وام و زمین ساخت ۱۴۵ هزار مسکن  در بافت‌های فرسوده تامین شد
وام و زمین ساخت ۱۴۵ هزار مسکن  در بافت‌های فرسوده تامین شد

    سارا ایرانی/ سال گذشته با تشکیل هیات های اجرایی بازآفرینی در استان‌های مختلف، سرعت بازآفرینی شهری و نوسازی محله های هدف افزایش یافت. این اقدام کمک کرد تا یکی از نقاط ضعف محله های هدف یعنی نفوذ ناپذیری و عدم دسترسی مناسب به شبکه معابر با سرعت بیشتری مرتفع شود. حالا اما این […]

 

 

سارا ایرانی/

سال گذشته با تشکیل هیات های اجرایی بازآفرینی در استان‌های مختلف، سرعت بازآفرینی شهری و نوسازی محله های هدف افزایش یافت. این اقدام کمک کرد تا یکی از نقاط ضعف محله های هدف یعنی نفوذ ناپذیری و عدم دسترسی مناسب به شبکه معابر با سرعت بیشتری مرتفع شود. حالا اما این مهم به مدد ایفای نقش شرکت بازآفرینی شهری ایران به شکلی مثبت و موثر، شاهد بهسازی و زیباسازی حریم معابر و بافت شهریِ محلات فرسود شهری هستیم. شاهد مثال را در شهرهای مختلف می توان مشاهده کرد اما در تهران بعنوان مثال، نوسازی محله تاریخی سنگلج، به درستی صورت گرفته و این نقطه شهر را زیست پذیر و حتی گردشگر پذیر کرده است.
این در حالی است که قرار بود ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی با پرداخت تسهیلات نوسازی به سازندگان و انبوه‌سازان در بافت‌های فرسوده انجام و بستر و شرایط ارائه تسهیلات ساخت، صدور پروانه و هزینه‌های سازمان نظام مهندسی برای سازندگان و انبوه‌سازان در بافت‌‌های ناکارآمد شهری فراهم شود. شرکت بازآفرینی شهری ایران در این میان، ضمن فراهم کردن بستر ارائه ۱۰۰ هزار فقره تسهیلات نوسازی به متقاضیان، خود نیز تولید و ساخت ۴۵ هزار واحد مسکن در بافت‌های ناکارآمد شهری را برعهده گرفته است. این در حالی است که برای جلب سرمایه‌گذار، رونق تولید مسکن و ایجاد اشتغال در راستای ساخت مسکن در حوزه بازآفرینی شهری، باید تلاشی مضاعف انجام شود.
حالا اما مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از تامین تسهیلات و زمین برای ساخت ۱۴۵ هزار واحد مسکونی در حاشیه شهرها و بافت‌های فرسوده خبر داد و گفت: در سال جدید تسهیلاتی برای نوسازی مردمی یا خودمالکی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های هدف از محل تبصره ۱۸ پیش بینی شده است.
وی با اشاره به معرفی ۲۵ هزار متقاضی تسهیلات بازآفرینی به بانک،‌افزود: از این تعداد تاکنون برای ۲۱ هزار متقاضی پرونده تشکیل شده و ۱۱۲۰۰ نفر از آنان، قسط اول تسهیلات بازآفرینی را دریافت کرده‌اند.
وی با بیان اینکه تسهیلات بازآفرینی به سه شکل در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: سقف این تسهیلات در تهران ۲۵۰ میلیون تومان است که ۵۰ میلیون تومان آن با سود ۹ درصد و به شکل مشارکت مدنی و ۲۰۰ میلیون تومان نیز با سود ۱۸ درصد به شکل فروش اقساطی ۱۲۰ ماهه در اختیار متقاضیان قرار می‌‌گیرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت‌: برای مراکز استان‌ها و شهرهایی که بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند، ۲۲۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که باز هم ۵۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد و ۱۷۰ میلیون با سود ۱۸ درصد محاسبه خواهد شد.
به گفته عبوری میزان تسهیلات در نظر گرفته شده برای دیگر شهرها نیز ۱۸۰ میلیون تومان است که ۴۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد و ۱۴۰ میلیون تومان نیز با سود ۱۸ درصد در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در زمینه ودیعه مسکن نیز کارهای خوبی انجام شده است، گفت: در این خصوص برای هر نفر که منازل را در بافت فرسوده تخلیه و آن را برای نوسازی آماده می‌کند، ۴۰ میلیون تومان با سود ۴ درصد و در دوره ۴۸ ماهه در نظر گرفته شده است.
عبوری با بیان این که این تسهیلات برای تمام ۳۱ استان کشور در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: هر استانی که بتواند تعداد بیشتری را جذب کند، تسهیلات بیشتری خواهد گرفت و در این زمینه محدودیت نداریم و همچنین تفاهم نامه‌ای که با سازمان برنامه و بودجه کشور منعقد کرده ایم، قابل تغییر است.
وی درباره میزان بافت‌های فرسوده کشور با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۴۸ هزار هکتار با جمعیت پذیری ۳۰ درصد شهرها را داریم که شامل سه گونه بافت ناکارآمد میانی، بافت تاریخی و سکونتگاه غیررسمی یا حاشیه‌نشینی است، اظهار کرد: این ۱۰۰هزار فقره، گام جدیدی برای نوسازی این بافت‌ها است و قطعا بعد از این که تسهیلات مورد نظر جذب شود، دولت تسهیلات جدیدی را معرفی خواهد کرد.
وی یادآور شد:‌ در کنار این تسهیلات، بسته‌های تشویقی دیگری هم در نظر گرفته شده است؛ به‌عنوان مثال هزینه‌های طراحی، نظارت و اجرا در محلات هدف با هماهنگی سازمان نظام مهندسی تا ۵۰ درصد رایگان شده است. علاوه بر این ۵۰ درصد از هزینه صدور پروانه نیز بر اساس قانون حمایت از تولید رایگان شده است و در نظر داریم تا تفاهم‌نامه‌ای با سازمان شهرداری‌ها و دهیار‌‌های کشور امضا کنیم تا ۵۰ درصد هزینه باقی‌مانده نیز رایگان شود.
وی ادامه داد: همچنین بسته‌های تشویقی برای انشعابات بافت‌های فرسوده در نظر گرفته شده و از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت نیرو پیگیر این هستیم تا این موضوع نیز عملیاتی شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص تامین مسکن ۴۵ هزار واحد مسکونی در حاشیه شهرها نیز توضیح داد: در راستای نامگذاری سال جدید، برنامه‌ریزی کردیم تا املاک در اختیار شرکت بازآفرینی شهری ایران را احصا کرده و حدود ۷۶۵ قطعه زمین در ۲۷ استان و ۵۳ شهر سراسر کشور را آماده کرده‌ایم که ۴۵ هزار واحد مسکونی بر روی آن‌ها در حال بارگذاری است.
گفتنی است که برنامه بازآفرینی شهری در ماه های پایانی سال ۹۶ و با دستور مستقیم رییس جمهوری استارت خورد، در این برنامه سه کانال جدید برای نوسازی بافت های فرسوده در نظر گرفته شد که این سه کانال شامل نهاد توسعه گر، نهاد تسهیل گر و نهاد کارگزار است و بنا به اظهار نظر مسئولان امر هدف از تعریف این سه نهاد ورود مستقیم بخش خصوصی به نوسازی بافت فرسوده است، چرا که همان گونه که می دانیم انبوه سازان که نماد بخش خصوصی در حوزه مسکن هستند پس از پروژه مسکن عملا کار چندانی در دست نداشتند و با اجرای این برنامه می توانند بار دیگر نبض بازار مسکن را در دست بگیرند. همچنین در برنامه ملی باز آفرینی شهری، دولت در نظر دارد به عنوان نهاد تسهیل گر موانع موجود بر سر راه بخش خصوصی را بر دارد تا روند نوسازی در بازده زمانی کوتاه تری به ثمر برسد.