نمایشگاه هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران در موزه ملی با حضور مسئولان و اصحاب رسانه برگزار شد. جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران در هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران گفت: در کنار برگزاری هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران یک نمایشگاه برگزار میشود. این نمایشگاه ۱۲۳شیء را به نمایش میگذارد و […]
نمایشگاه هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران در موزه ملی با حضور مسئولان و اصحاب رسانه برگزار شد.
جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران در هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران گفت: در کنار برگزاری هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران یک نمایشگاه برگزار میشود. این نمایشگاه ۱۲۳شیء را به نمایش میگذارد و مهمترین اثری که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده، دندان انسان با قدمت بیش از۴۰هزار سال است. این دندان متعلق به انسان نئاندرتال بوده است. برخی از آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران قرار است برای همیشه در موزه ملی بمانند.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گفت:در همه جای دنیا سرمایه گذاران زیادی در پژوهش های چند رشته ای به خصوص پژوهش های میراث فرهنگی و باستان شناسی سرمایه گذاری می کنند.بسیاری از اماکن کاوش های باستان شناسی به مقصد گردشگری تبدیل می شوند و زنده بودن هر سایت تاریخی به تداوم کاوش ها بستگی دارد. محمد حسن طالبیان افزود: ما به همان اندازه که به پژوهش و کاوش اهمیت می دهیم باید به حفاظت و مرمت و معرفی نیز اهمیت بدهیم.نتایج کاوش ها باید به چند زبان ترجمه شده و به جهانیان ارائه شوند. وی بیان کرد: نمایشگاه هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران می تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران تبدیل شود.من از وزیر اجازه گرفتم که امسال روی سایت موزه ها تمرکز کنیم و برخی از محوطه های باستان شناسی را به سایت موزه تبدیل کنیم تا با این کار سایت موزه ها توانمند شوند.
وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گفت:صحبت کردن راجع به موضوع فرهنگ کار دشواری است چون این موضوع بسیار فاخر است.صحبت از میراث فرهنگی دشوارتر از صحبت درباره فرهنگ است.میراث فرهنگی و آثار تاریخی سندی از هویت یک ملت،تاریخ نیاکان و تاریخ کشور و مردم است.جمع میراث فرهنگی نشان دهنده تجربیات بشر و راوی خاطرات ارزشمند بشر است. علی اصغر مونسان افزود:میراث فرهنگی شاید به لحاظ جغرافیایی و مرزبندی ها با نام آن کشورها ثبت شود اما تمدن بشری را شکل داده اند و متعلق به جهانیان هستند. امروز جنگ میان کشورها بر سر اثبات هویت کشورها است و اگرچه این کار مذموم است اما نشان دهنده اهمیت میراث فرهنگی است.ملت بزرگ ما با تاریخ و پیشینه تاریخی پر اهمیت خودش، فرازها و فرودها را دیده و خاطرات تلخ و شیرینی را پشت سر گذاشته اما همیشه سهم مهمی از ایجاد تمدن بشری ،اخلاق و فرهنگ در سطح جهان داشته است.