ارتقای کیفیت روسازی راه‌های کشور
ارتقای کیفیت روسازی راه‌های کشور

    رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی دستیابی به استاندارد قابل‌قبول در کیفیت روسازی کشور و به ویژه استان پهناور کرمان را دور از دسترس ندانست، با این حال تلاش و مدیریت جهادی در این زمینه را ضروری و اجتناب ناپذیر برشمرد. جلسه شورای فنی استان کرمان با دستور اختصاصی ارتقای کیفی حوزه […]

 

 

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی دستیابی به استاندارد قابل‌قبول در کیفیت روسازی کشور و به ویژه استان پهناور کرمان را دور از دسترس ندانست، با این حال تلاش و مدیریت جهادی در این زمینه را ضروری و اجتناب ناپذیر برشمرد. جلسه شورای فنی استان کرمان با دستور اختصاصی ارتقای کیفی حوزه قیر و آسفالت استان، ۴ دی ماه در استانداری کرمان برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از خیرمقدم آیت اللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، تاج الدینی رئیس گروه نظارت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در گزارشی، وضعیت موجود حوزه قیر و آسفالت استان کرمان را تشریح کرد.

در ادامه قدیم سرپرست بخش قیر و آسفالت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با ابراز خرسندی از برگزاری جلسه شورای فنی با دستور اختصاصی ارتقای حوزه قیر و آسفالت، در خصوص تمهیدات و فعالیت های بخش قیر و آسفالت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در راستای ارتقای روسازی معابر شهری و روستایی راه های کشور به ویژه استان کرمان به ارائه گزارش فنی پرداخت.

وی ابراز امیدواری کرد با توجه به فعالیت‌های انجام شده در حوزه قیر و آسفالت استان کرمان اعم از برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی و بازدیدهای دوره‌ای کارخانجات قیر و آسفالت استان، تا سه ماه اول سال ۱۳۹۹ شاهد پیشرفت قابل ملاحظه در حوزه قیر و آسفالت این استان باشیم.

قدیم همچنین خبر بازدید از تمامی کارخانجات قیر و آسفالت استان و همچنین مشاوره فنی لازم را تا پایان دی‌ماه سال جاری اعلام کرد.

شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در این جلسه ضمن تقدیر از تلاش مدیریت استان کرمان در راستای ارتقای کیفی روسازی معابر شهری و روستایی، موضوع کیفیت قیر و آسفالت و تاثیر مهم آن را در نحوه روسازی راه‌ها و معابر شهری و روستایی کشور را منحصربه‌فرد برشمرد و خواستار هم افزایی تمامی دستگاه‌های اجرایی و نقش آفرینان این حوزه از جمله مرکز تحقیقات، ادارات کل راه و شهرسازی و راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای از یک سو و استانداری، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و کارخانجات قیر و آسفالت استان کرمان از سوی دیگر شد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی دستیابی به استاندارد قابل قبول در کیفیت روسازی کشور و به‌ویژه استان پهناور کرمان را دور از دسترس ندانست، با این حال تلاش و مدیریت جهادی در این زمینه را ضروری و اجتناب ناپذیر برشمرد.

خاطرنشان می شود در پایان جلسه شورای فنی استان کرمان، با اهدای لوح از سوی رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، از تلاش های تعدادی از مدیران استانی در حوزه قیر و آسفالت تقدیر شد.

در این جلسه محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و هیات همراه، آیت‌اللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، حاجی‌زاده سرپرست اداره کل راه و شهرسازی کرمان، سیدعلیخانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کرمان، رودری رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان، گلستانی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کرمان، عقیل قدیم سرپرست بخش قیر و آسفالت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، محمدحسنی سرپرست دفتر منطقه‌ای جنوب‌شرق مرکز تحقیقات و جمعی از مدیران حوزه فنی و مهندسی استان کرمان حضور داشتند.

جزییات بخشودگی سود تسهیلات

زیر ۱۰۰ میلیون تومان

در راستای اجرای بند «ل» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور، موضوع بخشودگی سود تسهیلات کمتر از ۱۰۰میلیون تومان از سال ۱۳۹۵ تاکنون در حال انجام است؛ با توجه به آمار اخذ شده در سال ۱۳۹۵، کلیه مطالبات کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان سیستم بانکی، شامل بیش از ۲۶ میلیون پرونده با مانده اصل بدهی بیش از ۲۴۸ هزار میلیارد تومان و سود متعلقه به میزان بیش از ۴۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

با توجه به محدودیت منابع در نظر گرفته شده در مفاد تبصره (۳۵) قانون اصلاح بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور و جدول پیوست آن، بانک مرکزی ناگزیر شد موارد قابل پذیرش را محدود کند که به تدریج و در صورت وجود منابع، گستره مشمولین بخشش سود تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یابد. بانک‌مرکزی در سال ۱۳۹۸ نیز بخشودگی سود تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان با سررسید سال ۱۳۹۷ و قبل از آن را با رعایت موارد قابل پذیرش تعیین شده (به شرح دستورالعمل اجرایی پیوست)، به بانک‌های عامل ابلاغ کرده است. بانک‌مسکن، یکی از بانک‌هایی است که نسبت به اجرای بخشودگی سود تسهیلات کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان اقدام می‌کند. از این رو متقاضیان می‌توانند با مراجعه به این بانک و در صورت قرار گرفتن در چارچوب موارد و شرایط قابل‌پذیرش ابلاغی بانک مرکزی، از بخشش سود تسهیلات کمتر از یک میلیارد ریال در صورت پرداخت یکجای بدهی خود بهره‌مند شوند.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، بخشش سود تسهیلات زیر یک میلیارد ریال برای تسهیلات با سررسید نهایی سال ۱۳۹۷ و قبل از سال ۱۳۹۷ و در چارچوب اولویت های مندرج در دستورالعمل مذکور قابل اقدام است، که این بخشنامه پیش‌تر از سوی بانک‌مرکزی اطلاع‌رسانی شده بود. همچنین با توجه به مفاد نامه مذکور، ملاک اقدام حقوقی در خصوص پرونده‌های تسهیلاتی از تاریخ ابلاغ این نامه صرفاً صدور اجرائیه و یا حکم قطعی دادگاه است. بنابراین اعمال بخشودگی سود و جرایم جهت اولویت‌های ۲-۷ (زندانی) و ۲-۹ صرفاً پس از اخذ تأییدیه کتبی مدیریت مبنی بر صدور اجرائیه و یا حکم قطعی دادگاه امکان پذیر است. بند ۲-۷ این بخشنامه مربوط به تسهیلات افرادی که حکم محکومیت آن‌ها به دلیل عدم بازپرداخت اقساط قطعی شده و زندانی شده‌اند. همچنین بند ۲-۹ نیز تسهیلات افراد حقیقی است که از سوی بانک عامل در مورد آن ها اقدام حقوقی نظیر صدور اجراییه یا حکم قطعی صورت گرفته است.