خرید و فروش غیرقانونی آثار باستانی به صورت آنلاین در دوران بحران ویروس کرونا افزایش یافته است. نتایج یک پروژه تحقیقاتی با عنوان پروژه «ATHAR» که به بررسی فروش غیرقانونی آثار باستانی در دنیای مجازی میپردازد، نشان میدهد آمار فروش آثار باستانی غارتشده در خاورمیانه و آمریکایی شمالی در گروههای فیسبوک در ماههای اخیر […]
خرید و فروش غیرقانونی آثار باستانی به صورت آنلاین در دوران بحران ویروس کرونا افزایش یافته است.
نتایج یک پروژه تحقیقاتی با عنوان پروژه «ATHAR» که به بررسی فروش غیرقانونی آثار باستانی در دنیای مجازی میپردازد، نشان میدهد آمار فروش آثار باستانی غارتشده در خاورمیانه و آمریکایی شمالی در گروههای فیسبوک در ماههای اخیر که بسیاری از کشورها در قرنطینه به سر میبردند، افزایش یافته است. برای مثال هفته گذشته، سارقان آثاری را از مسجدی در نزدیکی «عرائش» شهری واقع در مراکش ربودند، حالا تصاویر این آثار در گروههای قاچاق و فروش غیرقانونی آثار باستانی فیسبوک به اشتراک گذاشته شده است. به گفته «کیتی پائول» یکی از سرپرستان این پروژه تحقیقاتی، محققان شاهد افزایش پستها و تصاویر به اشتراکگذاشته شده از آثار غارتشده در چند ماه اخیر بودهاند. «پائول»، آسیب پذیر بودن موزهها و محوطههای باستانشناسی در دوران بحران را یکی از عوامل این رویداد عنوان میکند. این تیم تحقیقاتی کوچک، بیش از ۱۲۰ گروه فیسبوک را که هرکدام شامل اعضای کم تا ۳۰۰ هزار نفر میشدند را مورد بررسی قرار داده است. یازده گروه از این ۱۲۰ گروه بین ۱۰۰ الی ۳۰۰ هزار عضو و ۳۶ گروه نیز ۲۰ الی ۸۲ هزار نفر عضو داشتند.
کشف غار طبیعی در گیلان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان از کشف یک غار طبیعی در منطقه دیلمان خبر داد.
شهرود امیرانتخابی افزود: این غار نویافته در بستر شیب کوه آهکی در ابتدای مسیر راه دیلمان به کارخانه سیمان قرار دارد و دارای راهروهای باریک و در سقف آن انواع قندیلهای زیبا نقش بسته است. وی با بیان اینکه تا کنون ۱۱۰ غار در گیلان شناسایی شده است، ادامه داد: قرارگیری این غار طبیعی در کنار مسیر اصلی میتواند بهعنوان یک جاذبه طبیعی در رونق گردشگری این منطقه نقش بسزایی داشته باشد.
وی اظهار داشت: بررسیهای مشترک کارشناسان میراث طبیعی و باستان شناسان هنوز به اتمام نرسیده و به زودی مسیریابی کامل این غار انجام خواهد شد. امیرانتخابی گفت: همچنین پرونده ثبتی این اثر طبیعی تهیه و برای ثبت در فهرست آثار ملی به وزارتخانه متبوع ارسال خواهد شد.
خدمات متفاوت کتابخانه موزه انقلاب اسلامی
کتابخانه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در اقدامی جدید، فرآیند سفارش و تحویل کتاب به متقاضیان را به صورت غیر حضوری انجام می دهد. با توجه به شرایط فعلی کشور و اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا، کتابخانه تخصصی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اقدام به ثبت سفارشات به صورت اینترنتی و ارسال کتابها از طریق پیک برای متقاضیان کرده است.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت موزه انقلاب اسلامی مراجعه و یا با شماره تلفن ۸۸۶۵۷۰۲۰ تماس بگیرند.کتابخانه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با دارا بودن بیش از ۲۶۰۰۰ عنوان کتاب، پایان نامه، نشریه و بیش از ۳۰۰۰ عنوان کتاب دیجیتال، جامعترین کتابخانه تخصصی با موضوعات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در کشور است.