این ۴ زن بهترین عملکرد را در مدیریت بحران کرونا داشته اند
این ۴ زن بهترین عملکرد را در مدیریت بحران کرونا داشته اند

    تسای اینگ ون، استاد پیشین حقوق، در سال ۲۰۱۶ به عنوان اولین رئیس جمهور زن تایوان انتخاب شد. در همان سال آمریکا، دونالد ترامپ را که مجری یک برنامه رئالیتی شو بود را بعنوان رئیس جمهور برگزید. تسای پیشروی سریع و موفقی در بحث کنترل کرونا ثبت کرده است. در واقع، درحالیکه تایوان […]

 

 

تسای اینگ ون، استاد پیشین حقوق، در سال ۲۰۱۶ به عنوان اولین رئیس جمهور زن تایوان انتخاب شد. در همان سال آمریکا، دونالد ترامپ را که مجری یک برنامه رئالیتی شو بود را بعنوان رئیس جمهور برگزید. تسای پیشروی سریع و موفقی در بحث کنترل کرونا ثبت کرده است. در واقع، درحالیکه تایوان به سرزمین چین بسیار نزدیک است، اما توانسته این ویروس را تا حد زیادی کنترل کند و تاکنون فقط حدود ۴۰۰ مورد مبتلا به کرونا دارد. این کشور ثابت کرده که آنچنان برای مبارزه با کرونا آماده است که ۱۰ میلیون ماسک به ایالات متحده و ۱۱ کشور اروپایی اهدا می‌کند.
نیوزیلند به سرپرستی جاسیندا آردرن نیز رهبری جهانی در مبارزه با ویروس کرونا است. این کشور تاکنون تنها یک مورد مرگ بر اثر Covid-۱۹ داشته است. این تا حدودی به دلیل جغرافیا و ابعاد نیوزیلند نیز ارتباط دارد. با وجود برخورداری از جمعیتی کمتر از ۵ میلیون نفر، کل جمعیت نیوزیلند بسیار کمتر از جمعیت نیویورک است. محل نیوزیلند به عنوان یک کشور جزیره‌ای نیز مزیت مشخصی به آن می‌بخشد. با این حال، مدیریت نیز یک عامل مهم است. نیوزلند آزمایشات گسترده‌ای را انجام داده و آردرن نیز در پاسخ به این بحران با شفافیت و دلسوزی رفتار کرده است.
کشور آلمان نیز با موج سنگینی از کرونا ویروس مواجه شده است، اما میزان مرگ و میر به شدت کم و در حدود ۱.۶ درصد است. (میزان مرگ و میر ایتالیا ۱۲ ٪ است؛ اسپانیا، فرانسه و انگلیس ۱۰ ٪؛ چین ۴ ٪؛ آمریکا ۳ ٪.) عوامل مختلفی در میزان پایین مرگ و میر در آلمان نقش دارند، از جمله آزمایش‌های اولیه و گسترده و تعداد زیادی تختخواب‌های مراقبت ویژه. در این جا نیز مدیریت کشور نقشی مهم ایفا می‌کند. همانطور که یکی از کاربران توییتر به صورت کنایه آمیز می گوید: «اگر شما سؤال کنید که چرا میزان مرگ و میر در آلمان بسیار پایین است و در آمریکا بسیار بالا است، به این دلیل است که رئیس جمهور آن‌ها (آلمانی ها) قبلاً شیمی دان کوانتومی بود و رئیس جمهور شما (آمریکایی ها) در گذشته مجری برنامه‌های ریالیتی شو بود.»
دانمارک با نخست وزیری مته فردریکنسن و فنلاند با نخست وزیری سانا مارین نیز در زمینه مهار کروناویروس اقدامات قابل توجهی را انجام می‌دهند. البته زن بودن آشکارا علت موفقیت نیست. زن بودن به طور خودکار باعث نمی‌شود شما در مهار همه گیری جهانی موفق شوید. افزون بر این، زن بودن به طور خودکار شما را مدیر و رئیس جمهور بهتری نمی‌کند. این ایده باعث تقویت عقاید جنسیتی و غیرمستقیم می‌شود که زنان ذاتاً دلسوزتر و مستعد همکاری بیشتری هستند.
با این حال، حقیقت این است که زنان به طور کلی باید بسیار بهتر باشند تا به پست مدیریتی و رئیس جمهوری برسند. زنان ناچار به رسیدن به استاندارد‌های بسیار بالاتر از مردان هستند. زنان به ندرت مجاز به ارتکاب اشتباه هستند.
البته بحث مربوط به دونالد ترامپ بحث برخورداری او از ویژگی های مثبت زیاد نیست. بحث این است که واکنش آمریکا به بحران کرونا احتمالاً بدترین واکنش در جهان بوده است. به جای تخصص، دولت ترامپ با “نفس” رهبری کرده است. در حالی که هزاران آمریکایی می‌میرند، ترامپ درباره میزان بیننده نشست های خبری کرونایی روزانه خود توئیت می‌کند. ترامپ به جای همکاری، مطبوعات و رهبران ایالتی را از دست می‌دهد. تصور این که هیلاری کلینتون در پاسخگویی به بحران به این شیوه عمل کند، بدون اینکه بلافاصله استیضاح شود کار سختی است و در نتیجه این سؤال را به وجود می‌آورد که آیا بعضی از مردان برای رئیس جمهور بودن بیش از حد احساساتی هستند؟!