ایستاده بر ارتفاع شکوه‌ناک فروتنی
ایستاده بر ارتفاع شکوه‌ناک فروتنی
شب ولادت حضرت علی علیه السلام برای مازندرانی‌ها ماندگار شد، چراکه برای اولین بار از قاب تلویزیون مسئول ارشدی را ديدند که شجاعانه و بدون واسطه در برابر آنها سر فرود آورده و بابت تمامی مشکلات، به‌خصوص ناترازی انرژی عذرخواهی می‌کند، آن‌هم درحالی‌که خودش کمترین نقش را بابت آنچه عذرخواهش بوده، به‌عهده دارد.

دکتر مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران در آن شب، دیوار بزرگی را فروریخت و رسمی را بنیان نهاد که ایرانیان سال‌هاست در آرزوی همه‌گیری آن به‌سر می‌برند.
او با شجاعتی مثال زدنی و با کمال‌ فروتنی مسئولین را مسبب تمامی ناکامی‌ها در چند دهه گذشته‌ دانست، از شرافت و صبوری ملت‌ قدردانی کرد و باصدای بلند گفت: کسانی که بايد بدهکار باشند ما مسئولین هستيم و آن‌ها که حق دارند طلبکارانه ما را بازخواست کنند؛ مردم‌اند.
آنچه از قاب شبکه طبرستان به‌نمایش درآمد، نمایش نبود. بلکه یونسی به مثابه یونسی بود. سیاستمداری که نمونه‌اش به دشواری یافت می‌شود، نقش بازی نمی‌کند، نقاب به چهره نمی‌زند، طلبکارانه مديريت نمی‌کند و به این آگاهی رسیده است‌ که ملت ولی‌نعمت و حاکميت خدمتگذار است‌.
آنچه یونسی با سادگی و از ته قلب بیان کرد نشان می‌دهد که این جراح فوق تخصص و کارآزموده، محل درد رابه خوبی يافته، علت درد رانیز می‌داند، و میفهمد که نخستین قدم برای‌ درمان، همدردی و پرهیز از فرافکنی است‌. یونسی بی‌شک شبيه‌ترین استاندار دولت‌ وفاق به شخص رئیس‌جمهور است‌. از پوشش و منش گرفته‌ تا گفتمان و عملکرد. او به‌واسطه سال‌ها دوستی دیرینه با مسعود پزشکیان اشتراکات اخلاقی فراوانی با او دارد و همين شباهت‌ها کارش رابرای پیاده‌سازی گفتمان دولت‌ در استان مازندران آسان‌تر خواهد کرد.
يکی از دلايل روراستی، صداقت و روحيه خاص یونسی سال‌ها حضور او در جبهه‌های جنگ است‌ که آدمی را آبدیده و فروتن می‌کند، این خاصیت بچه‌های جنگ است‌ که از خود برای میهنشان می‌گذرند، طلبکار هیچ‌کسی نیستند و در عین صلح‌طلبی، روحيه‌ی جنگندگی در آن‌ها زنده‌ است‌. یونسی همان راهی را طی می‌کند که مسعود پزشکیان در این مدت طی کرده و به‌همین خاطر ممکن است‌ مورد شماتت سیاست‌بازها و فرصت‌طلبان قرار گيرد، اما محبوب قلب‌های مردم‌ خواهد شد و به پشتوانه‌ی همين محبوبیت می‌تواند راهی برای حل مشکلات عدیده آنها بگشاید.
ایران در وضعیتی‌ست که به‌شدت نیازمند افزايش مدیرانی نظير پزشکیان و یونسی است تا اول‌ اندکی از شکاف دولت-ملت بکاهند و به مردم نشان دهند از برج عاج با آنها سخنرانی نمی‌گویند، حقایق را درک می‌کنند و جسارت عذرخواهی را دارند.
اين عذرخواهی نه‌تنها چيزی از شخصیت یونسی کم نکرد، بلکه جایگاه او نزد افکارعمومی را به‌شدت ارتقا داد. او خود واقعی‌اش را صاف و پوست‌کنده به نمایش گذاشت تا ۳ پیام مهم را مخابره کند. اول اینکه او مسئولیت پذیر و پاسخگوست و نبايد از زير بار مسئولیت شانه خالی کرد. دوم این‌که جامعه بیش از هر زمان ديگري نیازمند همدلي و فروتني کارگزاران است‌ تا بتواند حرف خود را بيان کند و دردش را فریاد بزند. اما مخاطب سومين پیام این رفتار یونسی، تندروهایی هستند که نه‌تنها زبان عذرخواهی ندارند، بلکه با فریاد و تهديد و خودخواهی در جایگاه طلبکارانی ازلی و ابدی نشسته‌اند و طوری سخن می‌گویند و رفتار می‌کنند که گويا مردم‌ غلام حلقه‌ به گوش‌ آنها هستند.
یونسی با رفتار مردم‌دارانه‌اش اين تابو را شکست تا تاکید کند هيچ جایگاهی بالاتر از جایگاه افکارعمومی نيست.
این رفتار استاندار مازندران را باید قدر دانست و آن را به‌مثابه الگویی برای ديگر مسئولین در تمامی نهادها و قوای کشور در نظر گرفت. الگويي از صداقت، فروتنی، مردم‌داری و قبول فرهنگ عذرخواهی. چنین مدیرانی بيش باد.