انفجار انرژی جهان با سلاح پنهانی ایران
انفجار انرژی جهان با سلاح پنهانی ایران

اختصاصی جمله کنترل تنگه‌های هرمز و باب‌المندب به‌عنوان اهرم ژئوپلیتیکی ایران در مواجهه با غرب، از لحاظ نظری امکان‌پذیر است. هرچند بهره‌گیری مستقیم از این ابزار به‌شدت هزینه‌بر و پرریسک خواهد بود. راهبرد بهتر، استفاده هوشمندانه از این موقعیت در قالب دیپلماسی فعال، تنوع‌بخشی به مسیرهای صادراتی، و مشارکت در امنیت منطقه‌ای است. ایران می‌تواند […]

اختصاصی جمله
کنترل تنگه‌های هرمز و باب‌المندب به‌عنوان اهرم ژئوپلیتیکی ایران در مواجهه با غرب، از لحاظ نظری امکان‌پذیر است. هرچند بهره‌گیری مستقیم از این ابزار به‌شدت هزینه‌بر و پرریسک خواهد بود. راهبرد بهتر، استفاده هوشمندانه از این موقعیت در قالب دیپلماسی فعال، تنوع‌بخشی به مسیرهای صادراتی، و مشارکت در امنیت منطقه‌ای است.
ایران می‌تواند از تنگه‌ها به‌عنوان ابزار چانه‌زنی مرحله‌به‌مرحله در مذاکرات بهره‌برداری کند.
در این زمینه سی‌ان‌ان می‌گوید: ایران می‌تواند با بستن هم‌زمان تنگه هرمز و باب‌المندب اقتصاد جهان را منفجر کند.
هماهنگی میان اشراف بر تنگه هرمز و توان عملیاتی یمن در باب المندب یک فشار اقتصادی مضاعفی بر جهان ایجاد می‌کند. انسداد این دو گلوگاه حساس به معنای مختل شدن بخش بزرگی از تجارت انرژی و کالای جهان است. این اقدام، فشار مستقیمی بر اقتصاد بین‌المللی و مسیرهای تامین مالی و تجاری آمریکا در منطقه وارد می کند. انصارالله یمن با تمرکز بر توان موشکی و پهپادی به عنوان متحد ایران وظیفه ایجاد فشار بر مسیرهای دوردست را بر عهده دارد. این نیرو بدون نیاز به درگیری زمینی مستقیما بر هزینه‌های لجستیک بین‌المللی و امنیت کشتیرانی فشار خواهد آورد. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که گسترش تنش به این منطقه می‌تواند برگ برنده ایران در مواجه با دشمن باشد.

مدودف: ایران سلاحی قدرتمندتر از تنگه هرمز در اختیار دارد
معاون شورای امنیت روسیه گفت که تنگه هرمز برای ایران به سلاحی تبدیل شده که از سلاح‌ هسته‌ای کشنده‌تر است و این کشور سلاحی حتی قدرتمندتر در تنگه باب‌المندب در اختیار دارد.
به گفته این مقام روس، همکاری فعال بین روسیه و ایران در مسائل بین‌المللی در چارچوب توافق‌نامه مشارکت راهبردی در جریان است. به گزارش خبرگزاری روسی ریانووستی، مدودف تهران را شهری زنده و در حال توسعه توصیف کرد و گفت تأثیر مثبتی بر او گذاشته است. وی افزود ایران در جریان حملات صورت گرفته علیه این کشور با افتخار از سخت‌ترین آزمون‌ها عبور می‌کند. او حملات آمریکا به ایران را بدون دلیل و وقوع آن در حالی که مذاکرات در جریان بود را یک واقعیت تاسف‌بار خواند که از نابودی نظام حقوقی بین‌المللی حکایت دارد. این مقام ارشد روس همچنین با بیان این که روسیه پیشنهادهایی برای حل مسالمت‌آمیز مسئله هسته‌ای ایران دارد، درباره مذاکرات بین ایران و آمریکا گفت که دستیابی به توافق نهایی بین دو طرف دشوار است و افزود: همه مقام‌های آمریکایی خواستار رفع تحریم‌های ایران نیستند. مدودف با بیان این که تفاهم‌نامه حاصل شده بین ایران و آمریکا، مبنای ادامه مذاکرات خواهد بود و مذاکره همواره بهتر از مذاکره نکردن است، گفت: این گفت‌وگوها باید در نهایت به نتیجه‌ای برسند. او همچنین ضمن ابراز امیدواری درباره موفقیت مذاکرات بین ایران و آمریکا، گفت که بسیار محتمل است که این مذاکرات مسیر دیگری را در پیش بگیرد. وی تأکید کرد که در جریان سفرش به ایران، ایده تشکیل «پلتفرم کشورهای تحت تحریم» را با رئیس‌جمهور ایران در میان گذاشته و درباره آن گفت‌وگو کرده است. نماینده پوتین توضیح داد که «روسیه، ایران، چین و سایر کشورها ممکن است ایده ایجاد بستری برای کشورهای تحریم‌شده جهت مقابله با محدودیت‌ها را مورد بحث و بررسی قرار دهند».رئیس‌جمهور پیشین روسیه همچنین گفت که تنگه هرمز به سلاحی برای ایران تبدیل شده که کمتر از سلاح هسته‌ای نیست و تاکید کرد که تنگه باب‌المندب، اهرمی حتی قدرتمندتر برای تهران به شمار می‌رود. وی افزود تنگه باب‌المندب می‌تواند شرایطی در خاورمیانه ایجاد کند که انتقال نفت به‌طور کامل متوقف شود و همه باید این موضوع را در هرگونه درگیری در منطقه به خاطر داشته باشند.
شبکه کان رژیم صهیونیستی اعلام کرد اسرائیل بسیار نگران است که انصارالله یمن بخواهند تنگه باب‌المندب را ببندند؛ ما دیدیم که آنها چطور به اقتصاد اسرائیل ضربه زدند لذا این تنگه برای اسرائیل بسار مهم است.

بستن تنگه باب‌المندب یک شک جهانی خواهد بود
اگر باب‌المندب نیز بسته شود، پیامدهای آن می‌تواند بسیار شدید باشد. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که در صورت بسته شدن همزمان باب‌المندب و هرمز، حدود یک‌چهارم عرضه جهانی نفت و گاز مختل خواهد شد، رقمی که می‌تواند شوک بزرگی به بازارهای انرژی وارد کند و قیمت‌ها را به شدت افزایش دهد. این اختلال‌ها می‌تواند به افزایش قیمت کالاها در سراسر جهان منجر شود، زیرا هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه بالا می‌رود. همچنین تأخیر در تحویل کالاها می‌تواند صنایع وابسته به زنجیره تأمین جهانی را با بحران مواجه کند. کشورهایی که به واردات انرژی و کالا وابسته‌اند به‌ویژه در اروپا و آسیا بیشترین آسیب را خواهند دید. بسته شدن احتمالی باب‌المندب نه‌تنها یک بحران منطقه‌ای، بلکه یک شوک جهانی خواهد بود. این تنگه یکی از حلقه‌های کلیدی در شبکه تجارت بین‌المللی است و هرگونه اختلال در آن می‌تواند به افزایش قیمت انرژی، تورم جهانی، اختلال در زنجیره تأمین و حتی به رکود اقتصادی در برخی کشورها منجر شود.