انتقال پادگان ۰۶ اتفاق نیست؛ یک جریان است
انتقال پادگان ۰۶ اتفاق نیست؛ یک جریان است

    عملیات احداث بوستان بزرگ ارتش روز شنبه در آیینی ویژه با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد. آیین آغاز عملیات احداث بوستان بزرگ ارتش در محدوده خیابان پاسداران، روز شنبه، ۱۷ مردادماه با حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، جمعی از امرا و فرماندهان ارتش و نیروهای مسلح و مسوولان شهر […]

 

 

عملیات احداث بوستان بزرگ ارتش روز شنبه در آیینی ویژه با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد. آیین آغاز عملیات احداث بوستان بزرگ ارتش در محدوده خیابان پاسداران، روز شنبه، ۱۷ مردادماه با حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، جمعی از امرا و فرماندهان ارتش و نیروهای مسلح و مسوولان شهر تهران در محل پادگان ۰۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
بوستان ۳۵ هکتاری ارتش در قلب خیابان پاسداران قرار دارد. بوستانی‌که سال‌هاست مردم آن را به نام پادگان ۰۶ ارتش می‌شناسند؛ قرار است پس از انجام کار‌های آماده‌سازی، در‌های نرده‌ای آبی رنگش به روی مردم باز شود و اهالی پاسداران که بوستانی ندارند، صاحب پارکی ۳۵ هکتاری شوند.
تغییر کاربری و واگذاری این پادگان ‌به شهرداری تهران و تبدیل آن به بوستانی در شرق تهران با پیگیری شورای‌عالی شهرسازی و معماری و پس از سال‌ها انجام شد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه انتقال پادگان ۰۶ یک اتفاق نیست، آن را جریانی خواند که در سایر شهرهای کشور نیز دنبال خواهد شد. محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، روز شنبه ۱۷ خردادماه در آیین آغاز عملیات احداث بوستان بزرگ ارتش، این اقدام بزرگ را مرهون عنایت و نگاه ژرف و بلند رهبر انقلاب اسلامی دانست و گفت: این رویه و طرز تفکر، می‌تواند ما را در ادامه مسیر یاری کند.
او ایجاد روحیه تعاملی بین شورای شهر، شهرداری تهران و شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران را نکته قابل‌توجه در این پروژه دانست و افزود: این نگاه باعث شد تا پس از یک وقفه ۱۰ ساله، انتقال پادگان ۰۶ در مسیر تعیین‌تکلیف قرار گیرد.
اسلامی با بیان اینکه اگر نگاه‌های گذشته و سختی بر مذاکرات حاکم بود ما قطعاً نمی توانستیم به جمع‌بندی برسیم، عنوان کرد: به موجب قانون، ارتش باید سهمی از این انتقال داشته باشد و بخشی نیز در اختیار شهرداری قرار گرفته است که می‌تواند خدمات بزرگی را به شهر و شهروندان ارائه کند.
او ادامه داد: در سرمایه‌گذاری این پروژه نیز بحث ۳۰ به ۷۰ اتفاق افتاده و ساخت‌و‌ساز در بخشی که ارتش مالک آن است با حداقل سطح اشغال انجام خواهد شد. این اتفاق می‌تواند ضمن ایجاد مجرایی تنفسی در کنار بوستان، یک محیط مسکونی و خدماتی را نیز در مجاورت آن ایجاد کند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: این انتقال را به‌عنوان الگویی موفق در سایر شهرهای کشور برای خروج پادگان‌ها از شهرها اجرا خواهیم کرد تا بدین‌وسیله فضاهای عمومی را به‌گونه‌ای توسعه دهیم تا با کیفیت موثر و ماندگار به بهبود کیفیت زندگی شهری بینجامد.
او با تاکید بر نقش کمیته‌های ماده پنج در مدیریت شهری، خاطرنشان کرد: حاکم‌شدن نگاه برد-برد بر اساس نیاز جامعه، کمک کرد تا بتوانیم این مدل توافق را در شورای‌عالی شهرسازی برای اولین‌بار به تصویب برسانیم. انتقال پادگان ۰۶ در این دوره به شورای‌عالی شهرسازی و معماری آمد که سرانجام ما را به این توافق نائل کرد.
اسلامی با تکذیب ساخت و ساز ۱۰۶ میلیون‌مترمربعی در پادگان ۰۶ ابراز امیدواری کرد، ارتش بتواند، ساخت و ساز را در بخش مربوط به خود در قالب یک پروِژه منسجم و زمان‌بندی‌ شده به اجرا درآورد.

 

۵ درصد مساحت تهران در اختیار فضاهای نظامی است
رییس شورای شهر تهران نیز در آیین آغاز عملیات احداث بوستان بزرگ ارتش در محدوده پاسداران، با اشاره به اینکه پنج درصد مساحت شهر تهران در اختیار پادگان‌ها قرار دارد، گفت: دیگر فضاهای نظامی مثل پادگان‌های جی و منطقه ۱۳ نیز می‌تواند سریع‌تر در اختیار مردم قرار گیرند. محسن هاشمی افزود: ۵ درصد مساحت شهر تهران یعنی عددی در حدود دو هزار و ۸۰۰ هکتار در اختیار فضاهای نظامی قرار دارد.
او با قدردانی از تلاش‌های وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی و معماری ایران برای فراهم کردن امکان انتقال پادگان ۰۶ ارتش و تغییر کاربری بخش بزرگی از آن به بوستان شهری، افزود: در اختیار قرار دادن و استفاده از این فضاها، موجبات رضایت مردم را در بر خواهد داشت. رییس شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود به موانع انتقال پادگان‌ها و فضاهای نظامی اشاره و خاطرنشان کرد: منابع مالی مورد نیاز جابجایی و تملک این دست از اراضی را از مهم‌ترین مشکلات در این خصوص برشمرد.
هاشمی، پادگان جی، پادگان منطقه ۱۳ و مجموعه صنایع دفاعی را از دیگر فضاهای نظامی برشمرد که انتقال آنان به خارج از شهر می‌تواند سریع‌تر انجام شود.