مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران از معرفی امامزادگان و مساجد تاریخی استان تهران در قالب برنامهای مجازی با نام «گل دستههای عشق» به مناسبت ماه رمضان خبر داد. پرهام جانفشان با بیان اینکه مسجد به عنوان اصلیترین مرکز عبادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بخش مهمی از تاریخ و هویت […]
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران از معرفی امامزادگان و مساجد تاریخی استان تهران در قالب برنامهای مجازی با نام «گل دستههای عشق» به مناسبت ماه رمضان خبر داد. پرهام جانفشان با بیان اینکه مسجد به عنوان اصلیترین مرکز عبادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بخش مهمی از تاریخ و هویت جامعه اسلامی به شمار میرود، افزود: به دلیل جایگاه مهم مسجد و امامزادگان همواره شاهد معماری بیبدیل این اماکن مقدس توسط استادکاران و هنرمندان سرشناس کشور در طول تاریخ بودهایم، به همین دلیل ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است تا به صورت مجازی تاریخ و هنر زیبای معماری در مساجد تاریخی و امامزادگان برای شهروندان معرفی شود.
بازگشایی تدریجی موزههای برلین
موزههای «برلین» از اوایل ماه «می» و با رعایت نکات بهداشتی میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.
همچنان که مقامهای آلمان قوانین قرنطینه در این کشور را کاهش میدهند، موزهها و مراکز یابود «برلین» نیز مشروط به رعایت قوانین سختگیرانه جدید، اجازه بازگشایی خواهند داشت. به این ترتیب، موزههای «برلین» که شامل ۱۷۰ موزه و موسسه دولتی و خصوصی میشوند، از تاریخ چهارم ماه «می» فعالیت خود را از سر میگیرند. پیش از اعلام این تصمیم، نشانههای کوچکی از زندگی دوباره حوزه فرهنگی در این کشور دیده میشد. در نزدیکی ایالت «براندبورگ»، مردم بازدید از برخی از موزههای کوچک را آغاز کردهاند. همچنین روز بیستم آوریل، برخی از گالریهای «برلین» نیز با وضع قوانین پیشگیرانه همچون لزوم استفاده ماسک برای بازدیدکننگان و بازه زمانی محدود بازدید، به طور تدریجی فعالیت خود را دوباره آغاز کردند. انجمن موزههای آلمان در بیانیهای اعلام کرد: «با بازگشایی تدریجی و سازماندهیشده موزهها میتوانیم با روندی آرام اما مطمئن به شرایط عادی پیشین بازگردیم.»
این انجمن نکات پیشگیرانهای همچون نصب شیشه در باجه بلیتفروشی، ضدعفونی کارکنان، پاکسازی مکرر گالریها و موزهها، کم کردن شمار بازدیدکنندگان و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را پیشنهاد کرده است.
هفتمین فصل کاوش ورودی شاهنشین «ارگ» را رو کرد
سرپرست هیئت باستانشناسی محوطه فیضآباد در کاشان خبر داد: در فصل هفتم کاوش در محوطه «فیضآباد کاشان» بخشی از ورودی شاهنشین ارگ که پلکانی از آجر دارد، آشکار شد و خوشبختانه با وجود تخریبهای انسانی و طبیعی، سه پله از آن همچنان پابرجاست. رضا نوری شادمهانی با بیان اینکه ورودی ارگ رو به غرب است، گفت: بر این اساس میتوان گفت که ساختمان شاهنشین از سمت غرب با سایر بخشهای ارگ در ارتباط بوده است. او با اشاره به اینکه ترانشه دوم فصل هفتم روی ترانشه سال قبل ایجاد شده است، افزود: هدف از انتخاب مجدد این محل روشن شدن این نکته است که آیا در این نقطه از محوطه، زیر لایههای عصر ایلخانی، نهشتههای پیشاایلخانی نیز وجود داشته یا خیر.