عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران جزئیات توافق سپاه تهران و مدیریت شهری برای مرمت عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد را تشریح کرد. حجت نظری گفت: طی صحبت هایی که با سردار یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله انجام شد متوجه شدیم سپاه نیز از مرمت عمارت کلاه فرنگی معروف به عشرت […]
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران جزئیات توافق سپاه تهران و مدیریت شهری برای مرمت عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد را تشریح کرد.
حجت نظری گفت: طی صحبت هایی که با سردار یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله انجام شد متوجه شدیم سپاه نیز از مرمت عمارت کلاه فرنگی معروف به عشرت آباد که در داخل پادگان سپاه قرار دارد، استقبال میکند.
وی با بیان اینکه فرمانده سپاه محمد رسول الله که این عمارت در داخل مقر آنها قرار دارد اعلام کرد که بعد از مرمت می توان این عمارت را در راستای تعامل با فضای شهر، در معرض دید عموم قرار داد افزود: البته از آنجایی که این عمارت در داخل پادگان سپاه قرار دارد ممکن است بازدید از این عمارت در روزهای خاصی از هفته برای عموم مردم امکان پذیر باشد.
نظری با تاکید بر اینکه در جلسه روز گذشته با حضور سردار یزدی و رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران جمع بندی نهایی صورت گرفت و بزودی تفاهم نامه ای فیمابین شهرداری و سپاه محمد رسول الله نیز در این راستا منعقد می شود گفت: مقرر شد سازمان زیباسازی به عنوان مجری طرح، در گام اول ارزیابیهای فنی نحوه مرمت را انجام دهد و بعد از آن با برگزاری مناقصه مجری اصلی مرمت عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد مشخص خواهد شد.
عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد ساختمانی متعلق به دوره قاجار است که در میدان سپاه در داخل پادگان ولیعصر قرار دارد.
«فرنی» سوگلی سفرههای افطاری
ماه رمضان که از راه میرسد با خودش کوله باری از رسم و رسوم و آداب و سنت را به همراه میآورد. سفرهها رنگ دیگری به خود میگیرد و زولبیا بامیه، عطر ریحان و نعناع و بوی خوش فرنی بر سر سفرههای افطار خودنمایی میکند.
«فرنی» سوگلی سفرههای افطاری اقوام گلستانی است، و از دیر باز جایگاه ویژهای در میان اقوام فارس، ترکمن، قزاق و… گلستان داشته و اهمیت جایگاه غذایی آن بر سر سفرههای افطار به قدری است که چند روز مانده به شروع ماه مبارک رمضان خانوادهها دیگهای مخصوص پخت فرنی که از جنس مس، قلع است، برای پرداخت و نوسازی به دست استادکار داده میشود تا فرنی ماه رمضان در بهترین حالت طبخ شود.
علاوه بر دیگ مخصوص، بسیاری از خانوادهها که عمدتا خود کشاورز هستند مقداری از برنج مرغوب خود را به روش سنتی آرد کرده و در کنار شیر محلی در طبخ فرنی از آن استفاده میکنند. درست کردن فرنی با این آداب خاص سالیان درازی است که به سنتی خاموش در بین اقوام گلستانی تبدیل شده و دست به دست و از مادر به دختران در حال انتقال است.