بورس در برزخ
بورس در برزخ
شاخص کل طی روز گذشته با کاهش حدود 11 هزار واحدی و شاخص هم‌وزن نیز با کاهش حدود هزار واحدی به‌ترتیب به محدوده 3،123،561 و 957،898 واحد رسید‌ه‌اند. طی روز گذشته 29 درصد نمادهای بازار در محدوده مثبت و 71 درصد نیز در محدوده منفی معامله می‌شوند. تاکنون شاهد خروج 319 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از سهام و حق تقدم، خروج 243 میلیارد تومان نقدینگی از صندوق‌های سهامی و خروج 37 میلیارد تومان نقدینگی از صندوق‌های درآمد ثابت هستیم. بازار امروز را در حالی شروع کردیم که میزان عرضه‌ها در بازار نسبت به روز گذشته افزایش پیدا کرده است و همین موضوع منجر به کاهش شاخص کل شده است. میزان عرضه‌ها در نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز بالا می‌باشد و بیشتر تقاضای حقیقی در تک سهم‌ها است.

ديروز همچنین نرخ ارز توافقی ۶۹ هزار و ۱۸۷ تومان قیمت خورد. یکشنبه، دور جدید حراج شمش طلای مرکز مبادله با همان شرایط قبلی برگزار شد. برق تولیدی شرکت فاضلاب تهران پیش از رسیدن به دوره اوج مصرف سال جاری در بورس انرژی عرضه خواهد شد. مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس وعده داد، مابقی سود سهامِ عدالت مربوط به شرکت‌های سرمایه پذیر بدقول به محض تجمیع واریز می‌شود. آخرین وضعیت شاخص کفایت سرمایه بانک های بورسی و دولتی سه‌شنبه در کمیسیون اقتصادی مجلس، بررسی می‌شود. در تصمیمی مثبت برای شرکت‌های بورسی و فرابورسی، صادرات تفاله چغندر و نیشکر و آخل آزاد شد.
در ادامه بازار می‌توان پیش‌بینی کرد که تا انتهای بازار شاهد برتری عرضه در تقاضا در کلیت بازار و به‌خصوص در نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز باشیم و بازار برای رشد نیاز به پارامترهای بنیادی بیشتری دارد. امروز می‌توان انتظار داشت که در دو گروه دارو و سیمان شاهد ورود نقدینگی حقیقی باشیم و صندوق‌های اهرمی و بخشی و همچنین گروه نیروگاهی پر حجم معامله شوند.
از سوی دیگر قطعی برق و ناترازی انرژی یکی از بحران‌های بازار سرمایه است. در چند سال گذشته ناترازی انرژی باعث قطعی برق کارخانه‌های و تولید های شده است. خبری که در روز قبل مورد توجه قرار گرفت اظهار نظر بهرام سبحانی رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بود، او در یک نشست خبری اعلام کرد که ارزش تولید از دست رفته صنعت فولاد در چهار سال گذشته به خاطر محدودیت انرژی ۱۴.۵ میلیارد دلار بوده است. این رقم نشان میدهد که در اثر محدودیت های انرژی ایجاد شده در صنعت فولاد به خاطر ناترازی برق، میزان تولید ۱۴.۵ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده که سودآوری شرکت‌های فولادی را تحت تاثیر منفی قرار داده و تقاضا ی سهام را تحت فشار قرار داده است.
از آموزش تا اشتغال؛
کلید توسعه نظام صلاحیت حرفه‌ای در کشور با امضای تفاهم‌نامه مهم
سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با امضای تفاهم‌نامه‌ای راهبردی، همکاری مشترک خود را در زمینه توسعه نظام صلاحیت حرفه‌ای مشاغل حوزه‌های راه، ساختمان و شهرسازی آغاز کردند. این تفاهم‌نامه با هدف ارتقای مهارت‌ها، سنجش صلاحیت نیروی کار و تسهیل اشتغال، گامی مهم در توانمندسازی نیروی انسانی و رشد اقتصادی کشور محسوب می‌شود.

سابقه درخشان سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در تربیت نیروی انسانی ماهر
به گزارش روزنامه جمله به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای، غلامحسین محمدی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، در مراسم امضای تفاهم‌نامه ضمن اشاره به سابقه درخشان بیش از چهار دهه سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در تربیت نیروی انسانی ماهر در کشور، اظهار کرد: سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای با قدمتی از سال ۱۳۵۹، هم‌اکنون دارای بیش از ۷۰۰ مرکز آموزشی دولتی و ۲۰ هزار آموزشگاه آزاد است که به ارائه آموزش‌های مهارتی به اقشار مختلف جامعه از سنین نوجوانی تا بزرگسالان می‌پردازد.

نمونه‌های موفق جهانی در آموزش مهارتی
وی افزود: کشورهای توسعه‌یافته‌ای مانند آلمان، ژاپن و کره جنوبی با تکیه بر آموزش‌های مهارتی و نظام دوگانه تربیت نیروی انسانی متخصص، توانسته‌اند پس از جنگ جهانی دوم به موفقیت‌های چشمگیری در توسعه کسب‌وکار، تولید باکیفیت محصولات و صادرات خدمات فنی و مهندسی دست یابند.

مهارت‌آموزی؛ کلید رشد اقتصادی در برنامه هفتم توسعه
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر جایگاه کلیدی مهارت‌آموزی در سند برنامه هفتم توسعه اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد: بهره‌وری نیروی کار، یکی از محورهای اصلی برای رسیدن به رشد ۳۰ درصدی اقتصادی در برنامه هفتم توسعه است و بدون ارتقای مهارت نیروی کار و توسعه فناوری، این هدف امکان‌پذیر نخواهد بود.

چالش‌های صنعت ساختمان و ضرورت همکاری تخصصی
رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در ادامه با اشاره به چالش‌های فعلی صنعت ساختمان، شامل کاهش مواد اولیه و افزایش استانداردها، عنوان کرد: ارتقای فناوری و بهره‌وری نیروی کار دو عامل اساسی برای رشد و توسعه اقتصاد کشور به شمار می‌روند و این مهم جز با همکاری و هم‌افزایی سازمان‌های تخصصی و متولی امکان‌پذیر نیست.

تلفیق تخصص‌ها برای ایجاد نظام صلاحیت حرفه‌ای منسجم
وی تصریح کرد: ترکیب تخصص و تجربه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با ظرفیت‌های گسترده سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، زمینه‌ساز ایجاد نظام صلاحیت حرفه‌ای و شغلی منسجم و اثربخش در کشور خواهد بود.

ضرورت ایجاد نظام صلاحیت حرفه‌ای؛ دیدگاه مرکز تحقیقات
در ادامه، غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در این مراسم با اشاره به برنامه‌ها و مسئولیت‌های محوله به این مرکز در برنامه هفتم توسعه، بر ضرورت ایجاد نظام صلاحیت حرفه‌ای و شغلی تأکید و اظهار کرد: با توجه به حضور گسترده فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در جمع مخاطبان سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، تشکیل نظام صلاحیت حرفه‌ای در حوزه‌های تخصصی مرتبط از اهمیت بالایی برخوردار است.

تربیت نیروی انسانی ماهر در صنایع کلیدی کشور
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به ضرورت تربیت نیروی انسانی ماهر در صنایع راه، ساختمان، مسکن، شهرسازی و حمل‌ونقل، عنوان کرد: سنجش صلاحیت حرفه‌ای و تدوین استانداردهای شایستگی متناسب با نیازهای روز صنعت از مهم‌ترین اهداف این همکاری است. بنابراین محورهای اصلی همکاری در تفاهم‌نامه بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، محورهای اصلی همکاری شامل تدوین و بازنگری استانداردهای شایستگی و ارزشیابی مشاغل حوزه راه، مسکن و شهرسازی، ارائه آموزش‌های مهارتی فنی و نرم (مهارت‌های عمومی و تخصصی)، سنجش صلاحیت حرفه‌ای شاغلان و کارکنان حوزه‌های مذکور، و فراهم کردن زمینه‌های اشتغال و به‌کارگیری دارندگان گواهینامه مهارت خواهد بود.

گامی مؤثر در توسعه آموزش‌های مهارتی و اشتغال
به گزارش جمله، این همکاری استراتژیک، گامی مؤثر در جهت نظام‌مند کردن آموزش‌های مهارتی، ارتقای کیفیت نیروی کارو توسعه اشتغال در صنایع کلیدی کشور به شمار می‌رود و می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در تحقق اهداف برنامه‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا نماید.