معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اجراییکردن تولید مسکن در طرح اقدام ملی، پاسخ به افکار عمومی به منظور کمک دولت به خانهدار کردن اقشار میان و کمدرآمدی است. محمود محمودزاده درباره اینکه با توجه به اینکه نیاز سالانه مسکن طبق طرح جامع مسکن ۹۰۰ تا یک میلیون واحد مسکونی در سال است، […]
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اجراییکردن تولید مسکن در طرح اقدام ملی، پاسخ به افکار عمومی به منظور کمک دولت به خانهدار کردن اقشار میان و کمدرآمدی است.
محمود محمودزاده درباره اینکه با توجه به اینکه نیاز سالانه مسکن طبق طرح جامع مسکن ۹۰۰ تا یک میلیون واحد مسکونی در سال است، برنامه وزارتخانه را برای تحقق این مهم تشریح کرد.
محمودزاده با اشاره به اینکه نیازی که در طرح جامع مسکن و قانون برنامه ششم توسعه در خصوص تولید مسکن، تاکید شده به این مفهوم نیست که برای تامین همه آنها، دولت باید ورود کند، تصریح کرد: قرار است همیشه مسکن توسط بخش خصوصی تولید شود و دولت تسهیلکننده و فراهم کننده شرایط تولید مسکن برای بخش خصوصی باشد. اما در عین حال با توجه به فضایی که به دلیل شرایط اقتصادی در کشور حاکم شده، دولت برای کمک به بخش خصوصی وارد عمل شد و طرح اقدام ملی مسکن با این رویکرد و در پاسخ به افکار عمومی طراحی و وارد مرحله اجرایی و عملیاتی شد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: توان دولت در پروژه طرح اقدام ملی ۴۰۰ هزار واحد مسکونی است اما ثبتنامهایی که در مرحله اول و تعدادی از استان ها در مرحله دوم در ۳۱ استان و ۵۳۸ شهر انجام شد، نشان داد که در بسیاری از شهرها، نیاز بیش از میزان ثبتنامی است.
تولید مسکن به جریانی پایدار بدل میشود
محمودزاده افزود: وزارت راه و شهرسازی تمامی توان و اهتمام خود را با توجه به تاکید وزیر راه و شهرسازی در خصوص تولید مسکن و تبدیل آن به جریان مستمر و دائمی به کار بسته تا تولید مسکن به جریانی مدوام و پایدار در کشور تبدیل شود. بدینمعنا با ریلگذاری که توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شده، سعی بر این است تا بخشی از اقشار میاندرآمدی (متوسط) و کمدرآمدی با طرح اقدام ملی مسکن، صاحب خانه شوند. وی در عین حال، امضای تفاهمنامه با برخی از وزارتخانهها همچون وزارت دفاع، وزارت آموزش و پرورش، وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی را گامی دیگر برای تلاش دولت در صاحب خانهدار کردن کارمندان، کارگران، فرهنگیان و دیگر اقشار هدف، عنوان کرد. معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: امضای تفاهمنامه احداث ۱۷۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان، ۴۰ هزار واحد برای معلولان، ۲۰۰ هزار واحد با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای مسکن کارگران و بازنشستگان و ۱۰۰ هزار واحد با وزارت دفاع برای بخشی از کارکنان نیروهای مسلح، تلاش دولت برای خانهدار کردن اقشار هدف جامعه است. محمودزاده در عینحال، از انجام توافقات اولیه برای احداث مسکن با وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و همچنین فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: بخشی از جامعه هدفِ تفاهمنامههای منعقده وزارت راه و شهرسازی با دیگری وزارتخانهها به طرح اقدام ملی مسکن متصل خواهند شد.