌های کنونی کشور نظیر خشکسالی، کمبود آب و مسائل زیست‌محیطی، تهیه چندباره طرح ها و تکثر برنامه‌ها، بحران مشروعیت رشته شهرسازی در فضای مهندسی کشور، جایگاه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در نظام تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری فضایی کشور، حضور و مطالبه‌گری فعال‌تر در حوزه‌های مرتبط با شهرسازی، کمک به تغییر نگرش و روش تهیه و اجرای طرح‌ها و استفاده عملی از دانش و روش‌های به‌روز و جدید در طرح‌های مختلف از مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده در این جلسه بود.
فعاليت‌هاى اقتصادى نهادهاى انقلاب اسلامى، مشمول پرداخت ماليات
سازمان برنامه و بودجهسازمان برنامه و بودجه در اطلاعيه اي اعلام كرد: تمام فعاليت‌هاي اقتصادی نهادهای انقلاب اسلامی همچون بنیاد مسکن مشمول پرداخت ماليات بر عملكرد، ماليات بر ارزش افزوده و ماليات تكليفی هستند.
با توجه به مطالب منتشر شده در رسانه‌ها، در مورد ماليات نهادهای انقلاب اسلامی، سازمان برنامه و بودجه كشور توضيح‌هاي مهمي منتشر و تأكيد كرد كه جداول بودجه داراي مباني محاسباتي خاص بوده و به صورت حرفه‌اي تنظيم مي‌شوند، به همين دليل براي روشن شدن افكار عمومي بر چند نكته تأكيد مي‌شود.
روابط‌عمومي و امور بين‌الملل سازمان برنامه و بودجه كشور، در اين توضيح تصريح كرده است كه تمام فعاليتهاى اقتصادي در نهادهاي انقلاب اسلامي اعم از بنياد مستضعفان و ستاد اجرايي فرمان امام (ره) در قالب شركت‌ها صورت مي‌گيرد و اين نهادها ماليات خود اعم از ماليات بر عملكرد، ماليات بر ارزش افزوده و ماليات تكليفي را پرداخت مي‌كنند كه اين رقم براي بودجه سال ۱۳۹۹ حدود يك‌هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان برآورد مي‌شود.
در توضيح مذكور همچنين عنوان شده است كه شركت‌هاي آستان قدس رضوي كه ماهيت موقوفه‌اي دارند، ماليات خود را به خزانه پرداخت مي‌كنند و از آنجا كه موقوفه‌ها معاف از ماليات هستند، منابع مالياتي مذكور صرف فعاليت‌هاي محروميت‌زدايي فرهنگي و اجتماعي آستان قدس رضوي مي‌شود و اين رقم براي سال ۱۳۹۹ حدود ۶۵ ميليارد تومان است.
در ادامه اين توضيح آمده است: علت درج عدد يك در رديف‌هاي درآمدي نهادهاي ذكر شده استفاده حداكثري از ظرفيت تحقق منابع مربوط بوده كه صرف هزينه‌هايي مانند عدالت آموزشي و تجهيز آموزشگاه‌هاي آموزش و پرورش با اولويت مناطق محروم موضوع ماده ۸۷ قانون تنظيم بخشي ازمقررات مالي دولت(۲) مي شود.