تعبیه سطل‌های ویژه پسماندهای کرونا
تعبیه سطل‌های ویژه پسماندهای کرونا

  مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه رهاسازی دستکش‌ها و ماسک‌های آلوده در محیط علاوه بر به خطر انداختن سلامت افراد، سبب آلودگی محیط می‌شود، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به شهرداری‌ها پیشنهاد داده است که سطل های زباله ویژه‌ای را برای پسماندهای کرونا در سطح […]

 

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه رهاسازی دستکش‌ها و ماسک‌های آلوده در محیط علاوه بر به خطر انداختن سلامت افراد، سبب آلودگی محیط می‌شود، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به شهرداری‌ها پیشنهاد داده است که سطل های زباله ویژه‌ای را برای پسماندهای کرونا در سطح معابر تعبیه کنند.
ژیلا آقایی با بیان اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور مصرف دستکش‌های پلاستیکی و ماسک‌ها افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: بخشی از پسماندهای خانگی این روزها را این دستکش‌ها و ماسک‌ها تشکیل می‌دهند که لازم است هموطنان برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا به مدیریت این پسماندها توجه و از مصرف بی‌دلیل و بی‌رویه آن ها خودداری کنند.
مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه ما در دوران پساکرونا با حجم انبوهی از پسماندهای آلوده مواجه خواهیم شد، تصریح کرد: در درجه اول برای مقابله و پیشگیری از این بیماری باید بتوانیم استرس خود را کنترل کنیم. هر چه رفتارهای وسواس‌گونه ما بیشتر باشد در مصرف دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی کننده زیاده‌روی خواهیم کرد. آقایی با انتقاد از اینکه برخی افراد ماسک‌ها و دستکش‌های آلوده خود را در معابر رها می‌کنند، گفت: با این اقدام سلامت شهروندان به خطر می‌افتد. ما از سویی با استفاده از این وسایل به دنبال پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا هستیم، اما با رهاسازی آن‌ها در معابر، آلودگی و خطرات آن را بیشتر می‌کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید نسبت به پسماندهایی که این روزها تولید می‌کنیم، بی‌تفاوت باشیم، تاکید کرد: دستکش‌ها و ماسک‌های آلوده‌ای که در معابر رها می‌شوند علاوه بر به خطر انداختن سلامت سایر افراد ازجمله پاکبانان، می‌توانند سبب آلودگی آب و خاک شوند.

 


حمایت از گروه‌های جهادی در مقابله با ویروس کرونا

معاون بنیاد مستضعفان از دستور فتاح برای حمایت از گروه‌های مردمی و جهادی برای مقابله با شیوع کرونا در شهرهای درگیر کرونا و مناطق روستایی با اولویت مناطق محروم کشور خبر داد.
محسن منصوری با اشاره به برنامه‌ریزی بنیاد مستضعفان برای کمک به مبارزه با شیوع کرونا در شهرهای درگیر کرونا، مناطق روستایی و بخصوص مناطق محروم و دورافتاده کشور اظهار کرد: همزمان با شیوع کرونا در کشور و به منظور حمایت از اقشار مختلف و بخصوص اقشار آسیب پذیر، بنیاد مستضعفان برنامه‌ای را برای استفاده از پتانسیل گروه‌های جهادی و مردمی فعال در مناطق مختلف کشور تدوین کرده است.
معاون بنیاد مستضعفان افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده مقرر شد، بنیاد مستضعفان از طریق بازوی محرومیت زدایی خود و با حمایت از گروه‌های جهادی و مردمی، نسبت به مبارزه با شیوع ویروس کرونا وارد عمل شود.
وی با اشاره به حمایت بنیاد مستضعفان از ۲۰۰ گروه مردمی و جهادی برای کمک به مقابله با شیوع کرونا گفت: حمایت بنیاد مستضعفان از گروه‌های مردمی در قالب ۴ محور «برپایی ایستگاه‌های سلامت و توزیع بسته‌های بهداشتی»، «راه‌اندازی کاروان‌های ضدعفونی اماکن و معابر عمومی»، «حمایت از کارگاه‌های مجاز مردمی و جهادی تولید ماسک و تجهیزات بهداشتی» و «ارائه آموزش‌های بهداشت فردی و محیط» خواهد بود.

 

راه‌اندازی پویش تهیه مواد

معاون امور مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور از راه‌اندازی پویشی برای تهیه مواد شوینده و ضد عفونی کننده برای مراکز شبانه روزی این سازمان خبر داد.
ذوالفقار یزدان با بیان اینکه همزمان با شیوع بیماری کرونا ویروس و نیاز شدید جمعیت تحت پوشش و مراقبین تحت پوشش سازمان بهزیستی به وسایل شوینده و ضد عفونی کننده و عدم امکان تهیه این وسایل که مشکلات عدیده‌ای را برای مراکز به وجود آورده است، افزود: با عنایت به موارد فوق دفتر مشارکت‌های مردمی این معاونت در نظر دارد نسبت به برگزاری پویشی در این خصوص اقدام کند. وی در ادامه با اشاره به جزئیات برگزاری پویش مذکور اظهار کرد: این پویش شامل تهیه مواد شوینده، ضد عفونی کننده و لوازم بهداشتی برای مراکز نگهداری با همکاری خیرین و برخی از ارگان‌ها و سازمان‌ها، همچنین از طریق جلب مشارکت‌های مردمی است.
معاون امور مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور در ادامه اظهار کرد: هماهنگی‌های لازم در خصوص اجرای این برنامه در استان‌ها انجام شده و گزارش اقدامات نیز ارزیابی و به دست ریاست سازمان بهزیستی کشور و ستاد مدیریت بحران این سازمان خواهد رسید. یزدان مهر در ادامه به دستگاه‌های مختلف همکاری کننده در این پویش اشاره کرد و گفت: هماهنگی‌های لازم با صدا و سیمای استان‌ها و سایر رسانه‌های استانی برای اطلاع رسانی صورت گرفته است. همچنین ارسال پیامک به خیران و جلب مشارکت آنها نیز در این راستا انجام شده است.