کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، روز دوشنبه اعلام کرد که در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۳ نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران جان باختهاند که با این احتساب، مجموع آمار رسمی دولتی جانباختگان این بیماری در کشور به ۲۳۷ مورد رسیده است. وی همچنین گفت که […]
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، روز دوشنبه اعلام کرد که در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۳ نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران جان باختهاند که با این احتساب، مجموع آمار رسمی دولتی جانباختگان این بیماری در کشور به ۲۳۷ مورد رسیده است.
وی همچنین گفت که تاکنون ۷ هزار و ۱۶۱ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که ۲۳۷ نفرشان درگذشتهاند و همچنین تعداد بهبودیافتگان به دو هزار و ۳۹۴ نفر رسیده است.
به گفته جهانپور استانهای تهران، قم، مازندران، اصفهان و گیلان بالاترین میزان مبتلایان را دارند.
کیانوش جهانپور روز دوشنبه درباره تعداد کل آمار رسمی بیماران کووید ۱۹ در ایران به تفکیک استانها بیان کرد: تهران ۱۹۴۵ نفر، قم ۷۱۲ نفر، گیلان ۵۲۴ نفر، اصفهان ۶۰۱ نفر، البرز ۳۰۷ نفر، مازندران ۶۳۳ نفر، مرکزی ۳۸۹ نفر، قزوین ۲۴۷ نفر، سمنان ۲۲۰ نفر، گلستان ۱۷۵ نفر، خراسان رضوی ۱۸۳ نفر، فارس ۱۳۳ نفر، لرستان ۱۵۱ نفر، آذربایجان شرقی ۱۲۹ نفر، خوزستان ۷۳ نفر، یزد ۹۰ نفر، زنجان ۶۸ نفر، کردستان ۶۶ نفر، اردبیل ۷۲ نفر، کرمانشاه ۴۴ نفر، کرمان ۳۶ نفر، همدان ۶۰ نفر، سیستان و بلوچستان ۳۴ نفر، هرمزگان ۵۲ نفر، خراسان جنوبی ۳۷ نفر، خراسان شمالی ۳۴ نفر، چهارمحال و بختیاری ۲۶ نفر، ایلام ۳۱ نفر، آذربایجان غربی ۶۹ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۹ نفر و بوشهر ۱۱ نفر از ابتدا تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، نیز روز دوشنبه با انتشار توئیتی نوشت: «با دریافت بخشی از اطلاعات مبتلایان به کرونا در ایران و تحلیل اطلاعات حملونقل، پرداخت حضوری و … آنها توسط متخصصان دادهکاوی و استخراج مدل شیوع، به این جمعبندی رسیدیم که سه مرکز مهم پخش ویروس کرونا در ایران به ترتیب بیمارستانها، پمپ بنزینها، و سوپرمارکتها هستند.»
اعطای مرخصی به ۷۰ هزار زندانی برای جلوگیری از شیوع کرونا از دیگر خبرهای مخابرهشده طی روز دوشنبه است.
اما همان طور که بیشتر شهروندان انتقاد کرده و رسانههای جمعی یادآور شدهاند، آمار رسمی با شفافیت و وضوح کافی همراه نیست.
آخرین شاهد این نابسامانی سخنان محمدحسین قربانی، نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان است که در جلسه فوقالعاده کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت تعداد مبتلاها در استان گیلان را بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ نفر برآورد کرده، درحالیکه مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت تعداد مبتلایان استان گیلان را ۴۹۶ نفر اعلام نموده است.
بنا به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، محمدحسین قربانی شمار جانباختگان را تنها در گیلان «بالغ بر ۲۰۰ نفر» ذکر کرده است.
نتایج یک نظرسنجی که طی روزهای ۱۲ تا ۱۴ اسفندماه توسط دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران انجام گرفته و نتایج آن در روزنامه همشهری منتشر شده، بیشتر مردم ایران از اطلاعرسانی دولت ناخشنود هستند. براساس یافتههای این نظرسنجی حدود ۶۳ درصد از مردم به اقلام بهداشتی و پزشکی لازم برای مقابله با ویروس مانند ماسک و مواد ضدعفونیکننده دسترسی ندارند؛ زیرا این اقلام در بازار موجود نیست و در بازار سیاه نیز بسیار گران عرضه میشود.
طبق همین نظرسنجی بیشتر مردم انتقاد دارند که مردم از امکانات بهداشتی و خدمات درمانی به شکل یکسان و عادلانه برخوردار نیستند.
همچنین خبرگزاری (ایلنا) از وضعیت نابسامان بیش از سه میلیون زن خبر داده که برای تأمین معاش ناچار به زحمت و مشقت هستند. در گزارش آمده است: «نگرانی بابت سلامتی زنهایی که در اشتغال غیررسمی فعالیت میکنند، بسیار جدی است.»
این زنان، مانند هزارن کودک کار، برای تأمین معاش روزانه ناچار به کار و تلاش هستند و طبعا نمیتوانند از «توصیههای رسمی» پیروی کنند و در خانه بمانند.