کارشناسان اقتصادی میگویند وحشت آلمانیها از همهگیر شدن کرونا و خرید بیوقفه خوراکی و مواد ضدعفونی کننده خطرناک است. آنها معتقدند بسیاری از کالاهای خریداری شده در آینده نزدیک به سطل زباله ریخته میشود. خبرگزاری آلمان میگوید شهروندان آلمان توصیه اداره “امدادرسانی در بلایای طبیعی” را زیادی جدی گرفتند. این اداره با […]
کارشناسان اقتصادی میگویند وحشت آلمانیها از همهگیر شدن کرونا و خرید بیوقفه خوراکی و مواد ضدعفونی کننده خطرناک است. آنها معتقدند بسیاری از کالاهای خریداری شده در آینده نزدیک به سطل زباله ریخته میشود.
خبرگزاری آلمان میگوید شهروندان آلمان توصیه اداره “امدادرسانی در بلایای طبیعی” را زیادی جدی گرفتند. این اداره با اشاره به احتمال همهگیر شدن کرونا در آلمان فهرستی از اقلام مورد نیاز در شرایط بحران منتشر و به شهروندان آلمان توصیه کرد دستکم برای مصرف ده روز این کالاها را در خانه ذخیره کنند.
خبرگزاری آلمان میگوید قفسههای خالی فروشگاهها نشان میدهند که مردم در چند روز اخیر هر چه دم دستشان رسیده را خریده و به خانه بردهاند. مارسل فرتسزچر، مدیر انستیتوی تحقیقات اقتصادی آلمان، چنین رفتاری را “غیرمنطقی و خطرناک” میداند. او در گفتگو با رسانههای آلمان تأکید کرده که چنین رفتاری نشان میدهد که مردم ترسیدهاند و این ترس مسری است. او معتقد است نفر بعد که وارد فروشگاه میشود و قفسههای خالی را میبیند، فکر میکند که جا مانده و او هم حتمأ باید کالاهایی که همه خریدهاند را پیدا کند و به خانه ببرد.
به عنوان مثال فروش کنسرو، ماکارونی، صابون و مواد ضدعفونیکننده در آلمان به شدت افزایش یافته و برخی نگران هستند که اگر تقاضای خرید همینطور بالا بماند، تولیدکنندگان توان تأمین آن را نداشته باشند. نیلز هوبنر، پزشک آلمانی هم با انتقاد از خرید بیرویه محصولات خوراکی با ماندگاری بالا، به خبرگزاری آلمان گفته است ما هیچ گزارشی نداریم مبنی بر اینکه مردم در چین یا شمال ایتالیا، در شهرهایی که تحت قرنطینه هستند، گرسنه ماندهاند. او پیشبینی کرده که آلمانیها به زودی بسیاری از خریدهای خود را دور میریزند.
تولیدکنندگان آلمانی ضمن تأکید بر اینکه در حال حاضر مشکلی در تأمین کالاهای مورد نیاز ندارند، نگران تأثیر شیوع کرونا بر تولید خود هستند. سخنگوی اتحادیه فعالان تجاری آلمان به خبرگزاری آلمان گفته است نمیتوان پیشبینی کرد که مردم تا چه زمانی اینطور با وحشت خرید میکنند. او تأکید کرده که تولیدکنندگان با مقامات دولت آلمان در ارتباط هستند تا ببینند چه اقداماتی میتوانند برای حمایت از مصرف کنندگان و همزمان حمایت از کارکنان و کارمندان خود در بخش تولید داشته باشند.
برخی کارشناسان مانند تیمو ولمرشهویزر، مدیر موسسه تحقیقات اقتصادی لایبنیتس در دانشگاه مونیخ، معتقدند احتمال اینکه همهگیر شدن کرونا به خطوط تولید صدمه بزند جدی است. او خواستار حمایت دولت از تولیدکنندگان شده است.
مقامات دولت آلمان همزمان با اطلاعرسانی در مورد کرونا، تلاش میکنند مانع وحشت بیشتر افکار عمومی در این کشور شوند. اولاف شولتس، معاون صدراعظم و وزیر دارایی آلمان، در گفتگو با “بیلد ام زونتاگ”، یکی از پرتیتراژترین هفتهنامههای آلمان، اطمینان داده است که در صورت لزوم دولت از فعالان اقتصادی این کشور حمایت خواهد کرد.
طبق آخرین آمار و ارقامی که چین منتشر کرده است ۴۲ نفر دیگر بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا (کووید ۱۹) جان سپردهاند. به این ترتیب شمار کشتهشدگان بر اثر ابتلا به این ویروس در مرزهای داخل چین به دو هزار و ۹۱۲ نفر افزایش یافته است.
در آلمان نیز هر روز موارد تازهای از ابتلا به ویروس جدید کرونا اعلام میشود. بیماری کرونا در حال حاضر در ۱۰ ایالت از ۱۶ ایالت آلمان بهطور رسمی تأیید شده است. یکی از این ایالات برلین است. اول مارس شناسایی نخستین مورد ابتلا به کرونا در این ایالت تأیید شد. به این ترتیب مجموع شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا در آلمان به حدود ۱۳۰ نفر رسیده است.