تهران همچنان در تب و تاب اپیدمی!
تهران همچنان در تب و تاب اپیدمی!

    کیانوش جهانپور رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کرونا گفت: «از (روز دوشنبه) تا روز ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی۱۳۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۹۹۹۷۰ نفر رسید». به گزارش […]

 

 

کیانوش جهانپور رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کرونا گفت: «از (روز دوشنبه) تا روز ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی۱۳۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۹۹۹۷۰ نفر رسید».
به گزارش «جمله» وی ادامه داد: «متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۳ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۳۴۰ نفر رسید». جهانپور خاطرنشان کرد: «خوشبختانه تاکنون ۸۰۴۷۵ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده‌اند».
به گفته وی ۲۶۸۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و همچنین تاکنون ۵۱۹ هزار و ۵۴۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

یکصد هزار مبتلا به کووید-۱۹
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۷۶ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۹۹۹۷۰ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۶۳۴۰ نفر فوت شده و ۸۰۴۷۵ نفر بهبود یافته‌اند.
«علیرضا زالی» فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران با بیان اینکه هنوز تعداد قابل توجهی بیمار در بخش‌های ویژه و عادی بیمارستان‌ها در تهران بستری هستند، اعلام کرده است؛ این استان هنوز در تب و تاب اپیدمی است و ممکن است، شرایط متفاوتی در روز‌های آینده در تهران حاکم شود.
«ایرج حریرچی» معاون کل وزارت بهداشت هم با اشاره به روند صعودی بیماری در برخی استان‌ها به ویژه استان خوزستان و هرمزگان از شناسایی ۱۰۷ بیمار در یک بازار ماهی فروشی در بندرعباس خبر داده و گفته است؛ «تمامی این افراد ایزوله شده و از شیوع بیشتری بیماری جلوگیری شده است».
وی معتقد است؛ «عادی‌انگاری بیماری کرونا، مهم‌ترین خطری است که کشور را تهدید می‌کند».
«محسن حاجی میرزایی» وزیر آموزش و پرورش نیز در خصوص بازگشایی مدارس در شهرهای با وضعیت سفید اعلام کرده است؛ «تصمیم‌گیری در مورد بازگشایی مدارس بر عهده ستاد مبارزه با کرونا و بر اساس پروتکل‌های بهداشتی اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت است و هر زمان که مسئولان بهداشت کشور اجازه دهند، مدارس را بازگشایی خواهیم کرد».
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور نیز درباره چرایی عدم اعلام آخرین آمار مرگ ومیر در کشور توضیحاتی را ارائه کرد.
«سیف ا… ابوترابی» سخنگوی سازمان ثبت احوال در گفت‌وگو با ایلنا درباره اعلام آمار مرگ‌ومیر در سه ماه آخر سال ۹۸ گفت: «به طور معمول آمار سه ماهه آخر هر سال تا پایان فروردین یا اردیبهشت سال بعد اعلام می‌شود که با توجه به اعلام ستاد ملی کرونا در خصوص عدم اعلام آمار از سوی دیگر نهادها همه آمار در ستاد ملی کرونا قرار گرفته و از سوی آنها اعلام خواهد شد».

جانباختن چهار نفر از پرسنل مامایی
دکتر کیانوش جهانپور در نشست آنلاین خبری با اصحاب رسانه گفت: «با توجه به اینکه تا کنون ۸۰ هزار و ۴۷۵ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در کشورمان بهبود یافته و ترخیص شده‌اند، ما جزو پنج کشور صدرنشین در زمینه بهبودی مبتلایان به کووید-۱۹ هستیم. تاکید می‌کنم که رعایت فاصله‌گذاری و رعایت نکات بهداشت فردی کماکان بر قوت خود باقی است و چه بسا با وجود تردد‌ها جدیت بیشتری را می‌طلبد. امیدواریم مردم با رعایت این نکات و با پایش رفتار اطرافیان و افراد جامعه ما و همکاران‌مان را در مبارزه و مواجهه با این ویروس منحوس یاری کنند و همراهمان باشند».
وی در ادامه صحبت هایش ضمن تبریک روز ماما، گفت: «همکاران ماما خدمات زیادی را در حوزه مراقبت و مقابله با کرونا در این روز‌ها ارائه کرده‌اند. متاسفانه چهار نفر از همکاران ماما را طی این مدت به عنوان شهید خدمت از دست دادیم و چندین نفر هم به عنوان مبتلا به کرونا درگیر بیماری بودند».
رئیس قرارگاه مقابله با کرونا در پاسخ به سوالی در خصوص انتشار لیست شهرهای سفید، با تاکید بر اینکه منتشر کنندگان لیست شهرهای سفید خودشان باید در این باره پاسخگو باشند، گفت: «سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این نبوده و نیست که به صورت متمرکز لیست این شهرها را اعلام کنیم و سیاست مان «اعلام متمرکز» نیست».
وی افزود: «در این خصوص روالی که تعریف شده، تصمیم گیری در دانشگاه های علوم پزشکی در استان هاست به این صورت که مناطق سفید در استان را احصا می کنند و با هماهنگی با مرکز، اعلام می کنند. البته این فهرست ها هر ۵ روز یکبار به روز می شوند، به این معنی که هر رنگی که برای منطقه ای اعلام می‌شود تنها ۵ روز اعتبار دارد و ممکن است تغییر کند.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: «برای اعلام این مناطق هم اپلیکیشن ماسک در دسترس مردم قرار دارد که تنها اپلیکیشن مورد تایید وزارت بهداشت است و فهرست شهرهایی که سفید، زرد و قرمز لقب می‌گیرند، در آن اعلام می شود».

بازگشایی مساجدی که باز بودند!
جهانپور در پاسخ به سوالی در خصوص برگزاری تجمع های مذهبی در مناطق مختلف گفت: «ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که وقتی گفته می شود در مناطق سفید بازگشایی مساجد برای اقامه نماز جماعت خواهیم داشت و همچنین قرار است نماز جمعه در این شهرها اقامه شود، همه با رعایت پروتکل هایی هستند که تهیه و ابلاغ شده است».
وی افزود: «بر اساس این پروتکل ها قرار نیست مثلا شاهد توزیع افطاری یا چای دادن و امثال اینها باشیم و حتی لازم است افراد سجاده و مهر با خودشان ببرند. در عین حال وضوخانه مساجد هم تعطیل است. منطقه سفید به معنای شرایط عادی نیست؛ بنابراین صرفا در مناطق سفید مادامی که وضعیت سفید ادامه داشته باشد، افراد می‌توانند به صورت معدود و مشروط به پروتکل‌های بهداشتی برخی مراسم و تجمعات مذهبی را برگزار کنند. البته در مناطق زرد و قرمز کماکان ممنوعیت برگزاری نماز جماعت و تجمع های مذهبی حکمفرماست».
این روزها در حالی مسئولان موضوع بازگشایی مساجد را با توجه به ماه رمضان مطرح می کنند، که بسیاری از متولیان پیش از این اقدام به بازگشایی مساجد تحت نظارت خود کرده بودند.
در همین رابطه «سیدمحمد غروی»، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه «خودم در مسجدی که هستیم یک روز تعطیلی نماز نداشتیم» به خبرگزاری برنا گفت: «در مسجد مراسم سخنرانی را هم برقرار کردیم و موردی هم از ابتلای فردی به کرونا به دلیل حضور در مسجد پیش نیامده است». غروی ادامه گفت: «در نتیجه کاری که حضرات در بستن مساجد کردند برای من قابل توجیه نیست و اعتقادی به بسته شدن کامل درهای مساجد ندارم».
غروی ضمن تاکید کرد: «گمان می‌کنم زورشان به هیچ‌کس و هیچ‌جا نرسیده و تنها جایی که زورشان می‌رسد به مساجد و حرم‌هاست».
وی اظهار کرد: «تا امروز یک شب هم من نماز جماعتم را تعطیل نکردم برنامه‌های ماه شعبان و اعیاد آن را هم برگزار کردیم. در حال حاضر هم برنامه ظهر و هم قبل از مغرب داریم».