رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: امسال بخش عمده طرحهای احیای دریاچه ارومیه پایان مییابد. محمدباقر نوبخت در جریان بازدید از مراحل اجرای سد کانی سیب پیرانشهر اظهار کرد: احیای دریاچه ارومیه با اجرای طرحهای مختلفی از سال ۱۳۹۳ آغاز شد و میتوانیم بگوییم امسال بخش بزرگی از این طرحها پایان یافته و […]
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: امسال بخش عمده طرحهای احیای دریاچه ارومیه پایان مییابد.
محمدباقر نوبخت در جریان بازدید از مراحل اجرای سد کانی سیب پیرانشهر اظهار کرد: احیای دریاچه ارومیه با اجرای طرحهای مختلفی از سال ۱۳۹۳ آغاز شد و میتوانیم بگوییم امسال بخش بزرگی از این طرحها پایان یافته و به بهرهبرداری میرسند.
وی ادامه داد: افزایش ۲۶ سانتی متری تراز و حدود یک هزار و ۸۹ کیلومتر مربعی وسعت دریاچه ارومیه، نشان از موفقیت این طرحها در راستای احیای دریاچه ارومیه است.
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت برای اجرای پروژه انتقال آب از سد کانیسیب به این دریاچه ۱۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری کرده است.
نوبخت با بیان اینکه یکی طرحهای مهم ستاد احیا انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه بود که در این راستا حدود ۳۶ کیلومتر تونل با هدف انتقال سالانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب به این دریاچه احداث شده است گفت: این کار در مراحل پایانی است به طوری که در اواخر تابستان امسال انتظار بهرهبرداری از آن را داریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه از نظر مسائل مالی مشکلی برای تأمین اعتبار این طرح وجود ندارد، افزود: حدود پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برای تزریق در این طرح انتقال باقی مانده که به صورت نقدی پرداخت میشود.
وی یادآور شد: طرح تونل انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه دارای ۳۶ کیلومتر طول است که تاکنون ۳۱ کیلومتر آن احداث و عملیات اجرایی پنج کیلومتر از این تونل باقی ماندهاست تا سالانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب آب را وارد دریاچه ارومیه کند. رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی در این بازدید گفت: سد «کانی سیب» شهرستان پیرانشهر در فاصله ۱۲۹ کیلومتری جنوب ارومیه یک سد تنظیمی است که بخشی از آب ذخیره شده در آن برای احیای دریاچه ارومیه استفاده میشود. فرهاد سرخوش افزود: مراحل احداث این سد که از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است، هم اکنون بیش از ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اعتبارات لازم برای اتمام آن اختصاص یافته که در شهریور امسال آبگیری میشود. وی ادامه داد: ظرفیت این سد ۹۰ میلیون مترمکعب است که جزئی از پکیج انتقال آب از جنوب آذربایجانغربی به دریاچه ارومیه محسوب میشود. سرخوش بیان کرد: این سد به ارتفاع ۶۸ متر و طول تاج ۷۹۵ متر بر روی رودخانه گلاس در حال احداث بوده و مهار آبهای مرزی، انتقال آب مازاد رودخانه حوضه گلاس و تأمین بخشی از نیازهای زیست محیطی دریاچه ارومیه از اهداف اصلی این سد و خط انتقال آب است که توسط ستاد احیای دریاچه ارومیه اجرا میشود.
معاونان رئیس جمهوری در سفر به آذربایجانغربی، پس از بازدید از سد «کانی سیب»، از پرتال ورودی، میانی و خروجی خط انتقال آب به دریاچه ارومیه نیز به صورت هوایی بازدید کردند. محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و عیسی کلانتری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از سد «کانیسیب» پیرانشهر که یکی از منابع آبی تأمینکننده آب مورد نیاز احیای دریاچه ارومیه است، بازدید کردند. نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به همراه کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست هم چنین به منظور بازدید از پروژههای ستاد احیای دریاچه ارومیه به شهرستانهای نقده و پیرانشهر وارد شهرستان پیرانشهر شدند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خبر داد:
بهرهبرداری از ۱۵ تصفیه خانه فاضلاب در کشور
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: امسال در قالب پویش هر هفته الف_ ب_ایران، ۱۵ تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت بیش از ۴۲۰ هزار مترمکعب در شبانهروز مورد بهرهبرداری قرار گیرد. حمیدرضا جانباز در آئین افتتاح و بهرهبرداری پروژه توسعه، بازسازی و ارتقا تصفیهخانه فاضلاب شماره دو استان قم که در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در تالار آب شرکت آب و فاضلاب استان قم برگزار شد، با بیان اینکه ما هم به لحاظ مصرف و هم به لحاظ شیوع ویروس کرونا در شرایط خاصی در صنعت آب و فاضلاب هستیم اظهار کرد: ارتقا پایداری صنعت آب و فاضلاب امسال در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته و تأکید شده که باید تابآوری سازمان افزایش پیدا کند و در مرحله اول موضوع صیانت از سلامت همکاران است. وی با تأکید بر اینکه اگرچه همکاران آب و فاضلاب در خط مقدم مبارزه با کرونا نیستند اما نقش بسزایی در تأمین بهداشت و سلامت عمومی دارند خاطرنشان کرد: مهمترین نکتهای که ما باید در زمینه ویروس کرونا مورد توجه ما باشد این است که وضعیت عادی نگاری نشود. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با تأکید بر ضرورت تابآوری اقتصادی شرکت آبفا گفت: باید خودکفایی اقتصادی در شرکت ایجاد شده تا خصوصاً در سالهایی چون امسال که شرایط اقتصادی مشکلتر است بتوانیم خدمات را با کیفیت خوب ادامه دهیم
. وی سرعت در خدماترسانی و ارتقا کیفیت خدمات را مورد تأکید قرار داد و گفت: امسال در قالب پویش هر هفته الف، ب ایران برنامههای گستردهای را پیشبینی کردیم که هدفگذاری شد تا ۱۵ تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت بیش از ۴۲۰ هزار مترمکعب در شبانهروز مورد بهرهبرداری قرار گیرد.