از حرف تا عمل، واقعیت چیست؟
از حرف تا عمل، واقعیت چیست؟

  سعید سرفرازیان/   درد دل، حرف زدن و سخن گفتن  در مورد حقوق فرهنگیان به یک موضوع دردناک و غیر قابل تحمل تبدیل شده است. سال‌های سال است که این موضوع به مانند یک غده‌ی چرکین دلهای فرهنگیان را آزار داده و ظاهراً کسی هم به درستی متوجه این درد بی پایان نیست. سالهاست […]

 

سعید سرفرازیان/

 

درد دل، حرف زدن و سخن گفتن  در مورد حقوق فرهنگیان به یک موضوع دردناک و غیر قابل تحمل تبدیل شده است.

سال‌های سال است که این موضوع به مانند یک غده‌ی چرکین دلهای فرهنگیان را آزار داده و ظاهراً کسی هم به درستی متوجه این درد بی پایان نیست. سالهاست که به بهانه‌های مختلف از فرهنگیان استفاده‌ی ابزاری می‌شود، انتخابات، راهپیمایی‌ها و هر همایش سیاسی و اجتماعی دیگر، حضور فرهنگیان باعث رونق و شکوه این گونه مسائل شده است.

فرهنگیان نردبانی مطمئن برای بالا رفتن و رسیدن به کرسی‌های مجلس و دولت برای خیلی‌ها بوده‌اند، اما وقتی پای عمل به تعهدات و وعده‌های داده شده پیش می‌آید همان افراد آلزایمر می گیرند و با فرافکنی و عدم پاسخگویی صادقانه مسئله را برای مردم و جامعه وارونه جلوه می‌دهند.

معاون جنجالی وزارت آموزش و پرورش جناب الهیار ترکمن که در سال‌های اخیر با حرف‌ها و عملکرد عجیب و غریبش خود به یکی از  معضلات فرهنگیان و معلمان مظلوم تبدیل شده، ایشان هرگز نخواسته با صداقت گفتاری و عملی واقعیت را به جامعه انتقال دهد. در چند روز اخیر هرگاه با رسانه‌ها گفتگو کرده با طمطراق فراوان و بادی در غبغب از طرحی گفت که در عمل از آسمان تا زمین با واقعیت فاصله دارد.

او از از اضافه شدن ۵۰ درصدی حقوق فرهنگیان گفت و از زیاد شدن حقوق همه‌ی شاغلان در آموزش و پرورش بین ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان به دستمزدشان  داد سخن سر داد. در حالی که واقعیت چیزی دیگر است و همین موضوع باعث اعتراض و دلخوری گسترده فرهنگیان به ویژه کادر آموزشی شده، وقتی این حرف به پای عمل و صدور احکام فرهنگیان می‌رسد چیزی نصیب معلمان و فرهنگیان شاغل در حوزه‌ی آموزشی نمی‌شود.

این تصمیم بیشتر به سود سایر کارکنان ادارات و کادر اداری آموزش و پرورش است.

طرحی که کادر آموزشی را به فراموشی سپرده و در عمل حتی برخی از معلمان متضرر هم می‌شوند، اما ماجرا چیست؟

بنا بود طرح رتبه بندی معلمان و فرهنگیان اجرا شود تا کم بودن حقوق و دستمزد فرهنگیان تا حدودی در این روزهای سخت اقتصادی جبران شود از مردادماه سال جاری تا دی ماه تمامی رسانه‌ها با آب و تاب از انتشار این خبر گفتند و نوشتند، هر روز موضوع به نوعی در رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی بازتاب داده می‌شد که قرار است که فلان تومان به حقوق فرهنگیان اضافه شود.

کاری به ناقص و ابتر اجرا کردن طرح نداریم که بسیار متفاوت است با آن چه که قرار بود به فرهنگیان برسد اما در این طرح گفته بود که رتبه بندی شامل نیروهای اداری آموزش و پرورش نمی‌شود مگر اینکه در حوزه‌ی آموزش فعالیت کنند به همین دلیل عزیزان کادر ستادی آموزش و پرورش به این شیوه‌ی اجرا اعتراض و حتی خواهان انتقال به مدارس شدند تا اینکه همین چند روز پیش طرح اضافه کردن ۵۰ درصدی به حقوق و مزایای همه‌ی کارکنان دولت در ادارات مختلف برای اجرا ابلاغ شد و متاسفانه این طرح با اجحاف کامل و ظلم آشکار نسبت به کادر آموزشی آموزش و پرورش همراه شده ولی مسئولان وزارت آموزش و پرورش و در رأس آن آقای ترکمن معاون پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش کاملاً قضیه را وارونه‌ جلوه می‌دهند و جوری وانمود می‌کنند که به همه‌ی فرهنگیان اعم از نیروهای اداری و آموزشی مبلغ ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان اضافه شده است.

در اجرای طرح برای نیروهای آموزشی حق شغل حرفه‌ای قطع ولی برای کادر اداری حق شغل حرفه‌ای را با نام فوق‌العاده ویژه تعریف و به احکام آنان اضافه شده است.

حال سوال این است اگر قرار به این کار بود چرا رتبه بندی را در یک بازه زمانی طولانی مدت چماقی بر سر فرهنگیان نمودید و ماه‌ها منت اجرای آن را بر سر این قشر مظلوم گذاشتید؟ چرا وقتی خود می‌دانید واقعیت چیست با کمال پررویی روبروی تریبون رسانه‌ها واقعیت را وارونه نشان می‌دهید و روی حرف غلط خود پافشاری می‌کنید؟

متاسفانه رسانه ملی هم با آنان همراهی می‌کند و به جای مشخص کردن واقعیت هم‌چنان با زیر نویس کردن این خبر فرهنگیان و معلمان را ناراحت و دلخور می‌نماید و در جامعه جوری نشان داده می‌شود که انگار تنها فرهنگیان حقوق و مزایا دریافت می‌کنند و ظاهراً هر چند ماه به حقوق آن‌ها اضافه می‌شود ولی آنان هم‌چنان خواهان دریافت حقوق بیشتری هستند.

اینک با نوشتن این گزارش از ارباب جراید و اصحاب رسانه و وجدان های بیدار‌ درخواست می‌شود در فضایی عادلانه به بررسی موضوع پرداخته تا سیه روی شود هرکه در او غشی هست.

فرهنگیان و معلمان که در خط مقدم آموزش و آگاهی دادن به نسل های آینده هستند نه طالب حق اضافه‌تر از آن چه شایسته و لایق آنان می‌باشد هستند و نه خدای نکرده دنبال جنجال و حاشیه سازی می‌باشند. آنان می‌خواهند واقعیت مشخص شود و منت الکی روی سرشان نباشد.

 

برگزاری مراسم روز درختکاری در ارتفاعات شمال شرقی تهران 

همزمان با ۱۵ اسفند ماه، مراسم روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی و آبخیزداری در منطقه جنگلکاری تلو واقع در ارتفاعات شمال شرقی تهران و در بخشی از طرح جنگل کاری دامنه جنوبی البرز برگزار شد. در این مراسم دکتر خسرو شهبازی سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به اهمیت درخت و درختکاری اشاره کرد و اظهار داشت: کاشت درخت از نظر دین مبین اسلام و فرهنگ غنی ایرانی از اهمیت بسزایی برخوردار است که این مهم در آیات، روایات، احادیث و سخنان بزرگان این مرز و بوم، مورد تاکید قرار گرفته است.

شهبازی با بیان اینکه نهضت درختکاری و ایجاد پوشش سبز به عنوان راهبردی حیاتی در سطح جهان مطرح می باشد افزود: همگام با سایر کشورهای جهان، کشور ما هم در این خصوص اقدامات خوب و موثری را انجام داده است.

سرپرست سازمان جنگل‌ها در ادامه خاطرنشان کرد: با هدف توسعه جنگل‌کاری و فضای سبز و استفاده حداکثری از نزولات جوی رویداد بزرگ نهال کاری از ۱۴ آذرماه در سراسر کشور آغاز شده که تاکنون بیش از ۱۳ میلیون اصله نهال در سطح کشور کاشته شده است. شهبازی احیای عرصه‌های منابع طبیعی و حفظ پوشش گیاهی را مهم دانست و بیان داشت: به منظور احیای عرصه های جنگلی، مرتعی و بیابانی عملیات احیا در قالب کاشت نهال در سطح ۶۰ هزار هکتار در دستور کار این سازمان قرار دارد.

این مقام مسئول یادآور شد در راستای توسعه طرح جنگل کاری دامنه جنوبی البرز امسال همزمان با هفته منابع طبیعی ۱۲۹۰ هکتار از این طرح به بهره‌برداری رسیده است.