رعایت مقررات ملی ساختمان در ساختمان های بلند پایش می شود
رعایت مقررات ملی ساختمان در ساختمان های بلند پایش می شود

    نشست ضرورت توسعه و ترویج استفاده از سیستم های جداساز لرزه ای و میراگرها به ویژه در ساختمان های بلند، سازه های دریایی، و پل ها، برگزار شد. نشست دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با حضور مدیرکل و کارشناسان آن دفتر و همچنین رییس دانشکده عمران دانشگاه امیرکبیر و دو شرکت استارتاپی […]

 

 

نشست ضرورت توسعه و ترویج استفاده از سیستم های جداساز لرزه ای و میراگرها به ویژه در ساختمان های بلند، سازه های دریایی، و پل ها، برگزار شد.
نشست دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با حضور مدیرکل و کارشناسان آن دفتر و همچنین رییس دانشکده عمران دانشگاه امیرکبیر و دو شرکت استارتاپی وابسته به دانشگاه های تهران و امیرکبیر و مدیر آموزش سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی در ساختمان دادمان برگزار شد.
حامد مانی فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان گفت: در زلزله های رخداده در کشور از جمله زلزله های ایلام، خراسان شمالی، کرمان و به ویژه زلزله آبان ۹۶ کرمانشاه در شرایط ایستایی سازه، یکی از پارامترهای اصلی در تلفات جانی و مادی، تخریب سازه ای و شکست میان قاب ها بود.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان تصریح کرد: رعایت مقررات ملی و کنترل ساختمان به ویژه در ساختمان های مهم، پایش می شود و در دستورکار بخش کنترل و نظارت عالیه دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان قرار دارد.
مانی فر بر ضرورت توسعه و ترویج استفاده از سیستم های جداساز لرزه ای و میراگرها خصوصا در ساختمان های بلند، تاکید کرد.
در این نشست، در خصوص توجیه پذیری اقتصادی طرح بهسازی و تجهیز ساختمان ها به جداسازه ها و میراگرها نکاتی ارایه شد. بنا بر اعلام نمایندگان شرکت های استارتاپی حاضر در نشست، سیستم های جداساز لرزه ای علاوه بر آنکه قابلیت احیای هزینه های اجرای جداساز لرزه در ساختمان را دارند از بروز هزینه های اضافی و هدر رفت سرمایه در طی عمر مفید سازه ها و ساختمان ها جلوگیری کرده و به طور قابل ملاحظه ای منفعت اقتصادی دارند.
میراگرها فنرهای بسیار بزرگی هستند که در سازه های ساختمانی استفاده می شوند و سرعت و شدت لرزش ها را کاهش می دهند. گفته می شود میراگرها در سازه های دریایی و ساختمان های بلند، کاربرد فراوانی دارند و موثر عمل می کنند.
جداسازهای لرزه ای به منظور بهسازی راه ها و ساختمان ها در طراحی فوندانسیون و زیر طبقات اول ساختمان ها استفاده می شوند. این تکنولوژی در پل ها، زیر عرشه و پایه های پل، سازه های مخازن و فرودگاه ها کاربرد دارد. اجرای این روش بر افزایش ظرفیت، مقاومت و شکل پذیری اجزای سازه ای اصلی موثر بوده و هیچ تاثیری در کاهش نیروهای زلزله و خسارات اعمال شده به اجزای غیرسازه ای ندارد. این روش فقط تاب آوری سازه مورد نظر را افزایش می دهد.

 

نتیجه همکاری مشترک سازمان مجری و مرکز تحقیقات راه
مسکن و شهرسازی:
دستورالعمل لرزه‌ای اجزای سازه‌ای
و غیرسازه‌ای بیمارستان‌ها ابلاغ شد
عضو هیئت مدیره سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی با اشاره به ابلاغ دستور العمل لرزه‌ای اجزای سازه‌ای و غیرسازه‌ای ساختمان بیمارستان‌ها از جانب سازمان برنامه و بودجه، گفت: این دستورالعمل که به عنوان نشریه شماره ۸۱۶ شناخته می‌شود، نتیجه همکاری پژوهشی مشترک سازمان مجری و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است.
قاسم قربانعلی زاده با بیان اینکه آیین نامه ۲۸۰۰ بیشتر برای طراحی لرزه ای ساختمان های متعارف کاربرد دارد، اظهار کرد: از آنجایی که برای طراحی لرزه ای بناهای پر اهمیتی مانند بیمارستان ها که پس از حوادثی مانند زلزله نیز باید کارکرد خود را حفظ کنند به دستورالعمل جامعی نیاز بود، سازمان مجری طرح پژوهشی مشترکی با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آغاز کرد که به تدوین نشریه شماره ۸۱۶ سازمان برنامه و بودجه منجر شد.
معاون برنامه ریزی و مهندسی سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی افزود: رعایت دستورالعمل جدید در بناهایی که دستورالعمل مناسبی برای آنها وجود ندارد، الزامی است.
عضو هیئت مدیره سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی با اشاره به سابقه همکاری های پژوهشی این سازمان با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ادامه داد: نتیجه این همکاری ها به نتیجه رسیدن ۳۸ طرح پژوهشی است که نشریه های ۷۱۴، ۷۶۶ و ۸۱۶ سازمان برنامه و بودجه درباره الزامات سازه ای، کاربرد میراگرها و طراحی لرزه ای بیمارستان ها بخشی از آنها هستند.

 

توزیع ۵۸۵۰۰ تن سیمان رایگان
به سیل زدگان گلستان
سرپرست بنیاد مسکن گلستان از پرداخت ۲۲۵ میلیارد و ۵۲ میلیون تومان کمک بلاعوض به سیل زدگان خبر داد و گفت: تاکنون ۵۸۵۰۹ تن سیمان رایگان بین سیل زدگان توزیع شده است.
سیدمحمد حسینی سرپرست بنياد مسكن گلستان روند بازسازى واحدهای مسکونی سیل زده را در استان، اعلام کرد.
سرپرست بنیاد مسکن گلستان با یادآوری اینکه تعداد کل واحدهای خسارت دیده استان از سیل، ۲۲ هزار و ۳۵۲ واحد بوده که ۷ هزار و ۷۰۷ واحد آن احداثی و ۱۴ هزار و ۶۴۵ واحد تعمیری برآورد شدند، از اتمام واحدهای تعمیراتی خبر داد و گفت: ۶۳۸۹ واحد تعمیری شهری و ۸۲۹۹ واحد تعمیری روستایی تعمیرات شان به اتمام رسید.
حسینی با اعلام این مطلب که یکهزار و ۳۲۵ واحد احداثی شهری و ۶۳۸۲ واحد احداثی روستایی از سیل گلستان شناسایی و عملیات احداث آنها آغاز شده است، گفت: تاکنون آواربرداری ۴ هزار و ۴۷۰ واحد، پی کنی ۷ هزار و ۶۴۳ واحد معادل ۹۹ درصد، اجرای فونداسیون ۷ هزار و ۴۶۹ واحد معادل ۹۷ درصد، اجرای اسکلت ۷ هزار و ۳۷۰ واحد معادل ۹۶ درصد، اجرای سقف ۷ هزار و ۷۰ واحد معادل ۹۲ درصد، دیوارچینی و اتمام عملیات ساختمانی ۶ هزار و ۴۲۶ واحد معادل ۸۳ درصد از واحدهای احداثی انجام شده است.
به گفته وی، تعداد مالکین معرفی شده به بانکهای عامل با احتساب معیشتی ها ۲۹ هزار و ۲۹۲ نفر است که بانک های عامل با ۲۹ هزار و ۳۹ نفر از معرفی شدگان یعنی معادل ۹۹ درصد عقد قرارداد کرده است. حسینی از پرداخت ۲۲۵ میلیارد و ۵۲ میلیون تومان کمک بلاعوض به سیل زدگان خبر داد و گفت: تاکنون ۵۸۵۰۹ تن سیمان رایگان بین سیل زدگان توزیع شده است.