تعویق اختتامیه جشنواره تجسمی فجر
تعویق اختتامیه جشنواره تجسمی فجر

  جشنواره تجسمی فجر تا روز ۵ اسفند به کار خود ادامه می‌دهد اما اختتامیه این دوره از جشنواره به زمان دیگری موکول شد. به گزارش جمله به نقل از ایلنا، بنا به اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تعطیلی برنامه‌های هنری و سینمایی در سراسر کشور، اختتامیه دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر که […]

 

جشنواره تجسمی فجر تا روز ۵ اسفند به کار خود ادامه می‌دهد اما اختتامیه این دوره از جشنواره به زمان دیگری موکول شد.
به گزارش جمله به نقل از ایلنا، بنا به اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تعطیلی برنامه‌های هنری و سینمایی در سراسر کشور، اختتامیه دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر که قرار بود در تاریخ ۹ اسفند در تالار وحدت برگزار شد، کنسل شد.
قرار است مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره پس از برداشتن ممنوعیت‌های برگزاری برنامه‌های هنری و در زمانی مناسب برگزار شود اما جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا روز ۵ اسفند به کار خود ادامه خواهد داد چرا که این نمایشگاه محل تجمع محسوب نمی‌شود.
در حال حاضر داوری آثار توسط شورای هنری در حال انجام است و خرید آثار برتر طبق اعلام قبلی صورت خواهد گرفت.

 


وضعیت جسمی استاد شجریان پایدار است
در اطلاعیه‌ای که هیات مدیره بیمارستان جم روز یکشنبه منتشر کرده است، در تشریح آخرین وضعیت جسمانی محمدرضا شجریان استاد آواز ایران آمده است: در راستای اطلاع رسانی به مردم هنردوست و هم میهنان عزیز به استحضار می‌رساند، شرایط بالینی ایشان در حال حاضر پایدار بوده و عفونت ریوی تا حدود زیادی کنترل گردیده است و کماکان جهت مراقبت بیشتر نیازمند بستری در بخش مراقبت‌های ویژه است.
استاد محمدرضا شجریان در روزهای اخیر به علت بروز مجدد اختلالات ریوی ناشی از بیماری قلبی در بیمارستان جم تهران بستری شده و بامداد روز جمعه همایون شجریان فرزند وی با انتشار تصویری از نمایشگر علائم حیاتی پدر از دوستداران وی رفع نگرانی کرد. محمدرضا شجریان از برجسته‌ترین هنرمندان موسیقی سنتی است و از وی با عنوان «خسرو آواز ایران» یاد می‌شود.
وی نوروز ۹۵ با انتشار ویدئویی ضمن تبریک سال نو، از ابتلای خود به بیماری سرطان خبر داد و پس از آن تاکنون تحت نظر پزشکان به مداوا مشغول است.

 

بازگشت «مریم مجدلیه» به آلمان
مجسمه «مریم مجدلیه» ساخته «آندریا دلا روبیا» مجسمه‌ساز ایتالیایی دوران رنسانس که در زمان نازی‌ها در اختیار «هرمان گورینگ» فرمانده نیروی هوایی ارتش قرار داشت و بعد از شکست آلمان به ایتالیا رفته بود، به برلین تحویل داده شد.
این مجسمه‌ در دوران نازی‌ها در اختیار گورینگ بود و بعد از پایان جنگ توسط نیروهای متفقین در خانه او کشف شد. آنها به درستی تشخیص دادند که این مجسمه ساخته دست آندریا دلا روبیا مجسمه‌ساز ایتالیایی دوران رنسانس (۱۴۳۵ تا ۱۵۲۵) است، بنابراین تصور کردند به گورینگ اهدا شده و مجسمه از گالری اوفیتزی در موزه هنر فلورانس ایتالیا سردرآورد.
داریو فرانچسینی وزیر فرهنگ ایتالیا مجسمه مریم مجدلیه را در مراسمی به مونیکا گروترز همتای آلمانی خود تحویل داد تا به صاحبان اصلی آن برگردانده شود. گروترز این اقدام را مثالی خوب از همکاری‌های بین‌المللی در بازگرداندن آثار هنری غارت‌شده در دوران نازی‌ها دانست و گفت: باید این همکاری‌ها را تقویت کنیم. ما به قربانیان نازی‌ها بدهکاریم.
مجسمه مریم مجدلیه سرنوشت عجیبی دارد، این مجسمه در اختیار نمایندگی موزه مونیخ ای. اس دری بود که مالک یهودی آن در سال ۱۹۳۶ مجبور به تعطیلی شرکت خود و به حراج گذاشتن مجموعه آثار هنری‌اش شد. معلوم نیست چه کسی این مجسمه را در آن زمان خرید، اما بعدا گورینگ، فرمانده نیروی هوایی ارتش نازی و از شخصیت‌های مهم حزب در سال ۱۹۴۱ از کنت ایتالیایی آن را خرید. مجسمه بعد از جنگ دوم جهانی از مرکز جمع‌آوری آثار هنری نیروهای متفقین در مونیخ سردرآورد و به اشتباه در سال ۱۹۵۴ به ایتالیا رفت و تا امروز آنجا ماندگار شد. بر اساس بیانیه دولت آلمان این مجسمه به سرعت به مالکان و وارثان حقیقی آن بازگردانده خواهد شد.