۸ نفر جان باختند
۸ نفر جان باختند

  جمله: ماسک و مواد ضدعفونی بین خانواده های قمی توزیع شده است. خبری که وزیر بهداشت اعلام می کند. به گفته سعید نمکی، یک ستاد مستمری را به عنوان ستاد فنی و اجرای مقابله با کرونا تشکیل دادیم که در این ستاد تمام مدیران ارشد بهداشت ودرمان و آموزش نظام پزشکی و دستگاه‌های مرتبط […]

 

جمله: ماسک و مواد ضدعفونی بین خانواده های قمی توزیع شده است. خبری که وزیر بهداشت اعلام می کند. به گفته سعید نمکی، یک ستاد مستمری را به عنوان ستاد فنی و اجرای مقابله با کرونا تشکیل دادیم که در این ستاد تمام مدیران ارشد بهداشت ودرمان و آموزش نظام پزشکی و دستگاه‌های مرتبط اجرایی حضور دارند. وی ادامه داد: در این ستاد مسائل کل کشور را بررسی می‌کنیم، آیین‌نامه‌ها و تمام مواردی را که ضرورت دارد در این ستاد پیگیری می‌کنیم تمام تسهیل‌سازی امور مردم و سسیتم ارائه خدمات در این ستاد تدوین می‌شود. همچنین مشکلات مردم و همکاران ما در این ستاد بررسی می‌شود و درباره آنها برنامه‌ریزی می‌کنیم.

صحبت های وزیر بهداشت در حالی مطرح می شود که رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت از ابتلای قطعی ۱۵ نفر به کرونا و فوت ۳ نفر دیگر خبر می دهد، بنابراین با احتساب این ۱۵ نفر، در مجموع ۴۳ نفر بیمار مبتلا به کروناویروس جدید تشخیص داده شده که ۸ نفر از این عزیزان ظرف روزهای گذشته جان خود را از دست دادند. به گفته کیانوش جهانپور، از میان موارد تحت بررسی و تحت نظر که مورد بررسی قرار گرفته‌اند و نتایج بررسی‌های آزمایشگاهی آن به دست ما رسیده است، تعداد ۱۵ نفر مبتلا به بیماری کویید ۱۹یا اصطلاحا ویروس کرونا شده‌اند که از این تعداد ۷ نفر در قم، ۴ نفر در تهران و ۲ نفر در استان گیلان، ۱ نفر در اراک و ۱ نفر در شهرستان تنکابن بوده‌اند.
آنگونه که رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت خاطرنشان می کند؛ از این ۱۵ نفر ۳ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

ستاد اجرایی مقابله با کرونا
ستادی با عنوان ستاد اجرایی مقابله کرونا با دستور رییس جمهور تشکیل شده و مسئولیت این ستاد با سعید نمکی و دبیری آن با یکی از معاونان وی است. نمکی در این خصوص می گوید: همچنین در جلسه شورای امنیت ملی ما گزارشی را تقدیم کردیم و در آنجا بنا به درخواستی مبنی بر اعمال برخی محدودیت‌ها در دسترسی به برخی فضاهای پرجمعیت قرار شد، این شورا یک تفویض اختیاری داشته باشد که دستگاه‌های ستاد اجرایی کشوری که در این شورا حضور دارند از جمله برخی وزرای محترم به انضمام نماینده رییس قوه قضاییه و همچنین رییس کل ستاد نیروهای مسلح به تصمیماتی که در این جلسه گرفته می‌شود، عمل کرده و لازم الاجرا تلقی کنند. وزیر بهداشت با بیان اینکه از دیروز تا امروز اتفاقات خوبی افتاده است، تصریح کرد: ما در مورد ماسک و مواد شوینده نگرانی داشتیم چراکه احتمال می‌دادیم به دلیل حجمه بیش از حد مردم برای خرید و بی انصافی دلالان که نان‌شان در همین گرفتاری‌ها است با کمبود مواجه شویم. اما ما از مدت‌ها در این باره فکر کرده بودیم و به میزان لازم ماسک و مواد ضدعفونی کننده را جمع‌آوری کردیم.

پیشنهاد تامین اعتبار مدیریت بحران برای پیشگیری از گسترش کرونا
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از پیشنهاد تامین اعتبار از ماده ۱۰ و ۱۲ مدیریت بحران برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا در کشور خبر داد.
اسماعیل نجار با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران کشور چه نقش و مسئولیتی در پیشگیری از ویروس کرونا در کشور دارد افزود: مسئولیت اصلی پیشگیری و درمان ویروس کرونا با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و دکتر نمکی فرمانده قرارگاه تصمیم‌گیری درباره ویروس کرونا در وزارت بهداشت است که مردم باید اخبار مربوط به ویروس‌کرونا را فقط از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دنبال کرده و به توصیه‌های آن وزارتخانه به صورت جدی عمل کنند.
وی ادامه داد: این پیشنهاد تامین اعتبار برای پیشگیری از ویروس کرونا براساس بند (م) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب ۱۳۹۳- به دولت اجازه داده به منظور پیش آگاهی، پیشگیری، امدادرسانی، بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده از حوادث غیرمترقبه از جمله سیل، زلزله، سرمازدگی، تگرگ، طوفان، آتش سوزی، گردو غبار، پیشروی آب دریا، آفت های فراگیر محصولات کشاورزی و بیماری های همه گیر انسانی و دامی و حیات وحش و مدیریت خشکسالی، تنخواه‌ گردان موضوع ماده (۱۰) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۸۰ را به سه درصد و اعتبارات موضوع ماده (۱۲) قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور مصوب ۱۳۸۷ را به دو درصد افزایش دهد درخواست شده است.
سازمان مدیریت بحران کشور یک سازمان هماهنگ کننده، سیاستگذار، هدایت کننده و نظارت کننده بر ایجاد آمادگی و مقابله در مقابل انواع حوادث است.
اعلام آمادگی بسیج جامعه پزشکی برای مقابله با کرونا
سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور نیز از آمادگی برای همکاری بیش از پیش با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور جلوگیری از شیوع گسترده‌تر ویروس کرونا در کشور خبر داد. بنا به اعلام روابط عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور، کانون های این سازمان در سراسر کشور برای ویزیت رایگان مردم خصوصاً در مناطق محروم و کمتر برخوردار از طریق برپایی بیمارستان های صحرایی برای مقابله با کروناویروس اعلام آمادگی کرده اند.
تیم های پزشکی شهید رهنمون در نظر دارند تا از طریق ویزیت رایگان مردم در بیمارستان ها و درمانگاه های صحرایی و یا سایر مراکز استقرار نیروهای جهادگر پزشکی، موارد مشکوک ابتلا به کروناویروس را کشف و برای درمان به وزارت بهداشت معرفی نمایند.
اکنون کانون های سازمان بسیج جامعه پزشکی در سراسر کشور مشغول ارائه انواع آموزش های لازم به مردم در جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و راه های مقابله با آن در صورت ابتلا به این بیماری هستند.
لازم به ذکر است، ویروس کرونا از دی ماه گذشته تا کنون بیش از دو هزار قربانی گرفته است. تقریبا تمامی جانباختگان از چین، ‌کشوری که ویروس از آنجا شیوع پیدا کرد، هستند. چهار نفر نیز در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌ اند. ایران بعد از چین دومین آمار فوتی کرونا در جهان را دارد. بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۲۳۳ تن را گرفته است.