کارشناس وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری جهت بررسی زمینهای اختصاصیافته به پرورش میگو در جواز ژئوپارک جهانی قشم امروز ۱۵ بهمن وارد این جزیره میشوند. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان هرمزگان، افزود: امروز به دستور مقام عالی وزارت، کارشناسان تخصصی نیز به جزیره قشم سفر کرده و محدوده واگذارشده جهت […]
کارشناس وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری جهت بررسی زمینهای اختصاصیافته به پرورش میگو در جواز ژئوپارک جهانی قشم امروز ۱۵ بهمن وارد این جزیره میشوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان هرمزگان، افزود: امروز به دستور مقام عالی وزارت، کارشناسان تخصصی نیز به جزیره قشم سفر کرده و محدوده واگذارشده جهت مزارع پرورش میگو را بررسی میکنند. رضا برومند با بیان اینکه این کارشناسان محدوده قرارگیری زمینهای اختصاصی را بررسی خواهند کرد، اضافه کرد: در این بررسی نتیجه لازم از اینکه این زمینها در محدوده ژئوپارک قرار دارد یا خیر به دست خواهد آمد و پسازآن نتیجهگیری قطعی و لازم اتخاذ میشود. وی در پایان گفت: وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری علاوه بر حمایت از اشتغال و حمایت از نیروهای بومی و کارآفرین به دنبال حفظ میراث معنوی و خدادادی و حفظ محدودههای تاریخی است و به همین جهت و جهت روشن شدن افکار عمومی و شفافیت در واگذاری اراضی در قشم نیز کارشناسان نیز به این منطقه سفر خواهند کرد.
کاووش دوباره شهر تاریخی قومس
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان از آغاز کاوش و پژوهش های باستان شناسی در شهر قومس دامغان خبر داد. مهدی قاسمی با اعلام این خبر اظهار کرد: یک هیات از باستان شناسان پژوهشکده باستان شناسی به سرپرستی کوروش روستایی پژوهش های خود را در محوطه ی موسوم به شهر قومس آغاز کردند.» این مدیر مسوول افزود: این محوطه باستانی که در حدود ۳۰ کیلومتری غرب دامغان واقع شده، یکی از بزرگ ترین محوطه های باستانی ایران است که محدوده ای بیش از ۱۰۰۰ هکتار را در بر می گیرد . وی ادامه داد: این سایت باستانی دارای شواهدی از استقرارهای انسانی از دوران پیش از تاریخ، دوره عصر آهن، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و دوره سلجوقی قابل مشاهده است.
قاسمی افزود: این پژوهش ها با هدف مستندسازی بقایای باستانی محوطه از طریق سنجش از دور و مشاهدات میدانی انجام می شود و پی بردن به علل شکل گیری محوطه از اهداف این پروژهش چندساله است.
«دفتر املاک و اسناد زمینخواری پهلویها» رونمایی شد
«دفتر املاک و اسناد زمینخواری پهلوی» همزمان با دهه فجر از سوی بنیاد مستضعفان در فرهنگستان هنر رونمایی شد.
این نمایشگاه در قالب تصاویری مروری بر وقایع انقلاب مشروطه، جنگ جهانی دوم، صنعتی شدن نفت، کودتای ۲۸ مرداد، روابط خارجی پهلویها و جریان انقلاب اسلامی دارد و در بخش دیگر، اسناد مربوط به اراضی و املاک غصبشده در دوران پهلویها بهویژه در دوره سلطنت رضاخان و شکایتهای مردم درباره اراضی غصبی و اسناد مربوط به عایدات حاصلشده از این تملکها را ارائه کرده است. در این مراسم کلیپی با عنوان «تملک یک کشور» پخش شد که به نحوه تملک کردن بیش از ٢١۶٧ پارچه روستا، جنگلها، مراتع، مزارع و شکارگاهها توسط رضاشاه و ثبت بیش از ۴۴ هزار سند به نام او پرداخته بود.