منطقه سفید  اما مایل به قرمز!
منطقه سفید  اما مایل به قرمز!

    محمدحسین جعفری سمیع – دبیر گروه سیاسی/ اشاره: در حالی که کادرهای درمانی در ۳ ماه گذشته روزهای سختی را در نبرد علیه کرونا گذرانده اند، اما از شواهد اینطور به نظر می رسد که برخی از مسئولین سیاسی – مذهبی بیش از مدافعان سلامت دچار خستگی شده اند و برای عادی شدن […]

 

 

محمدحسین جعفری سمیع –
دبیر گروه سیاسی/

اشاره: در حالی که کادرهای درمانی در ۳ ماه گذشته روزهای سختی را در نبرد علیه کرونا گذرانده اند، اما از شواهد اینطور به نظر می رسد که برخی از مسئولین سیاسی – مذهبی بیش از مدافعان سلامت دچار خستگی شده اند و برای عادی شدن شرایط لحظه شماری می کنند. مقابله با گسترش این ویروس در جهان اکنون تبدیل به جنگی فرسایشی شده که روند آن به نفع کووید-۱۹ و بر زیان کادرهای درمانی است و اگر در این جنگ نابرابر از مدافعان سلامت پشتیبانی عملی نشود، بدون شک تاوان این سوء تدبیر را همه جامعه باید بپردازد.

دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «از روز شنبه تا ظهر روز ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد».
به گزارش «جمله» ، جهانپور گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۰۴۸۱ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۷۱۰ نفر رسید».
وی همچنین ادامه داد: «خوشبختانه تا کنون ۶۹۶۵۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. ۳۰۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۴۲۱ هزار و ۳۱۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».

بازگشایی مساجد در مناطق سفید
حسن روحانی، رئیس‌جمهور، روز یکشنبه ۷ اردیبهشت گفت: «هر وقت هر مکان و منطقه‌ای وضعیتش سفید اعلام شد، بازگشایی اماکن مذهبی آن را اعلام خواهیم کرد.» روحانی با بیان این‌که «امروز شمار مناطق سفید کشور بالای صد است»، گفت: «بعد از اعلام اسامی این شهرها آن‌ها می‌توانند مساجد خود را با رعایت پروتکل‌ها باز کنند و نماز جمعه در این شهرها با رعایت مسائل مربوطه برگزار شود.»
روحانی با اعلام این‌که از این پس بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت درباره شیوع کرونا در کشور، مناطق مختلف ایران به سه منطقه سفید، زرد و قرمز تقسیم خواهند شد، توضیح داد: «مثلا اگر در شهرستانی ورودی به بیمارستان برای یک هفته حذف شد و کسی به بیمارستان مراجعه نکرد و فوتی هم نداشتیم و بهبودیافتگان هم افزایش یافت و اگر این وضعیت به دو هفته رسید، وزارت بهداشت طبق معیارهای خود می‌گوید این‌جا سفید است.»
رئیس جمهور روز یک‌شنبه اضافه کرد: «صرفاً فقط بازگشایی صحن بقاع متبرکه مطرح نیست، وقتی بازگشایی را اعلام می‌کنیم سفر مردم آغاز می‌شود و مراعات مسایل بهداشتی در وسایل نقلیه و هتل و بازار و … نیز مطرح می‌شود که مجموعه مسائلی است که همه باید کنار هم قرار گیرد و تصمیم‌گیری شود».
در روزهای اخیر برخی چهره های مذهبی سیاسی کشور از دولت خواسته بودند با توجه به فرارسیدن ماه رمضان در خصوص بازگشایی مساجد و امان مقدس تدبیری بیاندیشد. روز جمعه نیز احمد علم الهدی امام جمعه مشهد در مطلبی که تحت عنوان خطبه مکتوب در سایت خود منتشر کرده بود نوشته بود« در‌های معابد و مساجد در ماه مبارک رمضان که ماه خداست، به روی بندگان خدا بسته شده و مردم نمی‌توانند از عبادت در آن مکان‌ها استفاده کنند.»
علم‌الهدی با اشاره به کاهش محدودیت برای برخی فعالیت‌های اقتصادی، اداری و خدمات تاکید کرده که «پسندیده نیست که مساجد و زیارتگاه‌ها همچنان تعطیل باشند اما در همه مکان‌ها فعالیت از سرگرفته شود».
در این میان روزنامه کیهان نیز نوشت که چرا «پاساژها یا بوستان‌ها» باز شده اما اماکن مذهبی که به گفت این روزنامه «سهم کمی در شیوع کرونا داشته‌اند و با رعایت اصول و موازین بهداشتی از بسیاری از اماکن دیگر قابل کنترل‌تر هستند باید همچنان بسته بمانند؟»
رئيس‌ جمهور روز ۳۱ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفته بود که« قرار دولت این بود که تاریخ بررسی بازگشایی اماکن مذهبی پایان اردیبهشت باشد اما به درخواست علیرضا اعرافی، دولت تصمیم خود را عوض کرده و این تاریخ را فعلاً ۱۵ روز جلو کشیده است».
علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه ، هر گونه فشار این نهاد بر ستاد ملی مبارزه با کرونا با هدف بازگشایی زودتر اماکن مذهبی را «اتهام» نامید و آن را رد کرد.
اوایل اسفند ۹۸، محمد سعیدی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه قم، که مانع اصلی مسدود شدن تردد به حرم معصومه و اجتماع در این محل به علت کانون بودن شهر قم در شیوع اولیه کرونا در ایران بود، در اظهاراتی ویدئویی گفته بود که «این حرم دارالشفاء است و باید باز بماند.»
به عقیده برخی منابع نزدیک به دولت ، در روزهای اخیر رئیس جمهور برای بازگشایی مراکز مذهبی تحت فشار زیادی از سوی نهادهای مذهبی قرار دارد.
روحانی همچنین درباره وضعیت متروها و اتوبوس‌های کشور گفت که «با توجه به این‌که معمولا فاصله‌های اعلامی در زمان‌های شلوغی خیلی مراعات نمی‌شود»، وزارت بهداشت اعلام خواهد کرد که «از چه روزی داشتن ماسک برای استفاده از مترو و اتوبوس ضروری است».
در همین رابطه حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید که «ایران هنوز در مرحله افزایشی ابتلا به کرونا و رسیدن به قله بیماری قرار دارد.»
آقای عرفانی که شامگاه شنبه ۶ اردیبهشت در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، سخن می‌گفت افزود: «مردم نباید فکر کنند که داستان کرونا تمام شده و می‌توانند آزادانه تردد کنند»
او تاکید کرده است که حتی با وجود فعالیت برخی صنوف، «کسانی که کار ضروری ندارند نباید از منزل خارج شوند».
پیش از این هم محمدمهدی گویا، رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت نیز از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در شش استان ایران خبر داده بود.
به گفته آقای گویا و مقام‌های محلی، در استان‌های تهران، فارس، خوزستان، زنجان و آذربایجان شرقی و غربی، موارد ابتلا به کرونا بالا رفته که علت آن افزایش تردد است.

شهادت ۴ پزشک دیگر در اثر کرونا
علیرضا سلیمی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی و عضو هیئت علمی گروه بیهوشی بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌وگو با ایلنا از شهادت ۴ متخصص بیهوشی در خط مقدم مقابله با کرونا خبر داد.
رئیس انجمن متخصصان بیهوشی و مراقبت‌های ویژه ایران تصریح کرد: «به غیر از دکتر محمود ایروانی که عصر روز شنبه در بیمارستان مسیح دانشوری شهید شدند،۳ شهید دیگر از این جمع داشته‌ایم. متاسفانه آمار خیلی بالا است. در یکی از بیمارستان‌ها از هفت متخصص بیهوشی، هر هفت نفر مبتلا شدند».
رییس انجمن متخصصان بیهوشی و مراقبت‌های ویژه ایران اظهار کرد: «کمبود نیروی انسانی در متخصصان بیهوشی هم مشهود است. فرسودگی و ابتلا به ویروس کووید را مکررا مشاهده می‌کنیم. نیروئی که مبتلا می‌شود ممکن است تا هفته ها نتوانند به کار برگردد».
وی اظهار کرد: «آنچه در روزهای اخیر در تهران می‌بینیم، خوشایند نیست. حضور گسترده در اجتماعات بیماری را طولانی می‌کند و خستگی را در تن همکاران ما باقی می گذارد. ما قبول داریم چرخه اقتصادی باید بچرخد، اما آیا بازگشائی پارک‌ها و بوستانها تصمیم منطقی است»؟
سلیمی بیان کرد: «آنچه نیاز مبرم ما است، لوازم حفاظتی و کیت‌های تشخیصی است. این تست‌ها به میزان کافی در دسترس ما نیست. در حالی که متخصصان ما، بویژه آنها که کاندیدای جراحی می شوند، باید به کرات تست شوند. متخصصان ما و بیمارانی که کاندیدای جراحی می‌شوند، باید چکاپ شوند. حداقل با بروز علائم مشکوک باید تست شوند. باید تست pcr در اختیار داشته باشند. درست است که تعداد تست‌ها در کشور محدود است، اما باید به فکر تامین منابع باشند».