یک مجلس مُرده دردی از دردهای جامعه دوا نمی‌‎کند
یک مجلس مُرده دردی از دردهای جامعه دوا نمی‌‎کند

  محمود صادقی نماینده مجلس درباره انتقادها نسبت به رد و تائید صلاحیت‌ها و اظهارات رئیس‌جمهور در این باره گفت: «حرف‌های روحانی در راستای نقشی است که قانونی اساسی برای وی تعیین کرده، به هر حال این قاون وظایفی را برای رئیس‌جمهور مشخص کرده که مهم‌ترین آن بحث حقوق شهروندی و حق تعیین سرنوشت و […]

 

محمود صادقی نماینده مجلس درباره انتقادها نسبت به رد و تائید صلاحیت‌ها و اظهارات رئیس‌جمهور در این باره گفت: «حرف‌های روحانی در راستای نقشی است که قانونی اساسی برای وی تعیین کرده، به هر حال این قاون وظایفی را برای رئیس‌جمهور مشخص کرده که مهم‌ترین آن بحث حقوق شهروندی و حق تعیین سرنوشت و انتخاب است». وی با اشاره به رد صلاحیت‌ها گفت: «بحث انتخابات فقط معطوف به مردم و کاندیداهایی که برای حضور اعلام آمادگی می‌کنند نیست؛ اساسا حقوق حاکمیت است زیرا هنگامی که محدودیت‌های این‌چنینی برقرار می‌‌کنیم در حقیقت حاکمیت را تضعیف می‌کنیم».
این نماینده مجلس با اشاره به این‌که فکر می‌کنند با یکدست کردن برخی از نهادها کارها بهتر انجام می‌شود در صورتی که این‌گونه نیست، بیان کرد: «یک مجلس مرده دردی از دردهای جامعه دوا نمی‌‎کند، در حالی که یک مجلس پویا و زنده می‌تواند جزء ارکان نظام و حکمرانی شود». وی ادامه داد: «شعاری مطرح می‌شود «اصلاح طلب، اصولگرا دیگه تموم ماجرا» شاید جنبه تخریبی داشته باشد اما باید این نکته توجه کرد؛ امروز جامعه از ما جلوتر است و می‌داند مجلس باید برآیند آرا و افکار مردم باشد. امروز باید راه را برای متفکران و صاحب‌نظران باز کنیم تا تضارب آرا صورت گیرد این‌گونه است که مردم به نظام علقه پیدا می‌کنند». وی با اشاره به سخنان سخنگوی شورای نگهبان، گفت: «سخنگوی شورای نگهبان دائم از فساد برای رد صلاحیت‌ها صحبت می‌کند باید به ایشان گفت مجلس و شورای نگهبان یک مجموعه بهم پیوسته هستند اگر فسادی در خانه ملت وجود دارد باید پیگیری شود چراکه مجلس ارتباط تنگاتنگی با این شورا دارد». صادقی ادامه داد: گفته می‌شود نمایندگان فعلی مجلس به دلیل تخلفات مالی رد صلاحیت شدند، این افراد چهار سال قبل توسط شورای نگهبان تائید شده‌اند». وی خاطر نشان کرد: «امروز شورای نگهبان در مقام نظارت از حدود یک نهاد ناظر خارج شده است و در حال انجام دادن کارهای اجرایی است؛ اگر شورای نگهبان نقش نظارتی خود را ایفا کند بسیار بالاتر است اما وارد نقش‌های اجرایی و درگیری‌هایی می‌شود که از شأن شورای نگهبان به عنوان یک نهاد بی‌طرف می‌کاهد و به نقش جانبدارانه تقلیل می‌دهد».
این نماینده مجلس ادامه داد: گفته می‌شود شورای نگهبان از نقش نظارتی خارج شده و به اجرایی کشیده شده است زیرا این شورا کار نظارت را به یک بخش عظیمی از نیروها واگذار کرده است که اگر نگوییم پرونده‌سازی می‌کنند پرونده پخت و پز می‌کنند و روزنه‌های را برای سوءاستفاده ایجاد می‌کنند».