برگزاری روز قدس به شکل نمادین و خودرویی
برگزاری روز قدس به شکل نمادین و خودرویی

    با نزدیک شدن به روز قدس و پس از آن ایام عید فطر، وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا تمهیدات ویژه ای اتخاذ کرده اند. بر اساس برخی شنیده ها، مسئولان با توجه به نزدیک شدن روز قدس، عید فطر و پس از آن ایام مناسبتی در خرداد ماه تصمیم دارند […]

 

 

با نزدیک شدن به روز قدس و پس از آن ایام عید فطر، وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا تمهیدات ویژه ای اتخاذ کرده اند. بر اساس برخی شنیده ها، مسئولان با توجه به نزدیک شدن روز قدس، عید فطر و پس از آن ایام مناسبتی در خرداد ماه تصمیم دارند با اتخاذ تمهیداتی ویژه امکان برگزاری مراسم های این ایام را ایجاد کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از روز گذشته تا کنون و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی یک هزار و ۷۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد.
به گزارش «جمله» ، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «از بین مبتلایان جدید، ۳۲۵ مورد بستری و ۱۴۳۲ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۱۸ هزار و ۳۹۲ نفر رسید».
وی افزود: «متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶ هزار و ۹۳۷ نفر رسید و امروز بعد از ۷۰ روز، تعداد موارد فوتی روزانه به کمتر از ۴۰ مورد رسید».
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت یادآور شد: خوشبختانه تا کنون ۹۳ هزار و ۱۴۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: «دو هزار و ۷۱۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند».
به گفته جهانپور تا کنون ۶۷۲ هزار و ۶۷۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است اما از سوی دیگر وضعیت خوزستان همچنان قرمز است و این استان بیشترین میزان بستری و غربالگری را نیز دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت: «به هیچ وجه در وضعیت عادی به سر نمی بریمسخنگوی وزارت بهداشت: به هیچ وجه در وضعیت عادی به سر نمی بریم. بیشترین موارد شناسایی شده کرونا را موارد سرپایی تشکیل می دهند. کمترین تعداد مبتلایان بستری را طی ماه‌های اخیر داشته ایم».
جهانپور ادامه داد: « راهپیمایی روز قدس به جز در مناطق سفید که به صورت تجمع در محل نماز جمعه ها خواهد بود، در شهر تهران راهپیمایی خودرویی روز قدس با هدایت سپاه برگزار می شود».

برگزاری روز قدس «خودرویی» به علت وضعیت «قرمز» تهران
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز شنبه در جریان نشست ستاد ملی مقابله با کرونا گفت مراسم عید فطر و راهپیمایی روز قدس با رعایت موازین بهداشتی برگزار خواهد شد.
روحانی درباره برگزاری نماز عید فطر گفت: «بنا شد در سراسر کشور نماز عید فطر باشد اما در مکان‌هایی که اجتماع بزرگ مثل مصلی‌ها برگزار می‌شود، برای رعایت مسائل بهداشتی انجام نشود. اما مساجد، محلات و حسینیه‌ها نماز را با رعایت پروتکل‌ها بخوانند. می‌توان این نماز را هم در خانه‌ها به شکل جمعی یا فردی خواند.»
او همچنین درباره بازگشایی اماکن مذهبی از جمله حرم امام هشتم شیعیان گفت: «قرار شد بعد از ماه رمضان اماکن متبرکه و مذهبی در چارچوب دستورالعمل‌ها که وزارت بهداشت به آنها داده، حرم‌ها و صحن‌هایشان باز شود اما رواق‌ها بسته است.»
آقای روحانی همچنین از برگزاری مراسم روز قدس در تهران «به شکل نمادین و خودرویی» خبر داد و گفت: «در مورد شهر تهران دستورالعمل دیگری مدنظر داریم چون شرایط قرمز است و نماز جمعه هم نداریم. تهران پایتخت است و نمی‌شود کاری نکرد. قرار است مسئولیت را سپاه برعهده بگیرد و از یک مبدا تا انتها از طریق خودرو حضور داشته باشیم که یک حرکت تبلیغاتی است… در خودرو هم سرود خوانده می‌شود و هم می‌توان پرچم در دست داشته باشیم.»
به گفته او در ۲۱۸ شهر دیگر که در مناطق سفید قرار دارند، می‌توان روز قدس را با مراعات پروتکل‌های بهداشتی برگزار کرد؛ با این وجود افزود که این مراسم «نه به عنوان راهپیمایی بلکه به شکل اجتماع در مکان نمازجمعه در مناطق سفید برگزار می‌شود.»

دوران شیوع کرونا تمام نشده است
آقای روحانی با اشاره به اینکه «دوران شیوع کرونا تمام نشده ولی شرایط ما از دیروز بهتر است» افزود که اکنون «مهارت مردم و کادر درمانی ما به مراتب بالا رفته است و به خوبی پرستاران و پزشکان این ویروس را می‌شناسند و علائم این بیماری را می‌دانند. روزهای اول نمی‌دانستند سردرد، درد عضلات، از دست رفتن چشایی و بویایی هم می‌تواند علائم ابتلا به ویروس کرونا باشد و فقط به سرفه و تب و تنگی نفس اکتفا شده بود.»
آقای روحانی با تاکید بر اینکه «فرد مبتلا به کرونا باید فورا از جامعه جدا شود» افزود که در این باره مصوبه ستاد ابلاغ شده اما اجرا نشده است.
او گفت: «مقرر شده بود که هر فرد مبتلایی که شناسایی می‌شود، به طور مثال از طریق کیت آزمایشگاهی مثبت تشخیص داده شد، بلافاصله باید به خود فردِ مبتلا، به خانواده و محل کار وی باید ابلاغ کنیم [اما] این اتفاق نیافتاده است…روز گذشته سه چهار مورد را به طور تصادفی بررسی کردم و مشخص شد این اطلاع‌رسانی انجام نشده است؛ فرد مبتلا آزمایش شده و جواب آزمایش او مثبت شده است اما به خود او نیز اطلاع نداده‌اند و بیمار خود پی‌گیری کرده است اما جواب قطعی نگرفته است. در موارد زیادی به خانواده مبتلا به کرونا و محل کار وی گزارش نشده است. این اطلاع‌رسانی مصوبه ستاد بوده و انجام آن ضروری است.» او همچنین ضمن نقد به معیارهایی که برای تشخیص ابتلا به کرونا در کشور در نظر گرفته شده گفت: «یکی معیار را سی‌تی اسکن و دیگری معیار را آزمایش خون و بزاق یا پی‌سی‌آر و دیگری آزمایش سرولوژی را معیار می‌داند و دیگری آن را باطل می‌داند. این ناهماهنگی نه در خیابان بلکه در میان پزشکان دیده می‌شود. فرد به پزشک مراجعه می‌کند و به او می‌گویند روش‌های دیگر را کنار بگذار ریه‌ات سالم است مبتلا نیستی.»
او افزود: «همانطور که سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل‌هایی را صادر می‌کند، وزارت بهداشت و درمان [نیز] باید در مرحله اول برای کادر پزشکی و بیمارستان‌ها ابلاغ کند و دستورالعمل‌ها و علائم و ویژگی‌های این بیماری را یکسان سازی کنیم.»
رئیس جمهور همچنین اعلام کرد: «افراد مبتلا باید قرنطینه شوند که یک اصل است؛ اگر این افراد در جامعه برای خود بچرخند، اقدامات ما بی‌فایده می‌شود و از بین می‌رود.»
بر این اساس تاکید کرد: «بیماریابی باید بطور وسیع و علمی باشد، مبتلایان را پیدا کنیم جداسازی کنیم و در منزل خودشان یا بیمارستان و نقاهتگاه‌ها که در نظر گرفته شد قرنطینه کنیم.»

موج دوم “کرونا” شروع شده
بر اساس این گزارش، دکتر سارا شاه آبادی مدیرگروه کنترل بیماری‏های مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به افزایش آمار مبتلایان کرونا در کشور، گفت: «شواهد امر نشان می‌دهد موج دوم این بیماری در کشور آغاز شده و این شرایط می‌طلبد که مردم بیش از پیش رعایت نکات بهداشتی و حفافظتی را در برابر ویروس “کرونا” داشته باشند».
شاه آبادی تصریح کرد: «با گذشت سه ماه از شیوع بیماری کرونا تمام مردم نسبت به خطرات این بیماری آگاه شده‌اند، اما همچنان شاهد بی خیالی و بی احتیاطی از سوی بسیاری افراد هستیم».
مدیرگروه کنترل بیماری‌ها مرکز بهداشت استان کرمانشاه تصریح کرد: «بسیاری مردم از انجام مراقبت های بهداشتی و حفاظتی خسته شده‌اند، اما باید بدانند تا زمان پایان کرونا این مراقبت ها باید ادامه داشته باشد».
وی افزود: «مردم باید بدانند هرچه آمار مبتلایان افزایش یابد، به تبع مرگ و میر ناشی از این بیماری هم افزایش می یابد و همه باید برای حفظ جان و سلامت خود و عزیزانشان نکات بهداشتی را رعایت کنند» .
شاه آبادی خاطرنشان کرد: «مانند همیشه توصیه اکید ما خودداری از حضور غیرضروری در سطح جامعه، رعایت فاصله اجتماعی با افراد جامعه و استفاده از ملزومات حفاظتی از جمله ماسک و دستکش برای پیشگیری از شیوع کرونا است».