اشاره کاوه ایرانی روزنامه نگار صبح جمعه ۱۳ دی ۹۸ با خبری تلخ و باورنکردی برای ایرانیان و حتی جهانیان آغاز شد. سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و فرمانده نیروهای مقاومت منطقه که از یمن تا لبنان و از عراق تا افغانستان نیروهای جبهه مقاومت که در مقابل مرتجعین خاورمیانه […]
اشاره
کاوه ایرانی
روزنامه نگار
صبح جمعه ۱۳ دی ۹۸ با خبری تلخ و باورنکردی برای ایرانیان و حتی جهانیان آغاز شد. سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و فرمانده نیروهای مقاومت منطقه که از یمن تا لبنان و از عراق تا افغانستان نیروهای جبهه مقاومت که در مقابل مرتجعین خاورمیانه و مستکبرین جهانی ایستادگی میکردند چشم امید به اقدامات او داشتند، در حمله پهپادی نیروهایی آمریکایی و به دستور دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحده در اقدامی تروریستی به شهادت رسیده بود.
به گزارش «جمله» با قطعی شدن خبر، سیل تسلیتها و ابراز همدردی از سوی مردم ایران آغاز شد. در این میان سیاسیون و فعالان سیاسی و اجتماعی هم از قافله عقب نمانده و هر کدام به نوعی با انتشار بیانیههایی شهادت سردار سلیمانی را تسلیت گفتند و از این اقدام تروریستی دولت آمریکا ابراز انزجار کردند. این اولین باری بود که یک نام، تمام مردم ایران را با هر گرایش سیاسی و نوع تفکری، کنار یکدیگر جمع میکرد.
شهید سلیمانی در طول زندگی خود نشان داد میتوان دایرهای به وسعت ایران و جبهه مقاومت ترسیم کرد و مرزهای خودی و غیرخودی را از میان برد و بدون نگاه به دین و نوع تفکر آدمیان، تنها برای نجات انسانها از اقدامات وحشیانه تروریستهایی چون داعش، جبهه النصره، القاعده و … و حامیان غربی-عبری-عربی آنها برای رسیدن به صلح و آرامش جنگید. شهادت حاج قاسم هم مرزی میان حق و باطل کشید و دست کسانی را که به اسم وطندوستی با قاتلان او همداستان شدهاند، رو کرد.
سردار سلیمانی در دستهبندی جناحی قرار نمیگرفت
غلامرضا حیدری عضو فراکسیون امید مجلس با تسلیت شهادت سردار سلیمانی گفت: «شهادت سردار سلیمانی به عنوان یکی از فرماندهان نظامی ایران در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و همچنین فرمانده سپاه قدس حادثه تلخی بود که جبرانش بسیار سخت است. ویژگیهای شخصیتی سردار سلیمانی جدا از ویژگیهای فرماندهی و نظامی ایشان قابل توجه بود. ایشان سعه صدر و ظرفیت ارتباطی خوبی داشت و همه اذعان دارند که در دسته بندیهای جناحی قرار نمیگرفت و ارتباطش با همه تعاملی و مثبت بود که کمتر افرادی با این ویژگی پیدا میشوند».
وی افزود: «من فکر میکنم استراتژی جمهوری اسلامی در منطقه پس از شهادت سردار سلیمانی تغییر نخواهد کرد. استراتژی ایران پرهیز از خشونت و به دام ترور افتادن است. ایران بیشترین تلاش را برای نابودی داعش در منطقه به فرماندهی سردار سلیمانی انجام داده در حالیکه حاکمیت آمریکا یکی از ابزارهایش ترور است و رئیس جمهور این کشور رسما فرمان ترور سردار سلیمانی را صادر کرده که همین اذعان به تروریست بودن آنهاست».
حیدری در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اظهارات فرمانده اطلاعات سپاه درباره خنثی کردن توطئه ترور سردار سلیمانی در چند ماه گذشته یادآور شد: «چیزی که جای سوال است این است که وقتی توطئه تروری وجود داشته پس هشداری بوده، پس چه شده که دستگاههای اطلاعاتی ما غافلگیر شدند. نباید از یافتن علل و عوامل این موضوع غفلت شود. چرا که این امر در پیشگیری از تکرار جنایات بسیار تاثیرگذار است».
حادثه روز جمعه شرایط منطقه و جهان را تغییر داد
علی لاریجانی رئیس مجلس روز گذشته و در آغاز جلسه علنی مجلس در نطق پیش از دستور خود گفت: «حادثه شهادت روز جمعه اخیر یکباره شرایط منطقه و جهان را تغییر داد، شهادت سردار بزرگ مقاومت، مجاهد نستوه، حاج قاسم سلیمانی و همراهانش ملت ایران را به سوگ نشاند، این شهید بزرگوار چهل سال در راه انقلاب اسلامی و امنیت ملت ایران یکسره در مجاهدت بود».
وی ادامه داد: «شهید قاسم سلیمانی از ابتدای جوانی در دفاع مقدس حضور فعال داشت پس از آن در فرماندهی سپاه قدس در دفاع از امنیت منطقه بدیلی نداشت و همگان رشادتهای این سرباز ولایت را در سرکوب تروریستهای داعش مشاهده کردند، چه در عراق و چه در سوریه بنا به درخواست دولتهای آنان، او بود که به کمک مردم آن کشورها شتافت و با طراحیهای دقیق شر تروریستها را از سر مردم منطقه زدود».
رئیس مجلس خطاب به رییس جمهوری آمریکا گفت: «آقای ترامپ شما جنایتی بزرگ مرتکب شدید نام شما در تاریخ جهان در ردیف جنایات کودتای ۲۸ مرداد و جنایات آمریکا در سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران ثبت خواهد شد».
آمریکا کینه سردار را بر دل داشت
«حسین مرعشی»، فعال سیاسی اصلاحطلب در ارتباط با «شخصیت و ویژگی های شهید سپهبد قاسم سلیمانی» گفت: «شهید سردار سلیمانی انسان بسیار فعال، مسئولیت پذیر، خوش اخلاق، شجاع، مبتکر، مخلص و خدمتگزار در هر سطحی بود. او هیچ وقت لباس فرماندهی به معنای امر و نهی بر تن نکرد. سلیمانی همیشه به عنوان یک فرمانده با عطوفت و مهربانی، با همرزمان خود و عموم رزمندگان رابطه فوق العاده ای داشت. سلیمانی شخصیت محبوب رزمندگان و خانواده شهدا بود. او هیچ گاه ارتباطات خود را با بدنه جامعه و دوستان قطع نکرد».
او ادامه داد: «سردار سلیمانی به سیاست امام برای عدم دخالت نظامی ها در مسایل سیاسی و جناح بندی ها پایبند و در کنار محبوبیت و مقبولیت مردمی، مورد احترام همه سیاسیون ایران بود».
مرعشی با بیان این جمله که سردار سلیمانی انسان فداکار، خستگی ناپذیر بود، مطرح کرد: «سردار، خانواده خود را اینگونه تربیت کرده بود که بتوانند تحمل دوری ها و سختی ها را داشته باشند. سلیمانی همه عمرش را برای خدمت و بر دوش گرفتن مسئولیت های سخت، گذاشت».
او در خصوص «اتحاد و وحدت مردم بعد از شهادت سردار سلیمانی» گفت: «زندگی سردار به دو بخش کلی تقسیم می شود یک بخش دوران دفاع مقدس است؛ او به عنوان یک جوان ایرانی فعال با تیمی از بچه ها کرمان به اهواز اعزام شد، و به طور طبیعی نه با دستور، فرماندهی آن جمع را برعهده گرفت و رییس گروه ثارا… شد. حاج قاسم بسیاری از دوستان شهیدش را تشییع کرد و در جنگ ها نیز سربلند شد. او همرزم شهید باکری، کاظمی و جمعی از شخصیت هایی بود که سپاه را ساختند و از ایران دفاع کردند که اینها در خاطره مردم ایران است».
او در ادامه بیان کرد: «بخش دوم زندگی سلیمانی درخشش او در قامت سپاه قدس بود. قاسم سلیمانی توانست داعش را زمین گیر کند و تا نابودی داعش ایستاد اینها خاطرات خوب مردم از سلیمانی است. اقدامات شایسته سردار پشتوانه محبوبیتش است».
او در خصوص عواقب این جنایت آمریکا گفت: «آمریکایی ها مشکلشان در منطقه این است که در هیچ مقطعی نتوانستند نیروهای وابسته به خودشان را در عراق حاکم کنند. مردم عراق مردم بزرگی هستند. عراق در دوران حکومت ننگین بعثی ها ضعیف شد اما مردم ریشه داری دارد که زیر بار نیروهای وابسته به امریکا، نرفته و نمی روند. آمریکا کینه سردار را بر دل داشت».
شهادت سردار سلیمانی، چهره ای که نقش اول مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه بودند، مانند یک زلزله کل منطقه و جهان را تحت الشعاع قرار داد و هنوز پس لرزههای آن تمام نشده است .حالا دنیا به خوبی میداند که این اقدام بدون پاسخ ایران نخواهد ماند.
از سوی دیگر سردار سپهبد شهیدسلیمانی نه تنها در میان مردم ایران بلکه در میان عراقیها، سوریها و یمنیها نیز محبوبیت فراوانی داشت و این موضوع موجب شد تا معادلات منطقهای با حساب و کتاب آمریکاییها جور درنیاید.