رکوردهای کالدرون؛ امتیازآورترین مربی تاریخ لیگ برتر
رکوردهای کالدرون؛ امتیازآورترین مربی تاریخ لیگ برتر

    بامداد امروز با اعلام رسمی باشگاه پرسپولیس همکاری گابریل کالدورن با این باشگاه به پایان رسید. این مربی در مدت حضور خود در ایران رکوردی ثبت کرد که شاید تا مدتها به نام او دست نخورده باقی بماند. کالدرون تیمی را تحویل گرفت که ۳ دوره پیاپی قهرمان ایران شده بود و برانکو […]

 

 

بامداد امروز با اعلام رسمی باشگاه پرسپولیس همکاری گابریل کالدورن با این باشگاه به پایان رسید. این مربی در مدت حضور خود در ایران رکوردی ثبت کرد که شاید تا مدتها به نام او دست نخورده باقی بماند. کالدرون تیمی را تحویل گرفت که ۳ دوره پیاپی قهرمان ایران شده بود و برانکو ایوانکویچ سرمربی سابق این تیم با میانگین ۲٫۰۳ امتیاز در هر بازی عنوان بهترین مربی تاریخ مسابقات را به خود اختصاص داد و به نظر می‌رسید کسی نتواند به این حدنصاب نزدیک شود ولی کالدرون علی‌رغم شروع نه چندان خوب توانست با کسب ۳۴ امتیاز در ۱۶ بازی متوسط ۲٫۱۳ امتیاز در هر بازی به نام خود ثبت کند و بهترین مربی تاریخ لیگ برتر بین مربیانی که حداقل یک نیم فصل سرمربیگری کرده‌اند باشند.
کالدرون بین مربیانی که کمتر از یک فصل در لیگ برتر سرمربی پرسپولیس بوده‌اند از نظر مجموع امتیازات بهترین عملکرد را داشت و با تعداد مربیگری کمتری نسبت به مربیانی نظیر کرانچار، گلمحمدی، مانوئل ژوزه، درخشان و استیلی و … امتیازات بیشتری از آنها بدست آورده است.

رکوردهای کالدرون
کسب میانگین ۲٫۱۳ امتیاز در هر بازی تنها رکورد کالدرون در پرسپولیس نبود. این مربی موفق به کسب ۵ پیروزی پیاپی خارج از خانه شد تا با رکورد تاریخ لیگ برتر برابر شود. این رکورد همچنان پابرجاست و جانشین سرمربی آرژانتینی پرسپولیس فرصت بهبود این رکورد را خواهد داشت. بدترین شکست کالدرون مقابل سپاهان بود که با نتیجه ۲ بر صفر شکست خورد. پرسپولیس در آن مسابقه پس از ۴ فصل مقابل سپاهان تن به شکست داد و بعد از همین مدت در خانه متحمل شکست با اختلاف بیش از یک گل شد. بهترین پیروزی کالدورن هم مقابل شاهین بوشهر شکل گرفت که با ۵ گل به پیروزی رسید این بهترین برد پرسپولیس در ۶ فصل اخیر است. کالدرون در تنها دربی که حضور داشت به پیروزی رسید تا کارنامه این مربی درخشان‌تر شود.

شاخص‌ترین شاگردان کالدرون
گابریل کالدرون ۱۶ بازی در لیگ و ۳ مسابقه در جام حذفی سرمربی سرخپوشان بود که حاصل آن صدرنشینی در لیگ و حضور در نیمه‌نهایی جام‌حذفی بود. ۴ بازیکن در هر ۱۹ بازی پزشپولیس حضور داشتند. علی علیپور، وحید امیری، مهدی ترابی و احمدنوراللهی بازیکنانی بودند که کالدرون هیچ وقت از استفاده از آنها چه به عنوان بازیکن اصلی چه بازیکن ذخیره چشم‌پوشی نکرد. مهدی ترابی که تاثیر زیادی در نتایج مطلوب کالدرون داشت با ۱۶۲۲ دقیقه بازی بیش از هر بازیکن دیگری برای این مربی بازی کرد. این بازیکن با ۷ گل در لیگ و یک گل در جام حذفی بهترین گلزن پرسپولیس کالدرون است. ترابی با ۳ پاس گل بهترین پاسور در لیگ و حذفی هم محسوب می‌شود که البته در این عنوان وحید امیری و علی علیپور را شریک خود می‌بیند. علیپور با کسب ۲ پنالتی، پنالتی‌گیرترین بازیکن پرسپولیس است.

 

من، شیخ دیاباته گلزن مادرزاد هستم
علی مغانی
تیمی که بخواهد در لیگ ایران مدعی قهرمانی باشد، چاره‌ای ندارد جز اینکه یک گلزن مادرزاد در ترکیبش داشته باشد. چیزی شبیه به شیخ دیاباته، مهاجم ۱۹۴ سانتی این فصل استقلال.
در دورانی که استخدام بازیکنان کم بازده و درجه سه خارجی، به شدت با حساسیت مواجه شده و جو منفی عمومی علیه خارجی‌های شاغل در لیگ برتر به وجود آمده، دیاباته یکی از معدود خریدهای موفقی است که در سال‌های اخیر به فوتبال ایران پیوسته. مهاجمی که چارچوب را خوب می‌شناسد، یک خطر دائمی در محوطه هجده قدم حریفان است و آمار گلزنی‌هایش در نیم فصل اول نشان می‌دهد که ارزش قیمتی که برای او پرداخت شده را دارد.
دیاباته در نیم فصل اول، چند بازی مهم از جمله دربی را به خاطر مصدومیت از دست داد و حتی وقتی استقلال روند بردهای متوالی‌اش را آغاز کرد، باز هم شیخ سهمی در این موفقیت‌ها نداشت و اغلب به عنوان بازیکن ذخیره به زمین می‌آمد اما از هفته نهم و بازی سرنوشت‌ساز در تبریز، همه چیز تغییر کرد. هت‌تریک دیاباته در بازی با تراکتور، آغازی شد برای این مهاجم ۳۱ ساله و پس از آن بود که گل‌های متوالی او از راه رسید.
از جمله گل حساسی که در اصفهان وارد دروازه پیام نیازمند کرد. دیاباته در فاصله هفته نهم تا شانزدهم، به طور متوسط در هر بازی یک گل زد و آنقدر محبوب شد تا یکی از دغدغه‌های هواداران استقلال در این روزها، مسأله بازگشت او به ایران باشد. موفقیت در نبردهای هوایی، قدرت دریبل‌زنی با وجود قامت بلند و ضربات دقیق به چارچوب، از بارزترین ویژگی‌های این مهاجم اهل کشور مالی است.
دیاباته با شادی‌های پس از گل منحصر به فردش، از آن دسته مهاجمانی است که با اشکال متنوعی به دروازه حریف می‌رسد. او در این فصل هم با پای چپ گل زده (مثل گل اول به تراکتور) هم با ضربه سر دروازه حریفان را باز کرده و هم با ضربات بسیار محکم و مهارنشدنی پای راست موفق به گلزنی شده. نکته جالب اینکه دیاباته با اینکه در تیم‌های مختلفی پنالتی‌زن اول تیمش بوده و در سوابق فوتبالی‌اش ۲۱ گل را از ضربات پنالتی به ثمر رسانده اما در این فصل برخلاف سایر رقیبانش مثل عیسی آل‌کثیر و شهریار مغانلو هیچ‌وقت پشت ضربه پنالتی قرار نگرفته و همه گل‌هایش را در جریان بازی زده است. نکته جالب دیگر اینکه دیاباته در این فصل نیمی از گل‌هایش را در فاصله بین دقایق ۶۰ تا ۷۰ زده و در این حدفاصل، بیشتر از همیشه بوی گل می‌دهد.
دیاباته چه در دوران طولانی که در بوردو بازی کرده و چه در تیم‌هایی مثل آژاکسیو و متز در لیگ ۲ فرانسه، بنونتو در سری آ ایتالیا و الامارات، در هر تیمی که بوده به طور متوسط در هر دو بازی، یک گل زده. جالب اینکه او در تیم ملی مالی هم آماری تقریباً مشابه دارد. اگر او در نیم فصل دوم اسیر مشکلاتی مثل مصدومیت نشود، می‌تواند سالی خاطره‌انگیز با پیراهن آبی داشته باشد.