درهای موزه «هرمیتاژ» آمستردام از روز دوشنبه و با آغاز سه نمایشگاه بزرگ بار دیگر به روی مردم باز شد. شرایط بازدید از «هرمیتاژ» آمستردام همچون سایر موزههای بازگشاییشده جهان، برای جلوگیری از ابتلا به ویروس «کرونا» با تغییراتی مواجه شده است. به همین منظور در فضای نمایشگاههای مختلف این موزه محل ایستادن و […]
درهای موزه «هرمیتاژ» آمستردام از روز دوشنبه و با آغاز سه نمایشگاه بزرگ بار دیگر به روی مردم باز شد.
شرایط بازدید از «هرمیتاژ» آمستردام همچون سایر موزههای بازگشاییشده جهان، برای جلوگیری از ابتلا به ویروس «کرونا» با تغییراتی مواجه شده است. به همین منظور در فضای نمایشگاههای مختلف این موزه محل ایستادن و عبور و مرور علامتگذاری شده است، به این ترتیب بازدیدکنندگان میتوانند فاصله ۱.۵ متری خود را با یکدیگر هنگام حضور در این مجموعه حفظ کنند. برای به حداقل رساندن میزان ارتباط بین بازدیدکنندگان و کارکنان موزه نیز بلیتهای بازدید از این موزه به صورت آنلاین به فروش میرسد. با این وجود بازدید از این موزه همچنان با استفاده از یک اپلیکیشن به صورت تور صوتی امکانپذیر است. مسوولان موزه «هرمیتاژ» آمستردام، همزمان با بازگشایی، برگزاری و توسعه چند نمایشگاه را درنظر گرفتهاند. این نمایشگاهها شامل نمایشگاه «جواهرات» که با همکاری موزه «هرمیتاژ» سنپترزبورگ شکل گرفته، «گالری پرترههای قرن هفدهم»، «هنر خارجی موزه» و «تزار و شوالیهها» میشود. «هرمیتاژ» آمستردام شعبهای از موزه «هرمیتاژ» سنپترزبورگ است که در شهر «آمستردام» واقع در هلند قرار دارد.
ایران زیباست؛ قلعه «الموت»
قلعه الموت یا دژ الموت مقرّ حسن صباح یکی از قلاع تاریخی ایران است. دژ الموت در منطقه الموت قزوین شمال شرقی روستای گازرخان (قصر خان) قرار دارد. این دژ با ارتفاع ۲۱۶۳ متر از سطح دریا و با تعداد حدود ۴۰۰ پلکان سنگی، تنها یک ورودی از گوشه شمال شرقی اش دارد که بنا به قول عطاملک جوینی به شکل شتر خوابیدهاست.
در دامنه جنوبی کوه خندقی وجود دارد که هر گونه راه نفوذ را می بندد. طول دژ حدود ۱۲۰ متر و عرض آن بین ۱۰ تا ۳۵ متر است. هنگامی که بالای دژ میایستیم تا فاصله حدود ۱۰ کیلومتر دورتر هم قابل مشاهده است. دور تا دور این دژ، پرتگاه است، در حقیقت انتخاب جغرافیا و معماری قلعه تسخیر ناپذیر است.
قلعه الموت درسال ۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است. قلعه الموت تاریخ پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. این دژ محل زندگی حسن صباح رهبر فرقه اسماعیلیه به دژ حسن معروف است. وی در قم در خانواده ای شیعه مذهب به دنیا آمد، مدتی را هم در نیشابور گذرانده است و با افرادی مانند خواجه نظام الملک طوسی و عمر خیام همکلاس بوده است.
در سال ۴۶۹ هجری به مصر می رود و ۳ سال درس می خواند و بعد از آن به ایران برمیگردد و به الموت می رود و در آنجا مستقر می شود. در وصف او گفته اند که مردی مرموز، خوش فکر و پرهیزکار بوده است. وی پس از ۳۵ سال زندگی در قلعه الموت کنار خانوادهاش بر اثر بیماری فوت کرد. سالها بعد مغولان مقبره او را به آتش کشیدند.