ثبت فعالیت ورود و خروج شناورها به صورت الکترونیکی و نصب و راه اندازی ۱۲ دستگاه بویه موج نگار در آب های کشور از مهم ترین اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه هوشمندسازی بنادر و مدیریت سواحل طی سال ۹۸ بوده است. سازمان بنادر و دریانوردی در سال ۹۸ اقدامات مختلفی را در […]
![](https://jomlehonline.ir/wp-content/uploads/2020/04/k.k.jpg)
ثبت فعالیت ورود و خروج شناورها به صورت الکترونیکی و نصب و راه اندازی ۱۲ دستگاه بویه موج نگار در آب های کشور از مهم ترین اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه هوشمندسازی بنادر و مدیریت سواحل طی سال ۹۸ بوده است.
سازمان بنادر و دریانوردی در سال ۹۸ اقدامات مختلفی را در حوزه هوشمندسازی بنادر مدنظر قرار داد که ثبت فعالیت ورود و خروج شناورها به صورت الکترونیکی و طراحی و راه اندازی سامانه تصمیم یار تردد کشتی ها را می توان به عنوان مهم ترین آنها برشمرد.
اقدامات انجام شده در حوزه هوشمندسازی بنادر
سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه هوشمندسازی بنادر اقدامات متعدد دیگری را نیز مدنظر قرار داده است که بهره برداری از سیستم «هندهلد» ثبت اطلاعات تخلیه و بارگیری کالاهای عمومی و متفرقه در بندر شهیدرجایی، استقرار و بهرهبرداری از سامانه یکپارچه فعالان اقتصادی (ثبت سفارش) درمناطق بندری (سیفام)، هوشمندسازی شماره زنی موتورها، پلاک شناورها و صدور گواهینامه حداقل خدمه ایمن شناورها و نیز توسعه و تکمیل سامانه ردیابی آلودگی نفتی و اجسام شناور و نیمه مغروق در دریا بخشی از آن است.
اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت سواحل
در حوزه مدیریت سواحل نیز سازمان بنادر و دریانوردی اقدامات مهمی را طی سال ۱۳۹۸ در دستور کار خود قرار داد که در این راستا می توان به تدقیق مطالعات طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی استان هرمزگان، زمان بندی اجرا و نظارت بر ساخت ۱۱۳۳ سازه ساحلی و اجرای قلع بنای ۲۸ سازه غیرمجاز اشاره کرد.
علاوه بر این در حوزه مدیریت سواحل سازمان بنادر و دریانوردی در زمینه تهیه تجهیزات نظارت بر سواحل و ساخت و سازهای ساحلی (پهپاد، GNSS و …)، نصب و راه اندازی ۱۲ دستگاه بویه موج نگار در آب های کشور، نصب ۱۳ ایستگاه جزر و مد سنجی در بنادر جنوب کشور، ۴ ایستگاه تراز سنجی در بنادر شمالی کشور و نیز نصب ۹ ایستگاه هواشناسی بندری در بنادر اقدام کرد.
رشد ۱۵۴ درصدی صادرات کالا از بندر امیرآباد
مدیر بندرامیرآباد با بیان اینکه سال گذشته، سال موفقیت های این بندر در اقتصاد منطقه و کشور بوده است، از رشد ۱۵۴ درصدی صادرات و همچنین جهش بیش از ۲ برابری ترانزیت خارجی کالا از آغاز سال جاری تا کنون نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
سیاوش رضوانی درباره وضعیت تخلیه و بارگیری کالا در بندر امیرآباد، افزود: در ۲۳ روز گذشته از سال جاری ، میزان صادرات کالا ۶۶ هزار و ۹۴۸ تن بوده است که این میزان رشد ۱۵۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می دهد. وی میزان ترانزیت خارجی از بندرامیرآباد را ۲ هزار و ۱۷۴ تن بیان کرد که این مقدار در مقایسه با ۷۰۲ تن کالا در سال گذشته نیز ۲۱۰ درصد رشد داشته است.
مدیر بندرامیرآباد با اشاره به اینکه در ۲۳ روز گذشته میزان تخلیه و بارگیری کالا با رشد ۸ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال به ۲۹۴ هزار و ۴۷۸ تن رسیده است اظهار داشت از این میزان ۷۶ درصد سهم واردات ، ۲۳ درصد صادرات و مابقی آن ترانزیت خارجی را شامل می شود. رضوانی ابراز امیدواری کرد: در سال مزین به نام «جهش تولید” و با حمایت های همه جانبه مدیران ارشد سازمان بنادر و دریانوردی و استانی بتوانیم رویه رشد صادرات و واردات کالا را در بندرامیرآباد حفظ و با برنامه ریزی های مدون تا پایان سال جاری شاهد ارتقاء بیش از پیش فعالیت های اقتصادی این بندر باشیم.
بهره برداری از دستگاه مکانیزه ضدعفونی کننده بارهوایی در فرودگاه امام خمینی (ره)
معاون بهره برداری فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: نصب تونلهای ضد عفونی کننده برای اولین بار است که در فرودگاههای کشور در فرودگاه امام خمینی به منظور ضد عفونی کردن تمام بارهای هوایی در محوطه کارگو فرودگاه امام (ره) استفاده می شود.
محمدرضا کریمیان گفت: شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) همگام با وزارت بهداشت و در راستای سیاستهای وزارت راه و شهر سازی و تدابیر مدیر عامل شرکت از نخستین ارگانهایی بود که اقدامات خود را برای مبارزه با بیماری کووید ۱۹ آغاز کرد و هم اکنون در این مرحله از بحران کرونا، این شرکت با همکاری یک شرکت دانش بنیان داخلی دستگاههایی را در محوطه کارگو شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) جهت مکانیزه کردن ضدعفونی به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا طراحی و نصب کرده است. وی ادامه داد:این کار که قبلا توسط نیروی انسانی انجام می شد هم زمان بر بود و هم پرهزینه اما امروز با مکانیزه کردن این فرایند تمام مراحل ضد عفونی کردن بارهای هوایی و خودروهای حمل بار در حال انجام است .
عضو هیات مدیره و معاون بهره برداری فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) افزود: این دستگاه قابلیت ضد عفونی کردن تمامی خودروهای سواری، خودروها و تجهیزات حمل بار و همچنین بار هوایی را در مدت زمان بسیار کوتاه و با مصرف بهینه مواد ضدعفونی کننده انجام می دهد. کریمیان افزود: پایش مسافران ورودی از لحاظ داشتن علائم ابتلا به این بیماری، ضد عفونی مستمر ناوگان تاکسیرانی، سرویس های ایاب و ذهاب، ترمینالها، ساختمانهای اداری، مسیرهای دسترسی و محاوط شهر فرودگاهی، بخشی از اقداماتی است که پس از تصویب در کمیته مبارزه با کرونا شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) که به دستور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل این مجموعه تشکیل شده بود، انجام می گیرد.