جمله: زنان روستایی گروه هایی هستند که محصولات آنان در مناطق دور افتاده تولید می شود و به بازارهای فروش و عرضه مستقیم و غرفه های واقعی دسترسی ندارند. اما با ورود به استارتاپ ها، غرفه های مجازی در شبکه هایی استارتاپی برای آنان فراهم می شود. بر اساس برنامه زنان روستایی […]
جمله: زنان روستایی گروه هایی هستند که محصولات آنان در مناطق دور افتاده تولید می شود و به بازارهای فروش و عرضه مستقیم و غرفه های واقعی دسترسی ندارند. اما با ورود به استارتاپ ها، غرفه های مجازی در شبکه هایی استارتاپی برای آنان فراهم می شود. بر اساس برنامه زنان روستایی برای فروش محصولات و تولیدات از طریق استارتاپ ها آموزش می بینند. بر اساس آمار ۱۱ میلیون زن روستایی در کشور زندگی می کنند که ۳۰ درصد جمعیت زنان را تشکیل می دهند. این زنان نقشی فعال در تولید محصولات کشاورزی و دامی دارند، اما بازاریابی و فروش محصولات تولیدی بزرگترین مانع پیش روی فعالیت های اشتغالزایی زنان روستایی است.
حمایـــت از زنان روستایی و عشایری یکی از برنامههای سند ارتقای وضعیت زنان است و تاکنون به استانداردسازی محصولات کشاورزی بانوان پرداخته شده است. همچنین شاخصهایی تحت عنوان شاخصهای عدالت جنسیتی را در ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهور در سال ۹۶ به تصویب رسید که این شاخصها خط کشهای اندازهگیری تغییرات اتفاق افتاده در بهبود وضعیت زنان هستند.
معاون زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان این مطلب گفت: در انتهای سند هم یک برنامه عملیاتی پایش و ارزیابی پیش بینی شده که بر مبنای شاخصهای عدالت جنسیتی پایه ریزی شده و هر کدام یک شناسنامه دارد که در همین ماه برای همه استانها ابلاغ میشود.
به گفته معصومه ابتکار؛ خوشبختانه دولت نسبت به موضوع عدالت جنسیتی توجه ویژه داشته و با رویکرد برنامهای به آن پرداخته است؛ این سند هم راهبرد و هم برنامه اجرایی دارد.
حمایت از زنان روستایی و عشایری
یکی از پروژههای مشترک که نزدیک به سه سال در حال اجرا است، استانداردسازی محصولات کشاورزی توسط زنان روستایی است که در کل کشور در حال اجرایی شدن است و زنان روستایی را در بحث تولیدات محصولات سالم توانمند میکند. به گفته ابتکار تاکنون ۱۰۶ محصول روستایی استاندارد سازی شده در سطح کشور داریم که از این میان ۴۶ برند به ثبت رسیده که قابلیت ارائه در صادرات دارند زیرا هر کدام گواهی استاندارد را دارا هستند.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به پروژههای ملی اجرا شده در استانها اشاره کرد و افزود: در تعامل با سایر سازمانها، طرح تولید محصولات سالم با جهاد کشاورزی را پیش گرفتهایم. همچنین امسال طرح حمایت از تولید گیاهان دارویی را داریم که حتماً در استان کرمان هم اجرا خواهد شد. علاوه بر آن، توانمندسازی زنان روستایی با تاکید بر بحث بوم گردی را داریم که فرصت خوبی برای معرفی محصولات زنان روستایی فراهم کرده است.
وی افزود: در بحث زنان سرپرست خانوار، با همکاری وزارت کشور، طرحی را با همکاری یک تشکل مردمی به نام کاردوک اجرا کردیم که بیش از ۸۰۰ نفر زن سرپرست خانوار استان کرمان را مورد توجه قرار دادیم.
طرح نهضت سواد آموزی و گفت و گوی ملی خانواده
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: طرح نهضت سواد آموزی برای حمایت از توسعه سواد آموزی زنان روستایی و عشایری و تولید محتوای آموزشی برای آنان را در دست اجرا داریم.
وی ادامه داد: در همکاری با وزارت آموزش و پرورش هم طرح گفت گوی ملی خانواده و مهارت گفت گوی مؤثر و افزایش مشارکت اجتماعی دختران دانشآموز را اجرا کردیم. شاخصهای خانواده را هم در ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهوری در پایان سال ۹۸ برای نخستین بار بررسی و رصد و تصویب شد تا از ابعاد مختلف وضعیت خانواده ایرانی سنجیده شود. با دانشگاه فرهنگیان هم در جهت توان افزایی دانشجویان برنامه همکاری چیده شده است.
وی به توان افزایی سازمانهای مردم نهاد هم اشاره کرد و یادآور شد: پرتال معاونت برای ثبت نام تشکلها باز است و تشکلهای توانمند میتوانند برای ارتقای وضعیت زنان ثبت نام کنند.
ارتقای تاب آوری اجتماعی هم از دیگر برنامههای معاونت امور زنان و خانواده است که ابتکار از آن یاد کرد و گفت: تاکنون در ۹۵۰ نقطه کشور این طرح اجرا شده و به افراد در معرض آسیب و مشکلات کمک میکند تا در کنار افزایش خودباوری، بتوانند مسائل را با ارائه راهکار و راه حل در سطح محله مرتفع کنند. ما برای استان کرمان هم پروژه آمادهای داریم که پیشنهاد ما این است که در محلهایی که آسیب بیشتر دارد با قدرت و وسعت بیشتر اجرا شود.
ابتکار اعلام کرد: از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مبلغ ۷۰ میلیون تومان برای افزایش سطح تاب آوری مناطق پرخطر استان کرمان در نظر گرفته شد که ۷۰ میلیون تومان هم از سوی استاندار کرمان اختصاص یافت.