مدیر پژوهش و باستان شناسی میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: ۲۱ درخت کهنسال استان مرکزی در فهرست آثار ملی قرار گرفتهاند. اسماعیل شراهی افزود: این درختان که با پشت سر گذاشتن دورههای مختلف تاریخی و پدیدههای متفاوت یکی از آثار ارزشمند طبیعی این استان به شمار میروند، شامل درختان چنار کهنسال روستای واران در […]
مدیر پژوهش و باستان شناسی میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: ۲۱ درخت کهنسال استان مرکزی در فهرست آثار ملی قرار گرفتهاند.
اسماعیل شراهی افزود: این درختان که با پشت سر گذاشتن دورههای مختلف تاریخی و پدیدههای متفاوت یکی از آثار ارزشمند طبیعی این استان به شمار میروند، شامل درختان چنار کهنسال روستای واران در دلیجان، یک اصله درخت توت کهنسال در روستای قلعه محیالدین شهرستان تفرش، یک اصله درخت چنار کهنسال در روستای نیوشت ساوه و… هستند.وی با بیان اینکه درخت چنار کهنسال روستای واران در دلیجان در سال جاری به عنوان اثر ملی به ثبت رسیده است، اظهار کرد: در سال جاری همچنین یک اصله درخت توت کهنسال در روستای قلعه محیالدین شهرستان تفرش و یک اصله درخت چنار کهنسال در روستای نیوشت ساوه به ثبت ملی رسیدهاند.شراهی گفت: محیط تنه درختان واران ۷۶۰ سانتیمتر است، قطر تنه ۳۰۰ سانتیمتر و قدمت آن ۳۰۰ تا ۳۵۰ سال تعیین شده است.شراهی با اشاره به درخت توت کهنسال قلعه محیالدین تفرش گفت: قلعه محیالدین یکی از روستاهای حومه تفرش است که دارای ۱۷۰ سال قدمت است که انواع درختان گردو، بادام، زرد الو و توت را در دل خود جای داده است.
۲۰ درختان کهنسال دیگر در انتظار ثبت در فهرست ملی
وی با بیان اینکه حدود ۲۰ درخت کهنسال دیگر در فهرست ثبت ملی کشور قرار دارند، افزود: حفاظت از این آثار مهمترین ویژگی است که با ثبت در فهرست ملی انجام میشود و از دخل و تصرف آنها جلوگیری به عمل میآید.
مدیر پژوهش و باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: درخت ششناو، گردوی شهسواران طراران، چنار دینجرد، چنار وقت محله، چنار کهک، چنار قاسم شاهواروق، چنار قاسم بقعه ابوالعلی، گردوی کهنسال قیمازخانه، گردوی کهنسال لطفعلی نیز در شهرستان تفرش به ثبت ملی رسیدهاند.
شراهی میگوید: درخت توت کهنسال آستانه، چنار کهنسال محلات، شاه چنار الویر زرندیه، چنار سرگذر محلات، چنار راونج دلیجان و… از جمله درختهای کهنسال ثبت شده استان مرکزی در فهرست آثار ملی هستند.
مرمت ۴۰ سکه تاریخی مکشوفه در استان مرکزی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی از مرمت ۴۰ سکه مربوط به دورههای مختلف تاریخی توسط کارشناسان امر در استان خبر داد که پس از پایان مرمت در موزههای استان به نمایش گذاشته شدند.
علیرضا ایزدی با اشاره اینکه مرمت ۴۰ سکه تاریخی مکشوفه استان پایان یافته بیان کرد: این سکه ها مربوط به دوره الیمائی و دارای ارزشهای قابل توجهی است که به همین دلیل حفظ، نگهداری و مرمت اصولی آنها بسیار حائز اهمیت است.
ایزدی گفت: الیمائی حکومت محلی دوره اشکانی در خوزستان امروزی است و این سکه ها با خط آرامی حک شده اند. یک روی سکه تصویر پادشاه و یک روی سکه تصویر لنگر و ستاره است. الیمائی ها در دوران اشکانی اجازه داشتند سکه مختص خود را ضرب کنند.